Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Arktisk dag 2022 hovedbilde
fredag 
12:00
Naturhistorisk museum

Arktisk dag 2022

Arktis er det stedet hvor klimaendringene manifesterer seg først, noe som har dramatiske konsekvenser for alt liv på kloden. Arktis er også et område hvor man er avhengig av samarbeid for å løse utfordringene verden står overfor. Arktisk Dag 2022 retter i år oppmerksomheten på hvordan pågående kriser påvirker Arktis på ulike måter.

Det vil presenteres perspektiver på klimaendringer og geopolitikk i Arktis, med innledere fra Institutt for geofag, Institutt for statsvitenskap, Institutt for biovitenskap, Nordisk institutt for sjørett, Kulturhistorisk museum og Naturhistorisk museum. Det blir også innlegg fra Norsk institutt for luftforskning (NILU) i forbindelse med deres pågående utstilling i Klimahuset.

Arrangementet finner sted i Klimahuset ved Naturhistorisk museum. Det serveres en lett lunsj før arrangementet begynner, og det er anledning til å delta på omvisning i to utstillinger ved museet.

Påmelding her.

Illustrasjon: NASA/GSFC (bilde), Maria Hammerstrøm (grafikk)

Relaterte saker

Eventbilde: Kunst mot kreft
lørdag
00:00

Kunst mot kreft

Verdens kreftdag 4. februar er i år en hyllest til det brede engasjementet for kreftsaken. Det blir kunstutstilling i Kreftforeningens Vitensenter lørdag 4. og søndag 5. februar.

Eventbilde: Guidet vandring: I hjertet av Oslo
lørdag
14:00

Guidet vandring: I hjertet av Oslo

Denne vandringen inneholder høydepunktene fra Oslo sentrum, og du får høre historier om kjente fanger, konflikter og liv og røre i Kvadraturen. Turen går hver lørdag kl 14.

Eventbilde: Mat og vin i kombinasjon
torsdag
17:00

Mat og vin i kombinasjon

Dette vil bli en restaurantopplevelse ulikt noe dere har erfart tidligere og dere vil bli servert nydelige retter med spennende smakskombinasjoner og tilsvarende vin.