Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Julestue på Ladegården hovedbilde
onsdag 
19:00
Oslo Ladegård

Julestue på Ladegården

På selveste Luciadagen holder de julestue på Ladegården. På 1700-tallet samlet folk seg i de mørke vinterkveldene for å danse, leke og more seg – og kanskje nyte en enkel servering. Julestuene var så populære og løsslupne at kongen forbød dem med flere forordninger, siste gang av Christian VI i 1735.

Ladegårdens julestue henter opp igjen noe av det gamle og glemte, og har i seg førjulstidas tradisjonelle kontraster lys/mørke, tindrende stjerner og skumle julebukker. Kjernen er Barokk Boreals konsertforestilling, der seriøs musikk presenteres i et lekent uttrykk med musikk, dans og fortelling. Forfatter Sveinung Lutros bildekåseri fråtser i mørke og skumle vesener som uhyrlige Krampus, hissige Lussi og den mystiske julegeita, og setter tradisjonene i en historisk og europeisk sammenheng.

Alle sansene skal pirres, så Ladegården inviterer inn i julepyntede stuer, og byr på enkel servering med historisk julesmak.

Barokk Boreal er Cathrine Bothner-By, barokksang og Ulrik Gaston Larsen, luttinstrumenter, Øyonn Groven Myhren, folkesang, og Vegar Vårdal, feler.

 

Billetter hos Ticketco eller i døra
Kr. 200/150

Kjøp billetter her >>

Relaterte saker

Eventbilde: Jubileumsforestilling på Bærum Kulturhus
lørdag
18:00

Jubileumsforestilling på Bærum Kulturhus

Jubileet blir markert med en storslått forestilling med dans og musikk fra Bærums brede og rike kulturliv.

Eventbilde: Sanger om håp
lørdag
18:00

Sanger om håp

Nidarosdomens jentekor har gleden av å bringe sine stemmer til Mortensrud kirke med musikk som berører, oppmuntrer og som reflekterer over vårt felles håp om fred.

Eventbilde: Operapub – Opera til folket!
lørdag
19:00

Operapub – Opera til folket!

Grønland Boulebar tilbyr boule som aktivitet, i kombinasjon med mat, drikke og nå også sesong 2 av operapub!