Arrangementet er fullført.
17. mai oppskrift med Bølgen & Moi

17. mai oppskrift med Bølgen & Moi
17.mai inspirasjon fra Bølgen & Moi
Pannestekt grønn asparges, Santa. Kristinaskinke, Parmasan, vinagrette og sitron- og hvitløkskruttonger.
Per porsjon.
8 stk grønne asparges
30 gr Santa Kristinaskinke i skiver
20 gr revet parmasan
2 ss Vinagrette
En liten neve krutonger
Maldonsalt
Nykværnet pepper
Olivenolje
Slik gjør du:
- Skrell asparges og knekk av den nederste trevlete delen
- Vendes med olivenolje
- Stekes gyllenbrune i middels varm stekepanne 4-5 minutter (skal være faste i miten)
- Ha på en tallerken, ha på maldonsalt og nykværnet pepper
- Vend inn vinagretten i aspargesen
- Toppes med revet parmasan, skinke og kruttonger
Vinagrette
1 ss finhakket sjalottløk
1 ss dijon sennep
1 ss finhakket gresløk
3 ss hvitvinseddik
2 dl olivenolje
Salt, pepper, sitron, sukker
Slik gjør du:
- Bland sennep, eddik, sjalottløk
- Pisk inn oljen litt og litt til en homogen masse
- Tilsett gressløk
- Smakes til med salt, pepper, sitron og sukker
Kruttonger
1 stk dagsgammel loff uten skorpe
2 fedd Hvitløk finhakket
1 dl solsikkeolje
Fin revet skall av 1 sitron, kun det hvite
2 ss finhakket bladpersille
3 ss finrevet parmasan
Slik gjør du:
- Riv loffen i små biter
- Vend opp med de øvrige ingrediensene
- Ha på stekebrett med papir
- Stekes i ovnen ved 185*c i ca 10 min, eller til de er gylne og sprø
- Snu de av og til under stekingen.
- Ha på kjøkkenpapir og avkjøl