Søk i Aktiv i Oslo

Vinter - Guide til vinteren

Vinter – guide til vintersport og vinteraktiviteter

Vinter for deg som bor i Oslo og Akershus

Aktiv i Oslos vinterguide har all informasjonen du trenger i vinter. Det kan handle om ferier, aktiviteter og begivenheter i vinter. Aktiv I Oslo.no gir dere som bor i Oslo og Akershus en guide til det beste vinteren har å by på. Her får du tips enten du skal kose deg med vinter i Oslo og Akershus eller du vil reise lengre av sted.

Vinterferien 2017

Vinterferien 2017 varer fra 20. til 24. februar, uke 8. Vinterferien er for mange en av årets mest populære og aktive ferier. Aktiv I Oslos Vinterguide har vinterstoff for hele vinteren, men vi har også laget en side med spesielle tips for vinterferien.

Vintersport

Vintersportens historie

Vintersport er formelt sett sport som utøves enten på is eller snø. Enkelte grener har sin opprinnelse flere tusen år tilbake, andre har oppstått i mer moderne tid. Fra de første dokumenterte konkurranser for et par hundre år siden til dagens verdensmesterskap og vinter-ol, her er en kort oppsummering av noen av de mest utbredte vintersportenes historie.

Her kan du lese mer om vintersportens historie.

Skibakker i Oslo og Akershus

Etter utbyggingen av Tryvann har Oslo og Akershus nesten blitt ekte vinterdestinasjoner. Vi nevner bakker i fleng: Kirkerudbakken, Varingskollen, Grefsenkollen, Ingierkollen, Jerikobakken, Liabakken og som sagt Tryvann. Enten du er liten eller stor, nybegynner eller erfaren, finner du en bakke i Osloområdet som passer for deg.

Se en oversikt over skibakker her.

 

Holmenkollen

Skibusser

Vil du komme deg ut på ski uten å ta bilen? Både i Oslo og Asker tar skibussen deg ut i Marka, og det går skibusser og tog til de største skidestinasjonene i landet.

Skibusser og skitog >>

Lysløyper til glede for deg som liker vinter og ski

Lysløyper er en koselig ting når snøen kommer, men også før den tid. Les mer om lysløyper og se hvor de er. Lysene i lysløpene er tent uansett om det er skiføre eller ikke og kan være fine å ha til spaserturen eller joggeturen også.

Løypekart i Nordmarka

Løypekart over Østmarka

Akebakker i Oslo

Det finnes mange morsomme akebakker i Oslo for både store og små!

Finn de her

Skøyter i Oslo og omegn

Skøytesport blir stadig mer populært. Oslo har mange muligheter for deg som vil prøve skøytene – og skulle snøen forsvinne, holder skøytebanene likevel åpent! Det finnes vann i Oslomarka med gangbar is på vinterstid, men isen er usikker og forholdene forandrer seg hele tiden. Les vår side om issikkerhet og vær nøye på at du har med deg riktig utstyr. Følg også med på føremeldinger.

Her kan du finne skøytebaner.

Les om sikker ferdsel på is her.

 

Vinter i Oslo

Utsikt fra St. Hanshaugen

Ingenting er som vinter i Oslo. I jula kommer det snø – masse snø, og da er det bare å komme seg ut og nyte den! Bygg snømenn i hagen, ta t-banen ut i Marka og gå på ski, og ha det gøy så lenge snøen varer.

Vinterbegivenheter

Her finner du vinterbegivenheter i Norge vinteren 2014/2015. Vil du teste kreftene med et realt skimaraton, eller frister det mer å se på prøve-VM på ski eller Disney On Ice? Vi vet hva som skjer!

Vinterbegivenheter >>

Norefjell, Oslos nærmeste høyfjell

Dersom du vil ha skikkelig lange skibakker slipper du å reise langt fra Oslo. Oslo nærmeste høyfjell, Norefjell, ligger bare en og en halv time fra sentrum. På Norefjell kan du kjøre sammenhengende i over 6km med en fallhøyde på 1010 meter. Dette er det største fallet i Norden. Norefjell har mye å by på, leiligheter, restauranter, kanefart, langrennsløyper, spa og mye mer.

Nordmarka, Oslos egen villmark i vinterprakt

Bruk vinteren til å bli bedre kjent med villmarken i Oslos bakgård. Fra Sognsvann strekker Nordmarka seg fem mil nordover og vi kan forsikre deg om at den har mange trær du kan boltre deg rundt og at den er stor nok til at du kan gå deg vill! Oslomarka er et paradis for deg som er glad i vinter og langrennsturer.
Les mer om Oslomarka >>

Innevinter?

Her får du tips om massevis av innendørs moro. For de små finnes det mange innendørs lekeland. De store kan skyte med pistol under Stensparken og alle kan spille bowling, klatre i en klatrevegg, gå på skøyter inne eller kjøre gokart. Det vrimler av muligheter til å ha det gøy.

Her finner du flere innendørs lekeland.