Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

8. mars på Melahuset hovedbilde
onsdag 
18:00
Melahuset

8. mars på Melahuset

Siden 2017 har Melahuset markert den internasjonale kvinnedagen med å belyse temaer som kvinners rettigheter, undertrykking og interseksjonalitet i et nyansert perspektiv.

I år markeres 8. mars med boklansering, musikalske innslag og et fokus på kvinner og utdanning, og da med utgangspunkt i situasjonen i Afghanistan.

På Melahuset denne kvelden blir det en samtale mellom den afghanske aktivisten og poeten Hoda Khamosh og Mala Wang-Naveen, det blir lansering av boka «Sita in Exile», som er skrevet av den indisk-amerikanske forfatteren Rashi Rohatgi, appell ved Khansa Ali fra MiRA-senteret og konserter med Abelone og 9 grader nord. Kveldens konferansier er Selma Benmalek.

Det er fri adgang!
Dørene åpner kl. 18 og programmet starter kl. 19

Relaterte saker

Eventbilde: Kunstnersamtale og performance
lørdag
13:00

Kunstnersamtale og performance

Bli med kunstner Sarah Kazmi inn i utstillingen “Cooking, Time?” om pakistansk arbeidsinnvandring. Hør om kunstnen, prosessen og arbeidet med norske arkiver om pakistansk migrasjon.

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.

Eventbilde: Temamøte om spiserørskreft (digitalt og fysisk)
tirsdag
15:00

Temamøte om spiserørskreft (digitalt og fysisk)

Et temamøte som tar opp utfordringer ved og behandling av av spiserørkreft.