Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Rampelysfestivalen 2018 hovedbilde
fredag 
Black Box Teater

Rampelysfestivalen 2018

Rampelysfestivalen er en egen teaterfestival for og med barn og ungdom, og er Norges største av sitt slag.

I 2018 foregår festivalen fra 27. april – 5. mai på Black Box Teater i Oslo. Her skal 20 teatergrupper opptre med forestillinger de har jobbet med gjennom et helt år. Det blir servert alt fra helt nyskrevne manus som barna selv har vært med å skrive, til moderne versjoner av klassikere som Ibsens Et dukkehjem eller sirkusteater fra SirkusSmulene.

Fokus på barn og unge

Rampelysfestivalen har barn og unge i fokus, både som kunstnere på scenen, som publikum og bak scenen som deltagende i utformingen. Festivalen er lokalt forankret i Oslo, men tilgjengelig for nasjonale og internasjonale barne- og ungdomsteatergrupper. Oslo teatersenter er arrangører av festivalen, og er stolte over å ha vært et viktig bidrag til scenekunstfeltet for og med barn og unge helt siden 1990. Festivalen er den eneste utadrettete arenaen som tar barn og unges scenekunst på alvor, og tilbyr profesjonell infrastruktur.

RAMPELYS ATOM
er en uformell bi-scene i fojaeen som har blitt et populært tilskudd til festivalstemningen. Mellom visningene er scenen åpen for barn og unge med et ønske om å vise seg fram, enten det er sang, dans, monologer eller noe annet.

Vil du opptre på Rampelys ATOM?

Meld deg på her >>

RAMPELYS GENERATOR
er et forum for å gå dypere inn i forestillingene som vises. I 2018 blir det en samtale på scenekanten etter 40 Watts forestilling Et dukkehjem, som er en oppdatert versjon av stykket satt til vår tid.

RAMPELYS GNIST
Rampelys GNIST er en egen festival i festivalen, for de unge voksne, i alderen 18-28 år. En kveld i løpet av festivalen tar de over scenene og foajeen på Black Box teater. Denne kvelden er et tiltak for å anerkjenne de som har gått videre fra barne- og ungdomsteateret, og som nå er under eller etter utdannelse, eller jobber i frie scenekunstgrupper med egeninitierte prosjekter.

RAMPELYS FAMILIEDAG
Søndag 29. april åpnes foajeen på Black Box Teater til en åpen familiedag. Arrangementet er gratis og åpent for familier og interesserte som vil komme på kortere eller lengre underholdning. Det blir gratis barneforestilling fra Skrål og Skrammel som viser forestillingen “Reinjakta” i tillegg til verksted og underholdning.

Relaterte saker

Eventbilde: Dyrepasser for en dag – påskeferien 2024
fredag
08:30

Dyrepasser for en dag – påskeferien 2024

Barna får læring gjennom praktiske opplevelser og deltagelse, og det blir tid til lek og kos med dyrene.

Eventbilde: Påskeprogram – Teknisk museum
fredag
10:00

Påskeprogram – Teknisk museum

Velkommen til et stort påskeprogram for små og store, i tillegg til en splitter ny energiutstilling i 1. etasje!

Eventbilde: Påske på EKT med mye kos for barnefamilier
fredag
10:00

Påske på EKT med mye kos for barnefamilier

EKT ønsker store og små velkommen til Husdyrparken!