Arrangementet er fullført.

17.05.19 kl. 00:00 - 17.05.19 kl. 00:00
17. mai oppskrift med Bølgen & Moi hovedbilde
fredag 
Bølgen & Moi Tjuvholmen

17. mai oppskrift med Bølgen & Moi

17.05.19 kl. 00:00 - 17.05.19 kl. 00:00

17.mai inspirasjon fra Bølgen & Moi

Pannestekt grønn asparges, Santa. Kristinaskinke, Parmasan, vinagrette og sitron- og hvitløkskruttonger.

Per porsjon.

8 stk      grønne asparges

30 gr     Santa Kristinaskinke i skiver

20 gr     revet parmasan

2 ss        Vinagrette

En liten neve krutonger

Maldonsalt

Nykværnet pepper

Olivenolje

Slik gjør du:

  • Skrell asparges og knekk av den nederste trevlete delen
  • Vendes med olivenolje
  • Stekes gyllenbrune i middels varm stekepanne 4-5 minutter (skal være faste i miten)
  • Ha på en tallerken, ha på maldonsalt og nykværnet pepper
  • Vend inn vinagretten i aspargesen
  • Toppes med revet parmasan, skinke og kruttonger

 

Vinagrette

1 ss        finhakket sjalottløk

1 ss        dijon sennep

1 ss        finhakket gresløk

3 ss        hvitvinseddik

2 dl        olivenolje

Salt, pepper, sitron, sukker

Slik gjør du:

  • Bland sennep, eddik, sjalottløk
  • Pisk inn oljen litt og litt til en homogen masse
  • Tilsett gressløk
  • Smakes til med salt, pepper, sitron og sukker

 

Kruttonger

1 stk      dagsgammel loff uten skorpe

2 fedd   Hvitløk finhakket

1 dl        solsikkeolje

Fin revet skall av 1 sitron, kun det hvite

2 ss        finhakket bladpersille

3 ss        finrevet parmasan

Slik gjør du:

  • Riv loffen i små biter
  • Vend opp med de øvrige ingrediensene
  • Ha på stekebrett med papir
  • Stekes i ovnen ved 185*c i ca 10 min, eller til de er gylne og sprø
  • Snu de av og til under stekingen.
  • Ha på kjøkkenpapir og avkjøl

Bølgen & Moi - Tjuvholmen, Tjuvholmen allé, Oslo, Norge