Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Anders Jektvik på Parkteatret hovedbilde
lørdag 

Anders Jektvik på Parkteatret

 

Anders_Jektvik_nett_fotoLasseBerre-895x405
Hitterværingen Anders Jektvik (33) fikk sitt nasjonale gjennombrudd da han tok andreplass i Norske Talenter i 2012, med låtene «Bare saind» og «Tøv». Den nye plata føyer seg inn i den jektvikske hverdagsrealismen, der ting ikke alltid er som de en gang var, og folk ikke alltid sier det de egentlig mener. Albumet er produsert av Ole Jonas Storli, som også har produsert Jektviks tidligere album.

Jektvik er oppdratt i musikkens ånd, og har lært å spille av sin far og ved å høre på blant andre Mark Knopfler. Han plukker nå gitar med en uvanlig følelse og snert. Likevel er det stemmen som er hans fremste signatur, der han høres ut som en mellomting mellom Leonard Cohen og Chris Rea.

Mange fikk opp ørene for den humoristiske siden av ham med låta «Rampa (Cola’n her)», der han parodierer en spillejobb med Åge Aleksandersen, som ble starten på et vennskap med trønderrockkongen. Åge kom kort tid etter med tilsvaret «Sangen om Rampa» på nettversjonen av albumet «Sukker og salt» (2014).

Men bak humoren og skråblikket finner du oftest Anders Jektvik i en verden av mer seriøs melankoli og ettertanke. Sangene til mannen med den store stemmen handler om alt fra dobbeltmoral («Lakkskoferie») og hverdagsløgn («No som ailt e bra») til tro og tvil («Likevæl ei bønn»). Samtidig viser han et stort hjerte for de som sliter, gjennom sanger som «Siste Holdeplass», om nedleggingen av rusomsorgen i Trondheim.

«Bare saind» fra debutalbumet «Aill kjeinne aill» er hans største radiolåt, og ble i 2013 den nest mest spilte låta på P1, kun slått av Bjørn Eidsvåg. Begge hans tidligere album har vært blant de mest streamede i Trøndelag.

andersjektvik.no
facebook.com/jektvikanders

Foto: Lasse Berre

Billetter kr. 290,- + avg.

Relaterte saker

Eventbilde: Rasmus og Verdens Beste Band – Rockekonsert for barn
lørdag
14:00

Rasmus og Verdens Beste Band – Rockekonsert for barn

Rasmus og Verdens Beste Band har fenget små og store siden 2007. Nå er de klare til å innta Store Sal, med ny musikk og et show uten sidestykke.

Eventbilde: Opplev Emma Steinbakken i Spektrum!
lørdag
18:30

Opplev Emma Steinbakken i Spektrum!

Norges nye superstjerne, Emma Steinbakken, til Oslo Spektrum!

Eventbilde: Bb Scene tilbyr stemningsfull jazzmusikk – midt på Karl Johan!
lørdag
21:30

Bb Scene tilbyr stemningsfull jazzmusikk – midt på Karl Johan!

Brødrene Bergh er et spisested og bar med en forkjærlighet for jazzmusikk og Italiensk pizza.