Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

17. mai oppskrift med Bølgen & Moi hovedbilde
fredag 
Bølgen & Moi Tjuvholmen

17. mai oppskrift med Bølgen & Moi

17.mai inspirasjon fra Bølgen & Moi

Pannestekt grønn asparges, Santa. Kristinaskinke, Parmasan, vinagrette og sitron- og hvitløkskruttonger.

Per porsjon.

8 stk      grønne asparges

30 gr     Santa Kristinaskinke i skiver

20 gr     revet parmasan

2 ss        Vinagrette

En liten neve krutonger

Maldonsalt

Nykværnet pepper

Olivenolje

Slik gjør du:

  • Skrell asparges og knekk av den nederste trevlete delen
  • Vendes med olivenolje
  • Stekes gyllenbrune i middels varm stekepanne 4-5 minutter (skal være faste i miten)
  • Ha på en tallerken, ha på maldonsalt og nykværnet pepper
  • Vend inn vinagretten i aspargesen
  • Toppes med revet parmasan, skinke og kruttonger

 

Vinagrette

1 ss        finhakket sjalottløk

1 ss        dijon sennep

1 ss        finhakket gresløk

3 ss        hvitvinseddik

2 dl        olivenolje

Salt, pepper, sitron, sukker

Slik gjør du:

  • Bland sennep, eddik, sjalottløk
  • Pisk inn oljen litt og litt til en homogen masse
  • Tilsett gressløk
  • Smakes til med salt, pepper, sitron og sukker

 

Kruttonger

1 stk      dagsgammel loff uten skorpe

2 fedd   Hvitløk finhakket

1 dl        solsikkeolje

Fin revet skall av 1 sitron, kun det hvite

2 ss        finhakket bladpersille

3 ss        finrevet parmasan

Slik gjør du:

  • Riv loffen i små biter
  • Vend opp med de øvrige ingrediensene
  • Ha på stekebrett med papir
  • Stekes i ovnen ved 185*c i ca 10 min, eller til de er gylne og sprø
  • Snu de av og til under stekingen.
  • Ha på kjøkkenpapir og avkjøl

Relaterte saker

Eventbilde: Afterwork med DJ på Gastroteket!
fredag
16:00

Afterwork med DJ på Gastroteket!

Gastroteket Vika har Afterwork med DJ hver torsdag og fredag. Kom og få servert nydelig mat og drikke på denne gastropuben med en helt unik atmosfære og stemning.

Eventbilde: Pizzakurs på Kulinarisk Akademi
fredag
17:00

Pizzakurs på Kulinarisk Akademi

God pizza handler om den perfekte deigen, riktig teknikk og gode råvarer. Kokkene på Kulinarisk Akademi lærer deg hvordan du kan lage den optimale pizzaen.

Eventbilde: Kurs: Biff og bayer kveldstid
fredag
17:00

Kurs: Biff og bayer kveldstid

Lær om ulike stykningsdeler av storfe, tilberedningsmetoder, tilbehør og om ulike typer øl. Kvelden avsluttes med å lage, så spise den ultimate biffretten med øl som passer til.