Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Rampelysfestivalen 2018 hovedbilde
fredag 
Black Box Teater

Rampelysfestivalen 2018

Rampelysfestivalen er en egen teaterfestival for og med barn og ungdom, og er Norges største av sitt slag.

I 2018 foregår festivalen fra 27. april – 5. mai på Black Box Teater i Oslo. Her skal 20 teatergrupper opptre med forestillinger de har jobbet med gjennom et helt år. Det blir servert alt fra helt nyskrevne manus som barna selv har vært med å skrive, til moderne versjoner av klassikere som Ibsens Et dukkehjem eller sirkusteater fra SirkusSmulene.

Fokus på barn og unge

Rampelysfestivalen har barn og unge i fokus, både som kunstnere på scenen, som publikum og bak scenen som deltagende i utformingen. Festivalen er lokalt forankret i Oslo, men tilgjengelig for nasjonale og internasjonale barne- og ungdomsteatergrupper. Oslo teatersenter er arrangører av festivalen, og er stolte over å ha vært et viktig bidrag til scenekunstfeltet for og med barn og unge helt siden 1990. Festivalen er den eneste utadrettete arenaen som tar barn og unges scenekunst på alvor, og tilbyr profesjonell infrastruktur.

RAMPELYS ATOM
er en uformell bi-scene i fojaeen som har blitt et populært tilskudd til festivalstemningen. Mellom visningene er scenen åpen for barn og unge med et ønske om å vise seg fram, enten det er sang, dans, monologer eller noe annet.

Vil du opptre på Rampelys ATOM?

Meld deg på her >>

RAMPELYS GENERATOR
er et forum for å gå dypere inn i forestillingene som vises. I 2018 blir det en samtale på scenekanten etter 40 Watts forestilling Et dukkehjem, som er en oppdatert versjon av stykket satt til vår tid.

RAMPELYS GNIST
Rampelys GNIST er en egen festival i festivalen, for de unge voksne, i alderen 18-28 år. En kveld i løpet av festivalen tar de over scenene og foajeen på Black Box teater. Denne kvelden er et tiltak for å anerkjenne de som har gått videre fra barne- og ungdomsteateret, og som nå er under eller etter utdannelse, eller jobber i frie scenekunstgrupper med egeninitierte prosjekter.

RAMPELYS FAMILIEDAG
Søndag 29. april åpnes foajeen på Black Box Teater til en åpen familiedag. Arrangementet er gratis og åpent for familier og interesserte som vil komme på kortere eller lengre underholdning. Det blir gratis barneforestilling fra Skrål og Skrammel som viser forestillingen “Reinjakta” i tillegg til verksted og underholdning.

Relaterte saker

Eventbilde: Vinterfestdager for store og små!
fredag
00:00

Vinterfestdager for store og små!

Opplev en spennende handelshelg på Bærums Verk! Det blir aktiviteter, gode tilbud og opplevelser!

Eventbilde: Velkommen til babydans på Sentralen
fredag
13:00

Velkommen til babydans på Sentralen

Babydans er et tilbud til foreldre med små barn mellom 3-12 måneder, primært rettet mot foreldre i fødselspermisjon. I Babydans beveger foreldrene seg sammen med sine babyer i samspill med andre.

Eventbilde: Oslos første vårtegn!  – Vestkanttorvet starter opp seseongen
lørdag
09:00

Oslos første vårtegn! – Vestkanttorvet starter opp seseongen

På Vestkanttorvet har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. Her kan du komme for de mange tilbudene, det sosiale og, ikke minst, de eksepsjonelt gode vaflene!