Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Barnesøndag: Fra Pompeii til Oslo – moro med mosaikk og uglejakt! hovedbilde
søndag 
11:30
Historisk museum

Barnesøndag: Fra Pompeii til Oslo – moro med mosaikk og uglejakt!

Har du sett at gulvet i Historisk museum har mosaikk-bilder, akkurat som de rike i Romerriket hadde i sine hus? Bli med på en oppdagelsesferd i Historisk museum og let etter de fantasifulle mosaikkene som finnes der.

Les mer.

Mosaikk er en dekorativ flate satt sammen av små biter av stein, glass eller lignende i forskjellige farger som til sammen danner bilder. Teknikken ble først brukt i Mesopotamia for flere tusen år siden, men ble mer vanlig i det gamle Hellas. Da romerne erobret Hellas overtok de grekernes mosaikkteknikk og videreutviklet den. Noen av de mest kjente eksemplene på romersk malerimosaikk er funnet i Pompeii. Rike folk fikk dekorert sine hjem med vakre motiver som så ut som malerier, men kunne vare evig. Også den gangen hadde de «pass deg for hunden» skilt – bare at de var laget som mosaikk!

Visste du?
Ordet mosaikk betyr «dekorasjon i museer». I antikken var museion templer for musene, gudinnene som inspirerte til kunst og musikk.

Om barnesøndag på museet
Hver søndag kan barn og unge ta en tur i vårt verksted Kilden for å utforske spennende gjenstander, lage noe fint og lære noe nytt.

Relaterte saker

Eventbilde: Krigens skjebner – på Akershus festning
tirsdag
19:00

Krigens skjebner – på Akershus festning

En vandreforestilling av og med Ross Kolby om syv skjebner under 2. verdenskrig på Akershus festning.

Eventbilde: Sikre deg Sommerkortet til Drammensbadet!
lørdag
00:00

Sikre deg Sommerkortet til Drammensbadet!

Bad så mye du vil på Drammensbadet med Sommerkortet!

Eventbilde: Barnas sommer på Sentralen
lørdag
11:00

Barnas sommer på Sentralen

Dette er Sentralens egne, gratis arrangementsprogram for barn- og barnefamilier – arrangeres hver lørdag og søndag gjennom sommeren!