Arrangementet er fullført.

Anneli Drecker og NOSO Kammerorkesteret i Operaen hovedbilde
søndag 

Anneli Drecker og NOSO Kammerorkesteret i Operaen

screen-shot-2016-09-22-at-12-13-01-am

Anneli Drecker og NOSO Kammerorkesteret i Operaen

Denne kvelden får vi en unik mulighet til å oppleve det tre ganger spellemannsnominerte prosjektet Rocks & Straws i all sin prakt, med Anneli Drecker, hennes stjernespekkede band, og 20 strykere fra Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO). 

Kontrastene mellom det akustiske og elektroniske, Dreckers stemme og den rike klangen fra det arktiske kammerorkesteret, gir en unik og magisk musikalsk opplevelse. Det samme ensemblet fremførte en konsert i Kulturhuset i Tromsø for et år siden, og denne ble hyllet som det absolutte kunstneriske høydepunktet på Dreckers ellers vel mottatte og kritikerbejublede turne.

På repertoaret står låter fra hele Dreckers karriere, og selvfølgelig fra Rocks & Straws, hvor Drecker har tonesatt dikt av den nordnorske kultpoeten Arvid Hanssen, oversatt til engelsk av Roy-Frode Løvland. I tillegg vil vi få oppleve urfremføring av ny musikk: Drecker og NOSO fortsetter sitt samarbeid, og vi vil få høre nye låter basert på Hanssens tekster som vil bli utgitt våren 2017.

Support er den anerkjente sangeren og dikteren Niko Valkeapää. Niko har vært opptatt av å finne sitt eget musikalske uttrykk innenfor ulike genre, og på det siste albumet «Ráfi» («Fred/Tranquility») begir han seg inn i den tradisjonelle joiken og tar opp arven etter sin gudfar. I tillegg til musikken skriver Valkeapää. poesi, og debuterer med sin første diktsamling i 2017. Han har mottatt en rekke priser og spilt på festivaler over hele verden.

Medvirkende:

Anneli Drecker (vokal og piano), Eivind Aarset (gitar), Rune Arnesen (trommer), Ketil Dalland (bass), Sindre Hotvedt (piano og elektronikk), Jane Kelly (vokal), Sven Persson (lyd), Tor S. Ditlevsen (lysdesign) NOSO Kammerorkesteret

Niko Valkeapää (vokal), Georg Buljo( gitar), Helge Harstad (bass), Per Willy Aaserud (trompet/ keyboard), Tom Rudi Torjussen (trommer)

Fotograf: Marius Fiskum.

Relaterte saker

Eventbilde: Konsert – Erlend Apneseth Trio
tirsdag

Konsert – Erlend Apneseth Trio

Erlend Apneseth Trio er et av Norges mest innovative og aktive band om dagen, som forener lyden av norsk folkemusikk, jazz og elektronika på en helt særegen måte.

Eventbilde: Bernhoft solo i Bærum Kulturhus
torsdag
18:30

Bernhoft solo i Bærum Kulturhus

FLYTTET! Én mann, én gitar – helstøpt og sjelfullt. Skaff deg dine billetter nå!

Eventbilde: Fagerborgfestspillene 2021 – Digitalt
fredag
19:00

Fagerborgfestspillene 2021 – Digitalt

Fagerborgfestspillene er en kammermusikkfestival som arrangeres årlig av avgangsstudentene på bachelorprogrammet ved Barratt Due Musikkinstitutt.