Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Åpent hus på Black Box teater 
 hovedbilde
søndag 
13:00
Black Box Teater

Åpent hus på Black Box teater 


Åpent hus på Black Box teater 
Søndag 1. september. Gratis inngang.

Black Box teater markerer sesongåpningen med et åpent hus, og byr på flere spennende aktiviteter for både voksne og barn.

Kunstnergruppen LATERNA inviterer til frø-bombe verksted – et lite påfyll til prosjektet CoSA Garden som er å se i teaterets foaje denne høsten. Vi fortsetter med et vogue-inspirert danseverksted og filmvisning av den kritikerroste dokumentarfilmen Paris is Burning (1990) – en kobling til Trajal Harrells mange inpirasjoner innen dans. Trajal Harrell som åpner sesongen med forestillingen Dancer of the Year har besøkt Black Box teater flere ganger. Blant annet med (M) imosa / Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church (M) hvor han kombinerer Vogue-tradisjonen fra queer-klubbene i Harlem og postmoderne dans.

Vi steller i stand suppekjøkken og holder huset åpent etter filmvisningen – enten du vil slappe av, møtes over en varm suppeskål eller slå av en prat med Black Box-teamet om høstprogrammet.

Verksted: Frø-bomber med LATERNA

13.00-15.00. For alle 6+

Oslo er miljøhovedstad i 2019 og Black Box teater er med å feirer med et grønt verksted for hele familien!

Kunstnere Fernanda Branco og Ingeborg S. Olerud fra LATERNA, som også er utdannet som gartnere, holder et verksted for barn, unge og alle andre som har lyst til å stikke fingrene i jorda og aksjonere for en grønnere by. Vi lager frø-bomber av leire, jord og frø og avslutter med en tur i nærmiljøet. Som en slags gerilja-gartnere skal vi kaste frø-bombene på egnede steder.

Danseverksted

15.30-17.00. For ungdommer og voksne 12+

Prøv deg på noen enkle vogue-moves sammen med danserne Kristin Agnes Haugstad og Julia Brovold fra Kiki House of Meraki. Denne danseformen stammer helt tilbake fra 60-tallet der den ble utviklet i latinamerikanske- og afroamerikanske ballroom-miljøet i Harlem. Verkstedet krever ingen danseferdigheter, og passer for alle fra 12 år og oppover.
Kristin Agnes Haugstad danser stilen New Way, og er produsent ved Soul Sessions i Oslo. Julia Brovold danser Vogue Femme og konkurrerer i kategorien Face. Begge danserne er medlemmer av Kiki House of Meraki, og arbeider som frilans dansere. Julia Brovold er også det første skandinaviske medlemmet i det internasjonale House of LaDurèe i Paris.

Filmkveld: Paris is Burning (1990) & Åpent suppekjøkken

18.00-20.00 For unge og voksne 15+

Velkommen til filmvisning av Paris is Burning (1990) regissert av Jennie Livingston, som også er en av skaperne bak den populære dramaserien Pose (2018-). Den prisbelønte dokumentarfilmen Paris is Burning gir oss en varm, ærlig og rørende glimt av den voksende afroamerikanske, latino, gay og trans-scenen i New York på 80-tallet.

Om Paris is Burning:

“A Beautiful Piece Of Work – Lively, Intelligent, Exploratory.”  – The New Yorker
“An unblinking behind the scenes story of fashion obsessed New Yorkers who created “voguing” and drag balls, and turned these raucous celebrations into a powerful expression of personal pride.”  – Dream LLC
“A politically astute, historically important document of our precarious times.” – The Black Film Review

Foto: FotoMikael Ortenheim

Relaterte saker

Eventbilde: Besøk EKT Husdyrpark
torsdag
00:00

Besøk EKT Husdyrpark

Alle dager, hele året, kan du hilse på dyrene i Husdyrparken på EKT.

Eventbilde: Prøv deg som glassblåser i høstferien!
torsdag
10:00

Prøv deg som glassblåser i høstferien!

Hadeland Glassverk holder åpent hver dag i høstferien!

Eventbilde: Velkommen til Oslo Museum i høstferien!
torsdag
12:00

Velkommen til Oslo Museum i høstferien!

Ta med barna på morsomme aktiviteter i høstferien, og benytt sjansen til å få med deg spennende utstillinger før siste visningsdag.