Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

8. mars på Melahuset hovedbilde
onsdag 
18:00
Melahuset

8. mars på Melahuset

Siden 2017 har Melahuset markert den internasjonale kvinnedagen med å belyse temaer som kvinners rettigheter, undertrykking og interseksjonalitet i et nyansert perspektiv.

I år markeres 8. mars med boklansering, musikalske innslag og et fokus på kvinner og utdanning, og da med utgangspunkt i situasjonen i Afghanistan.

På Melahuset denne kvelden blir det en samtale mellom den afghanske aktivisten og poeten Hoda Khamosh og Mala Wang-Naveen, det blir lansering av boka «Sita in Exile», som er skrevet av den indisk-amerikanske forfatteren Rashi Rohatgi, appell ved Khansa Ali fra MiRA-senteret og konserter med Abelone og 9 grader nord. Kveldens konferansier er Selma Benmalek.

Det er fri adgang!
Dørene åpner kl. 18 og programmet starter kl. 19

Relaterte saker

Eventbilde: Kuratoromvisning: Din pust, din stemme
søndag
13:00

Kuratoromvisning: Din pust, din stemme

Bli med sosialantropolog og kurator Michelle A. Tisdel inn i utstillingen «Din pust, din stemme», og få et unikt innblikk i antirasistisk arbeid i Norge tilbake til begynnelsen av 1900-tallet.

Eventbilde: Omvisning: Sagenevandring
søndag
14:00

Omvisning: Sagenevandring

Omvisningen «To fabrikker – tusen liv» gir deg kunnskap om hverdagsliv, fabrikker og arbeidsliv og et innblikk i et unikt industriområde.

Eventbilde: Historisk elvevandring med guide
søndag
14:00

Historisk elvevandring med guide

Denne historiske spaserturen går hver søndag langs Akerselva for å oppleve byens varierende landskap og historie.