Søk i Aktiv i Oslo

Episode 4 av Uteliggerliv

Iduns dagbok

Uteliggerliv, dag 4: Hygiene

I dag våknet vi under en veranda på Majorstuen. Jeg følte meg uthvilt, og det tror jeg Leif gjorde også. Vi hadde sovet helt til klokka var halv elleve, og det var skikkelig deilig å sove litt lenge. Humøret har vært på topp i hele dag, og den lille kneika i vi hadde i går har visst gått over. Heldigvis. Det har nok mye med været å gjøre, for i dag har det vært strålende sol.

Temaet i dag har vært hygiene, og det har vært veldig, veldig deilig å få vasket seg. Det gjør noe med psyken å gå rundt å føle seg skitten, altså. Det første vi gjorde var å gå på Shell og låne doen der. Der fikk vi vasket oss litt, og jeg fikk bæsja. Det var digg. Deretter dro vi til frelsesarmeen, men de har visst stengt på lørdager. Det var litt dumt, for der har de vaskeri, og det hadde vært så sinnsykt deilig å få vasket klærne våre. Vi har gått i dem nesten konstant i fire dager nå.

Det er visst helt umulig å få seg en dusj i sentrum, og hotellene bare lo av oss eller tilbø oss dagrom. Det var ganske morsomt. Dagrom. Som man kan leie i en time. I Skippergata. Haha. Jeg gikk inn på et hostel for å se om det var fellesdusjer der som vi kunne bruke, men det var visst bare dusjer inne på rommene. Det var ganske ubehagelig, fordi jeg gikk inn på et rom, også kom det en dame etter, og jeg tror hun tok tegninga ganske fort. Eller, hun trodde sikkert jeg skulle stjele noe, men jeg ville jo egentlig bare ha en dusj.. Det var ganske kleint i alle fall.

Vi endte opp med å dra til Bogstadvannet, og det var skikkelig, skikkelig deilig. Vi fikk tak i masse god mat fra en Kiwi som ligger der, og vi hadde jo litt penger fra dagen før, så vi spanderte på oss en øl hver. DET smakte godt, det. Der fikk vi badet og dusjet og vasket klærne, og kommet litt unna hele følelsen av å være uteliggere. Det føltes ikke sånn ut når vi var der. Da var vi bare ungdommer som koste oss en sommerdag.

Nå har vi lagt oss til i et stilas ved Jakob Kirke, og har vært oppe på taket av bygningen. Der var det superfin utsikt. Jeg føler at vi har begynt å lære oss noen triks nå, og det har vært lettere i dag enn for eksempel i går. Nå er vi jo også over halvveis gjennom uka! Det har vært en bra dag, og en bra kveld. I morgen skal vi tidlig opp.

Uteliggerliv – hovedsiden >>

 

Motta oppdateringer om neste episode av Uteliggerliv på e-post

Din e-postadresse:


Abonnér på Aktiv I Oslo TV: