Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Arktisk dag 2022 hovedbilde
fredag 
12:00
Naturhistorisk museum

Arktisk dag 2022

Arktis er det stedet hvor klimaendringene manifesterer seg først, noe som har dramatiske konsekvenser for alt liv på kloden. Arktis er også et område hvor man er avhengig av samarbeid for å løse utfordringene verden står overfor. Arktisk Dag 2022 retter i år oppmerksomheten på hvordan pågående kriser påvirker Arktis på ulike måter.

Det vil presenteres perspektiver på klimaendringer og geopolitikk i Arktis, med innledere fra Institutt for geofag, Institutt for statsvitenskap, Institutt for biovitenskap, Nordisk institutt for sjørett, Kulturhistorisk museum og Naturhistorisk museum. Det blir også innlegg fra Norsk institutt for luftforskning (NILU) i forbindelse med deres pågående utstilling i Klimahuset.

Arrangementet finner sted i Klimahuset ved Naturhistorisk museum. Det serveres en lett lunsj før arrangementet begynner, og det er anledning til å delta på omvisning i to utstillinger ved museet.

Påmelding her.

Illustrasjon: NASA/GSFC (bilde), Maria Hammerstrøm (grafikk)

Relaterte saker

Eventbilde: Kurs i street food
onsdag
17:00

Kurs i street food

Et deltagende kokkekurs hvor du både lærer å lage rettene, samt prinsipper om den voksende street food-trenden.

Eventbilde: Opplev Vigelandsparken med guide!
onsdag
18:00

Opplev Vigelandsparken med guide!

Vel verdt et besøk, selv om man har vært der mange ganger før, for med en guide som forteller om både kjente og ukjente sider ved kunstnerens liv og arbeider, får man en helt annen opplevelse av det hele.

Eventbilde: Guidet ølsmaking
lørdag
17:30

Guidet ølsmaking

Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.