Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Den Omrokerte Byen – Åpning hovedbilde
torsdag 

Den Omrokerte Byen – Åpning

ntso

Den Omrokerte Byen
Del 1: Konsolider eller DøJohanne Borthne, Vilhelm Christensen, Martin Braathen, Even Smith Wergeland.

Sted: Oslo Pilot prosjektrom, Prinsens gate 2
Åpningsdato: 21.01.2016
Tid: 18.00 – 21.00
Presentasjonen står til og med 18. mars.
Tid: 19.00
– Introduksjon ved kuratorene Eva González-Sancho og Per Gunnar Eeg-Tverbakk.

- Statsviter Håkon Krogenæs snakker om konsolideringsprosessen ved Nasjonalmuseet.
– Arkitekturhistoriker Mari Hvattum snakker om Nasjonalgalleriet som arkitektur- og kulturhistorisk ikon i Oslo.

Bakgrunn

Norsk økonomi har muligens nådd sitt høydepunkt. Det er på sin plass å spørre: Hva fikk man egentlig utrettet når den økonomiske pila pekte oppover? Prosjektet «Konsolider eller dø» tar for seg den kulturpolitiske siden, med fokus på byutvikling, byggeboomen og sammenslåing av store kulturhistorisk institusjoner.

Hvorfor har alle de store kulturbyggene havnet ved fjorden? Hvilke planer ligger for de byggene som nå vil bli fraflyttet? Hvorfor har man over mange år slått sammen og konsolidert norske kulturinstitusjoner?

Den Omrokerte Byen

«Konsolider eller dø» er første del av det overordnede prosjektet Den Omrokerte Byen, som er en 2-årig undersøkelse av viktige historiske bygninger som forlates når sammenslåtte institusjoner flytter inn i nye bygninger. Første del er viet fem ikoniske bygninger i Oslo: Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Deichmanske hovedbibliotek, Munchmuseet og Kunstindustrimuseet.

Oslo står nemlig overfor en historisk utfordring: Et tyvetalls av byens institusjoner skal i løpet av de neste årene forlate sine skreddersydde bygninger, enten ved omlokalisering eller nedlegging. De etterlater et flettverk av tomrom og innholdsløse bygningsskall i alle Oslos bydeler. Dette skjer i et tempo som ikke bare medfører at de enkelte bygningene blir stående igjen som tomme skall – mange nabolag tappes også for sine viktigste institusjonelle attraksjoner.

Oslo Pilot er et toårig prosjekt som undersøker kunstens rolle i offentlige rom. Det er utviklet av kuratorene Eva González-Sancho og Per Gunnar Eeg-Tverbakk på oppdrag fra Kulturetaten i

Oslo kommune. For mer informasjon, se www.oslopilot.no.

Relaterte saker

Eventbilde: Foredrag: Når kommer torsken tilbake til Oslofjorden?
torsdag
17:00

Foredrag: Når kommer torsken tilbake til Oslofjorden?

Sissel Jentoft vil gi et innblikk i status på torsken som lever i Oslofjorden – og de nærliggende havområder – og hvorfor genetikken kan gi oss ny kunnskap som kan være viktig for å redde torsken fra full kollaps.