Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

31days – A Veganuary conversation hovedbilde
fredag 

31days – A Veganuary conversation

ntso

Utstillingstittel: 31days – A Veganuary conversation

Åpning: 5. mai

31days kan beskrives som “Veganuary som kreativ brief”. Prosjektet ble initiert av Nina Børke / Werksemd og tok form som en serie middagseventer organisert i samarbeid med Sanda Zahirovic og Metteliva Henningsen gjennom social dining fasilitator Eat in Common. Utfordringen ble tatt på strak arm av oppimot et hundretalls omnivore, fordelt på 31 middagsverter, 31 fotografer og 31 skribenter.* Oppskrifter, bilder og tekster er samlet i boken “31days – A Veganuary conversation”, som er i ferd med å materialisere seg fysisk som en utgivelse i begrenset opplag til inntekt for New Harvest, en non-profit institusjon som samkjører, organiserer og promoterer pionerarbeid innen ikke-animalsk mat-innovasjon.

Rundt temaet mat pivoterer – direkte eller indirekte – en del av de store høyaktuelle verdispørsmålene. Ikke bare har dette skapt anledning for veganisme til å få komme til orde i samfunnsdebatten; den plantebaserte livsstilen er også i ferd med å etablere seg som et betydelig markedssegment. Men det betyr ikke at det kuriøse doble forholdet vi har til dyr – og konsum av dyr – er lett å få i tale. 31days er ikke en utfyllende utgreiing om alle aspekter ved veganisme; det er først og fremst ment som en inspirert og inkluderende feiring. Den åpne briefen “Kok hva du vil, skriv hva du vil, visualiser det som du vil (men gjør de til ditt eget)”,  resulterte i et variert tilfang av skepsis, poesi, humor og kritisk refleksjon, 31 serier av vakre og rare bilder, samt et vell av oppskrifter i både overambisiøst og hverdagslig format, designet av kulinariske virtuoser med stjerner på cv´en eller tråklet ihop på helt vanlige kjøkken. Ingrediensene varierer også; Røsket opp av havet, sanket i skogen, høstet i bestemors hage, handlet inn i nærbutikken eller fløyet inn som spesialforsendelse – alle med det til felles at det er hevet over rimelig tvil at de ikke hadde noe imot å bli til mat.

Av respekt for temaet, ble et utvalg spesialiserte skribenter invitert til å utdype/kontekstualisere – rundt noen av de samtalene som ble satt i gang – fra sine unike perspektiver. Blant dem er Dan Crockett, James Wallman, Tobias Leenaert, Aksel Braanen Sterri, Marije Vogelzang, Isha Datar, David MacFarlane, Kai Wu, Mia Frogner, Nick Hagger og Jostein Sand Nilsen, og disse har bidratt til at 31days beveger seg innom blant annet semantikk, moralfilosofi, økosofi, bioteknologi, veganisme for viderekomne, eating design, bestemødre og science fiction.

31days-prosjektet oversettes til utstillingsformat i R21 i mai.

Se 31days.no for å få oversikt over kreative bidragsytere.
Sjekk også ut www.werksemd.no og www.new-harvest.org

Relaterte saker

Eventbilde: Bondens julemarked i 2023
fredag
12:00

Bondens julemarked i 2023

Velkommen til julemarked og stemningsfulle opplevelser på Bondens marked!

Eventbilde: Afterwork @ Brød & Sirkus
fredag
16:00

Afterwork @ Brød & Sirkus

Ta med hele gjengen etter jobb og spark helgen i gang! Elleville priser på absolutt ALT, gratis popcorn på bordet, samt godlåter og god stemning.

Eventbilde: Juleølets mysterier
fredag
19:00

Juleølets mysterier

Her kan du lære mer om historien rundt juleøl, samtidig som de tar deg med på en smaksopplevelse som garantert vil bringe frem adventsstemningen hos alle og enhver.