Arrangementet er fullført.

Anneli Drecker og NOSO Kammerorkesteret i Operaen hovedbilde
søndag 

Anneli Drecker og NOSO Kammerorkesteret i Operaen

screen-shot-2016-09-22-at-12-13-01-am

Anneli Drecker og NOSO Kammerorkesteret i Operaen

Denne kvelden får vi en unik mulighet til å oppleve det tre ganger spellemannsnominerte prosjektet Rocks & Straws i all sin prakt, med Anneli Drecker, hennes stjernespekkede band, og 20 strykere fra Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO). 

Kontrastene mellom det akustiske og elektroniske, Dreckers stemme og den rike klangen fra det arktiske kammerorkesteret, gir en unik og magisk musikalsk opplevelse. Det samme ensemblet fremførte en konsert i Kulturhuset i Tromsø for et år siden, og denne ble hyllet som det absolutte kunstneriske høydepunktet på Dreckers ellers vel mottatte og kritikerbejublede turne.

På repertoaret står låter fra hele Dreckers karriere, og selvfølgelig fra Rocks & Straws, hvor Drecker har tonesatt dikt av den nordnorske kultpoeten Arvid Hanssen, oversatt til engelsk av Roy-Frode Løvland. I tillegg vil vi få oppleve urfremføring av ny musikk: Drecker og NOSO fortsetter sitt samarbeid, og vi vil få høre nye låter basert på Hanssens tekster som vil bli utgitt våren 2017.

Support er den anerkjente sangeren og dikteren Niko Valkeapää. Niko har vært opptatt av å finne sitt eget musikalske uttrykk innenfor ulike genre, og på det siste albumet «Ráfi» («Fred/Tranquility») begir han seg inn i den tradisjonelle joiken og tar opp arven etter sin gudfar. I tillegg til musikken skriver Valkeapää. poesi, og debuterer med sin første diktsamling i 2017. Han har mottatt en rekke priser og spilt på festivaler over hele verden.

Medvirkende:

Anneli Drecker (vokal og piano), Eivind Aarset (gitar), Rune Arnesen (trommer), Ketil Dalland (bass), Sindre Hotvedt (piano og elektronikk), Jane Kelly (vokal), Sven Persson (lyd), Tor S. Ditlevsen (lysdesign) NOSO Kammerorkesteret

Niko Valkeapää (vokal), Georg Buljo( gitar), Helge Harstad (bass), Per Willy Aaserud (trompet/ keyboard), Tom Rudi Torjussen (trommer)

Fotograf: Marius Fiskum.

Relaterte saker

Eventbilde: Christmas with Nordic Tenors
tirsdag

Christmas with Nordic Tenors

Nordic Tenors gir deg en vakker og underholdende julekonsert som garantert vil sette deg i den gode julestemningen. Med sine unike stemmer, skaper de tre tenorene en førjulsstund utenom det vanlige. 

Eventbilde: Wallmans Dinnershow «Dirty Little Secrets» er HELT rått!
tirsdag
19:00

Wallmans Dinnershow «Dirty Little Secrets» er HELT rått!

Wallmans Oslo tar både magi og mat på alvor. Dinnershowet «Dirty Little Secrets» er et hakeslippfremmende og artistene er hypnotiske å følge med på. Du vil ikke gå glipp av dette.

Eventbilde: Oslo Hit Ensemble / julekonsert
torsdag
20:00

Oslo Hit Ensemble / julekonsert

Oslo Hit Ensemble inviterer til julekonsert på Sentralen! Det blir ekte førjulsstemning fra start til slutt.