Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Barnefestivalen JEG KAN! hovedbilde
lørdag 
12:00
Deichmanske Bibliotek i Nydalen

Barnefestivalen JEG KAN!

Betongjungelen i Nydalen gjøres om til en sydende oase full av barn, glede og kulturopplevelser! JEG KAN! er en gratis barnefestival, og tema for i år er miljø. Det blir en dag full av forestillinger, konserter, opplesninger og verksteder.

JEG KAN! passer for barn i alderen (ca) 3-10 år og er et samarbeid mellom Deichman Nydalen, Oslo europeisk miljøhovedstad 2019, Nydalen Gårdeierforening og andre lokale aktører.

PROGRAM:

KONSERT: MEG OG KAMMERATEN MIN
Meg og kammeraten min er Martin Hagfors (Meg) og Erik Johannessen (Kammeraten). Martin er kjent som en av landets mest respekterte låtskrivere, Erik som trombonist, arrangør og multiinstrumentalist fra blant andre Jaga Jazzist. Denne duoen er uimotståelig, der de kombinerer popteft, leken humor og reflektert alvor med sin musikalitet, inkluderende væremåte og avvæpnende sjarm.

KONSERT: HUDKREFT
Superkult band fra Oslo som spiller pønk og er generelt sinna på ting de synes er urettferdige. Spilte konsert på Skolestreik for klimaet.

KONSERT: KOUAME SEREBA
Her blir det fokus på rytmelek! Artist og multiinstrumentalist Kouame Sereba synger og spiller blant annet djembe (afrikansk tromme), dodo (munnboge), og kalimba (tommelpiano). Han har hundrevis av skolekonserter for barn og unge bak seg, og engasjerer både store og små.

MILJØHELTEN TIGRA
Tigra er Oslos nye maskot og skal lære barn og unge mer om hvordan de kan ta vare på miljøet. Sangen hennes «Miljøhelten Tigra» finner du på Spotify, både en originalversjon og en remix. Tigra er glad i å danse og har en egen dans. Leter du opp «Miljøhelten Tigra» på Youtube finner du en musikkvideo som kan lære deg alle de kule dansetrinnene hennes. I 2019 er Oslo kåret til europeisk miljøhovedstad og Tigra kommer til å være tilstede på festivalen – lær deg sangen hennes og bli en miljøhelt du og da vel!

TEATERFORESTILLING: LIVET I ELVA
Livet i elva er en forestilling av teaterkompaniet Frontfigur, som ønsker å formidle hvordan situasjonen i Akerselva er i dag. Forestillingen tar utgangspunkt i hva som eksisterer i Akerselva: alt fra plast, metall og annet søppel til trær, planter og det som naturligvis finnes i elva er materialene som brukes for å lage figurene og scenografien.

DRONNINGA KALLAR: FORTELLERSTUND MED PER OLAV KALDESTAD
Har du tenkt på korleis biene lever? I Dronninga kallar møter du dei i både gode og vonde dagar. Per Olav Kaldestads tekst og Hilde Kramers illustrasjonar er tett veva saman i skildringa av biene si verd. Same kva som skjer, vil dronninga og arbeidarane gjera alt dei kan for å berga flokken. Blir du med?

SØPPELPLASTEN I HAVET: FORESTILLING MED KIRSTI BLOM
Søppelplasten i havet skildrer hvordan havet, sjøfuglenes matfat, er i ferd med å bli en søppeldynge. Når forskere undersøker døde havhester som skylles opp på strendene, finner de plast i magene deres. Slik varsler fuglene om at det er altfor mye plastsøppel i sjøen. Heldigvis kan vi sammen og hver for oss hjelpe havhesten og de andre sjøfuglene, og rundt om i verden har mange allerede tenkt ut smarte oppfinnelser og løsninger.

GREFSEN SKOLEKORPS
Åpner festivalen gjennom å lage liv og røre fra torget i Nydalen til biblioteket og festivalplassen.

DYRKEKURS FOR BARN
Har du lyst til dyrke dine egne grønnsaker på balkongen, terrassen eller i hagen? Hanne Engebret, også kjent for bloggen Drabantbybruket, holder korte kurs gjennom dagen hvor barn og foreldre lærer de grunnleggende tingene ved dyrking i by. Alle som deltar på kurset får så frø som de kan ta med hjem.
Kurset varer i 20 minutter. NB! Begrenset antall plasser, så kom i god tid for å sikre deg plass. Arrangeres av Bymiljøetaten.

MILJØMOBILEN
Miljømobilen er en el-sykkel med personell som har et aktivitetsopplegg med ulike temaer som vann, biomangfold, mobilitet, ombruk, plast og urban dyrking. Miljømobilen skal lære oss mer om hvorfor Oslo er kåret til miljøhovedstad, og inspirere til egen miljøinnsats.

ORIENTERINGSLABYRINT
Nydalen Skiklubb tar med barnen på en spennende oppdagelsesferd.

MØT SPEIDERGRUPPENE GREFSEN 1, NORDBERG 1 OG OSLO 32.
I speidernes telt kan barna steke pinnebrød over bål, knytte knute med lakrissnøre og kaste med livline.

ANNERLEDES ANSIKTSMALING
Bli en bie, tiger, sommerfugl eller en regnbue!
Ansiktsmaling lar alle bli annerledes, enten man utforsker sin egen annerledeshet, og blir mer seg selv, eller om man leker med å være noe helt annet, eller noen helt andre enn man er til hverdags. Det er nesten umulig å ikke bli litt annerledes (og glad) med ansiktsmaling på!

BIØKTER TERJE REINERTSEN FRA REINERTSEN HONNINGÅRD
Terje og Tara står på stand under hele festivalen og forteller oss om prosjektet «Mer honning med friskere bier». Terje og Tara viser oss biene på nært hold og du får også lov til å smake på honningen biene lager!

Programmet oppdateres!

Relaterte saker

Eventbilde: Opplev Frost på Det Norske Teatret!
fredag
19:00

Opplev Frost på Det Norske Teatret!

La deg trollbinde av den nye sceneversjonen av Disney-musikalen Frost. Ta med hele familien og bli en del av den magiske stemningen!

Eventbilde: Rush After Dark – hver fredag kveld!
fredag
20:00

Rush After Dark – hver fredag kveld!

Bli med, og opplev discostemning, glowsticks, ansiktsmaling og selvlysende trampoliner!

Eventbilde: Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked
lørdag
09:00

Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked

På Vestkanttorvet har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. Her kan du komme for de mange tilbudene, det sosiale og, ikke minst, de eksepsjonelt gode vaflene!