Søk i Aktiv i Oslo

Helgeaktiviteter 25. og 26. mars hovedbilde
lørdag 
10:00
Teknisk museum

Helgeaktiviteter 25. og 26. mars

Museet er åpent mellom kl. 10.00 – 17.00 både lørdag og søndag.

Aktivitetsprogrammet er fullt av familiemoro:

11.00–13.00: Sandskriver

En ball setter spor etter seg i sanden. Lag algoritmisk kunst ved blokkbasert programmering. Passer fra ti år. Drop-in i Teknolab i Vitensenteret i 1. et.

12.00, 14.00 og 16.00: Modelljernbanen

Vi starter en av museets modelljernbaner. Følg med på tog og karuseller som beveger seg! Kanskje finner du Superman og Batman? Modelljernbanen finner du ved vannhjulet i museets 3. et. Du kan ta trappa opp fra resepsjonen.

12.00–12.45: Oppfinnerverksted

Hvordan ser brillene til en rotete spion ut i fremtiden? Eller mikrofonen til en glemsk magiker? Du løser problemer med dine byggverk! Passer for barn fra 6 år i følge med voksen. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 7 i foajeen.

12.00–12.30: Planetariet

En fortellerstund om stjerner, planeter og historier om stjernebildene. Passer fra syv år. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 6 i foajéen.

13.00–14.00: AI-klistremerke

Lag ditt eget unike katteklistermerke ved hjelp av kunstig intelligens! Passer for barn fra 8 år i følge med voksen. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 6 i foajéen.

13.00–13.40: Vitenshow

Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte utenfor Auditoriet, ned trappa ved kaféen.

14.30-15.00: Omvisning i medisin

Bli med på omvisning i utstillingen liv og død, hvor det stilles flere spørsmål enn du får svar på. Når starter et liv? Og hva er likheten mellom en kuvøse og en høne? Fra ti år i følge med voksen. Møt opp ved søyle 7 i foajéen.

15.00–16.00: YouTube – fabrikk for oppfyllelser?

Ta på deg VR-briller og opplev nettsidene Wikipedia og YouTube som 3D-landskap. Hvorfor viser kunstnerne Amelie og Boris oss nettsidene på denne måten? Aldersgrense 13 år. Drop-in, møt opp i tele- og datautstillingen I/O i 4. et.

Hele dagen:

Temaløyper og åpent Pusterom i utstillingen Liv og død.

Foto: Lars Opstad/Norsk Teknisk Museum

Relaterte saker

Eventbilde: Oppdag havet-utstilling
søndag
00:00

Oppdag havet-utstilling

En utstilling som må oppleves av nysgjerrige sjeler i alle aldre. Den skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet.

Eventbilde: Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus
søndag
00:00

Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus

Hønse-Lovisas hus er kjent for sin sagnomsuste gode vaffel, men menyen inneholder mye mer! Nyt nøye utvalgte og smakfulle retter i idylliske omgivelser.

Eventbilde: Runderidning for barn hos EKT
søndag
00:00

Runderidning for barn hos EKT

Runderidning er ponniridning for barn fra 1 til 12 år. Runderidningen foregår i en egen arena hvor ponniene leies en runde med leier fra EKT.