Arrangementet er fullført.

Anders Jektvik på Parkteatret hovedbilde
lørdag 

Anders Jektvik på Parkteatret

 

Anders_Jektvik_nett_fotoLasseBerre-895x405
Hitterværingen Anders Jektvik (33) fikk sitt nasjonale gjennombrudd da han tok andreplass i Norske Talenter i 2012, med låtene «Bare saind» og «Tøv». Den nye plata føyer seg inn i den jektvikske hverdagsrealismen, der ting ikke alltid er som de en gang var, og folk ikke alltid sier det de egentlig mener. Albumet er produsert av Ole Jonas Storli, som også har produsert Jektviks tidligere album.

Jektvik er oppdratt i musikkens ånd, og har lært å spille av sin far og ved å høre på blant andre Mark Knopfler. Han plukker nå gitar med en uvanlig følelse og snert. Likevel er det stemmen som er hans fremste signatur, der han høres ut som en mellomting mellom Leonard Cohen og Chris Rea.

Mange fikk opp ørene for den humoristiske siden av ham med låta «Rampa (Cola’n her)», der han parodierer en spillejobb med Åge Aleksandersen, som ble starten på et vennskap med trønderrockkongen. Åge kom kort tid etter med tilsvaret «Sangen om Rampa» på nettversjonen av albumet «Sukker og salt» (2014).

Men bak humoren og skråblikket finner du oftest Anders Jektvik i en verden av mer seriøs melankoli og ettertanke. Sangene til mannen med den store stemmen handler om alt fra dobbeltmoral («Lakkskoferie») og hverdagsløgn («No som ailt e bra») til tro og tvil («Likevæl ei bønn»). Samtidig viser han et stort hjerte for de som sliter, gjennom sanger som «Siste Holdeplass», om nedleggingen av rusomsorgen i Trondheim.

«Bare saind» fra debutalbumet «Aill kjeinne aill» er hans største radiolåt, og ble i 2013 den nest mest spilte låta på P1, kun slått av Bjørn Eidsvåg. Begge hans tidligere album har vært blant de mest streamede i Trøndelag.

andersjektvik.no
facebook.com/jektvikanders

Foto: Lasse Berre

Billetter kr. 290,- + avg.

Relaterte saker

Eventbilde: Lørdagsopera 23. oktober
lørdag
15:30

Lørdagsopera 23. oktober

Her loves det høy kvalitet og godt humør, høye toner, sorg og drama i beste operastil!

Eventbilde: Høstkonsert på Vøyenenga
søndag
18:00

Høstkonsert på Vøyenenga

Det blir «luft i luka» når to av Bærums musikkorps inviterer til Høstkonsert på Vøyenenga skole. Her blir det «noe for enhver smak!»

Eventbilde: Bjørn Eidsvåg med band inntar Oslo
søndag
19:00

Bjørn Eidsvåg med band inntar Oslo

Med seg til Oslo har han sitt fremragende band og en rikholdig katalog med kjente og kjære låter.