Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

17. mai oppskrift med Bølgen & Moi hovedbilde
fredag 
Bølgen & Moi Tjuvholmen

17. mai oppskrift med Bølgen & Moi

17.mai inspirasjon fra Bølgen & Moi

Pannestekt grønn asparges, Santa. Kristinaskinke, Parmasan, vinagrette og sitron- og hvitløkskruttonger.

Per porsjon.

8 stk      grønne asparges

30 gr     Santa Kristinaskinke i skiver

20 gr     revet parmasan

2 ss        Vinagrette

En liten neve krutonger

Maldonsalt

Nykværnet pepper

Olivenolje

Slik gjør du:

  • Skrell asparges og knekk av den nederste trevlete delen
  • Vendes med olivenolje
  • Stekes gyllenbrune i middels varm stekepanne 4-5 minutter (skal være faste i miten)
  • Ha på en tallerken, ha på maldonsalt og nykværnet pepper
  • Vend inn vinagretten i aspargesen
  • Toppes med revet parmasan, skinke og kruttonger

 

Vinagrette

1 ss        finhakket sjalottløk

1 ss        dijon sennep

1 ss        finhakket gresløk

3 ss        hvitvinseddik

2 dl        olivenolje

Salt, pepper, sitron, sukker

Slik gjør du:

  • Bland sennep, eddik, sjalottløk
  • Pisk inn oljen litt og litt til en homogen masse
  • Tilsett gressløk
  • Smakes til med salt, pepper, sitron og sukker

 

Kruttonger

1 stk      dagsgammel loff uten skorpe

2 fedd   Hvitløk finhakket

1 dl        solsikkeolje

Fin revet skall av 1 sitron, kun det hvite

2 ss        finhakket bladpersille

3 ss        finrevet parmasan

Slik gjør du:

  • Riv loffen i små biter
  • Vend opp med de øvrige ingrediensene
  • Ha på stekebrett med papir
  • Stekes i ovnen ved 185*c i ca 10 min, eller til de er gylne og sprø
  • Snu de av og til under stekingen.
  • Ha på kjøkkenpapir og avkjøl

Relaterte saker

Eventbilde: Matfestival 2024 på Hvalstrand Bad
fredag
16:30

Matfestival 2024 på Hvalstrand Bad

Ta med venner og familie til en smakfull helg ved sjøen.

Eventbilde: Øl og whisky-smaking – det blir perfeksjon!
fredag
17:30

Øl og whisky-smaking – det blir perfeksjon!

Bli med på en smaking hvor man kombinerer korn med korn. Øl og whisky har ikke veldig ulike ingredienser, men smak og aroma er derimot langt fra hverandre.

Eventbilde: Humor på HALLOi
fredag
19:00

Humor på HALLOi

Gled deg til enda en fredag med tidenes line-up! Dette blir en kveld fylt med latter og god stemning.