Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

A House to Die in hovedbilde
torsdag 
19:00
Tjuvholmen allé 25

A House to Die in

Velkommen til «A House to Die In» – en Pop Up-utstilling

Alt starter i 2011 når Bjarne Melgaard kommer til Olav og Frederik Selvaag med en idé om å lage en skulptur formet som et hus. Snøhetta blir koblet på, og siden den gang har kunstneren og arkitektene utvekslet tanker, tegninger, 3D-modeller og dokumenter i arbeidet med å designe et hus som skal fungere som Melgaards bosted og atelier. Men reisen mot et realisert prosjekt har vært alt annet enn forutsigbar.

Et unikt møte mellom kunst og ariketktur

Prosjektet i seg selv er et unikt møte mellom kunst og arkitektur, mellom kunstneren Bjarne Melgaard og arkitektene i Snøhetta.Utstillingen beskriver hele prosessen fra ideen og de første skissene og frem til de siste modellene av huset.
Her får du et unikt innblikk i historien om hvordan et ukonvensjonelt bygg bidrar til å utfordre vår tradisjonelle oppfattelse av kunstens og arkitekturens yttergrenser. Det er en historie om kunstnerisk frihet, arkitektonisk innovasjon, men også om offentlig forvaltning og folkets røst. Utstillingen dokumenterer også en unik arbeidsprosess mellom Selvaag, Snøhetta og Bjarne Melgaard – en transdisiplinær prosess der kunstneren og arkitekten bytter roller for å nå et felles mål.

Stort engasjement, også i utlandet

Prosjektet har tidligere vært vist ved Institute of Contemporary Arts i London og ved aut. architektur und tirol i Innbruck.

Her ble utstillingen tatt godt imot og det er fortsatt stor interesse fra utlandet, utenlandske arkitekter, kunstnere og internasjonale medier.

”A House to Die in” har allerede skapt stort engasjement. Det er mange som har hørt om det. Kanskje allerede gjort seg opp en mening om det. Men det er ikke så mange som har sett hele prosjektet, og hvordan det har utviklet seg.

Utstillingen har vært vist i London og Innsbruck, men aldri på denne måten i Norge. Derfor kommer denne Pop Up-utstillingen. For at flere skulle få en titt bak fasaden, og se hele prosessbeskrivelsen, som etterhvert nesten har blitt et kunstverk i seg selv.

– Hvorfor skal folk komme?

«Om du har hørt om prosjektet, og er interessert i å lære mer. Om du er nysgjerrig på kunst og arkitektur.
Eller om du er nysgjerrig på spørsmålene “hva er et hus”, “hva gjør et hus til et hjem” og “hvordan gjøre en idé om til en konstruksjon til å bo i»

Utstillingsåpning 1. februar kl. 19

Finn arrangementet på Facebook her >>

Åpningstider
2. – 25. februar
tirs – fre kl. 17 – 20
lør – søn kl. 13 – 16

Gratis inngang

Relaterte saker

Eventbilde: Musikkbingo – hver torsdag på HALLOi
torsdag
19:00

Musikkbingo – hver torsdag på HALLOi

Dette blir en kveld fyllt med latter, og eventet er gratis! 

Eventbilde: Friends Friday på SNØ
fredag
00:00

Friends Friday på SNØ

Hver fredag er det Friends Friday som vil si at du får 2 for 1 på SNØpass, og medlemmer kan ta med seg en venn gratis.

Eventbilde: Dissimilisfestivalen 2024
fredag
17:00

Dissimilisfestivalen 2024

Dissimilis åpner nok en gang festivalsesongen med en tradisjonsrik, hjertevarm og inkluderende byfestival.