Arrangementet er fullført.

31days – A Veganuary conversation hovedbilde
fredag 

31days – A Veganuary conversation

ntso

Utstillingstittel: 31days – A Veganuary conversation

Åpning: 5. mai

31days kan beskrives som «Veganuary som kreativ brief». Prosjektet ble initiert av Nina Børke / Werksemd og tok form som en serie middagseventer organisert i samarbeid med Sanda Zahirovic og Metteliva Henningsen gjennom social dining fasilitator Eat in Common. Utfordringen ble tatt på strak arm av oppimot et hundretalls omnivore, fordelt på 31 middagsverter, 31 fotografer og 31 skribenter.* Oppskrifter, bilder og tekster er samlet i boken «31days – A Veganuary conversation”, som er i ferd med å materialisere seg fysisk som en utgivelse i begrenset opplag til inntekt for New Harvest, en non-profit institusjon som samkjører, organiserer og promoterer pionerarbeid innen ikke-animalsk mat-innovasjon.

Rundt temaet mat pivoterer – direkte eller indirekte – en del av de store høyaktuelle verdispørsmålene. Ikke bare har dette skapt anledning for veganisme til å få komme til orde i samfunnsdebatten; den plantebaserte livsstilen er også i ferd med å etablere seg som et betydelig markedssegment. Men det betyr ikke at det kuriøse doble forholdet vi har til dyr – og konsum av dyr – er lett å få i tale. 31days er ikke en utfyllende utgreiing om alle aspekter ved veganisme; det er først og fremst ment som en inspirert og inkluderende feiring. Den åpne briefen “Kok hva du vil, skriv hva du vil, visualiser det som du vil (men gjør de til ditt eget)”,  resulterte i et variert tilfang av skepsis, poesi, humor og kritisk refleksjon, 31 serier av vakre og rare bilder, samt et vell av oppskrifter i både overambisiøst og hverdagslig format, designet av kulinariske virtuoser med stjerner på cv´en eller tråklet ihop på helt vanlige kjøkken. Ingrediensene varierer også; Røsket opp av havet, sanket i skogen, høstet i bestemors hage, handlet inn i nærbutikken eller fløyet inn som spesialforsendelse – alle med det til felles at det er hevet over rimelig tvil at de ikke hadde noe imot å bli til mat.

Av respekt for temaet, ble et utvalg spesialiserte skribenter invitert til å utdype/kontekstualisere – rundt noen av de samtalene som ble satt i gang – fra sine unike perspektiver. Blant dem er Dan Crockett, James Wallman, Tobias Leenaert, Aksel Braanen Sterri, Marije Vogelzang, Isha Datar, David MacFarlane, Kai Wu, Mia Frogner, Nick Hagger og Jostein Sand Nilsen, og disse har bidratt til at 31days beveger seg innom blant annet semantikk, moralfilosofi, økosofi, bioteknologi, veganisme for viderekomne, eating design, bestemødre og science fiction.

31days-prosjektet oversettes til utstillingsformat i R21 i mai.

Se 31days.no for å få oversikt over kreative bidragsytere.
Sjekk også ut www.werksemd.no og www.new-harvest.org

Relaterte saker

Eventbilde: Bondens Marked – Bærums Verk
søndag
12:00

Bondens Marked – Bærums Verk

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked.

Eventbilde: Vinsmaking på Molto Trattoria – en kveld i Piemonte «ved foten av fjellet»
tirsdag
18:00

Vinsmaking på Molto Trattoria – en kveld i Piemonte «ved foten av fjellet»

Velkommen til vinsmaking 7 desember! Her får du smake et knippe (6) av de mest fantastiske vinene området Piemonte har å by på. Ganen får meske seg i deilige, røde piemotiske viner og selvsagt trøffelen som Piemonte er verdenskjent for

Eventbilde: Eivind Hellstrøm kommer til Økern Portal 9. desember
torsdag
10:30

Eivind Hellstrøm kommer til Økern Portal 9. desember

Møt Eivind Hellstrøm og Anita Rennan mellom 10.30 og 11.30 – kjøp signert kokebok og få servert deilig mat fra kokeboka!