Søk i Aktiv i Oslo

Episode 2 av Uteliggerliv

Iduns dagbok

Uteliggerliv, dag 2: Mat
Jeg har sovet lite i natt, men har det bra. Leif fikk ikke sove noen som helst, så han har det litt verre. Vi la oss rett ved noen bråkete vifter som blåste ut varmluft, og tenkte at det kunne holde oss varme, men egentlig var de bare forstyrrende. Eller, de hjalp nok litt. Det er kaldere på nettene enn jeg trodde. Vi prøvde å ligge på benken som stod der begge to, men det var så lite plass at Leif endte opp på bakken. Jeg hadde sovnet allerede…

Vi fikk oss i det minste en god frokost. Det var lettere enn antatt å komme seg inn på hotellfrokosten, og det var skikkelig digg å få seg god kaffe og god mat, det gjør noe med hele dagen. Vi fikk oss til og med en liten matpakke!

På Akershus Festning fikk vi tatt igjen noe søvn, og etter det tjente vi litt penger på å pante flasker. Noen hadde lagt igjen en hel pose med flasker ved siden av maskinen, fordi de tydeligvis ikke kunne vente på at folk tømte maskinen, så der hadde vi skikkelig flaks.

I dag har vi også fått oss soveposer, så det er skikkelig deilig og varmt. Og vi kan til og med ta av oss klærne vi har gått i og sovet i det siste halvannet døgnet og fremdeles være varme. Det er superdigg. Min er oransje og Leif har en skikkelig kul turkis en. De var ikke vanskelige å få, vi bare gikk til frelsesarmeen, som vi fant ut egentlig hadde stengt, men rett før vi var på vei til å gå igjen kom det to menn som bar på masse soveposer, også spurte vi om vi kunne få en, og sånn ordnet det seg. Det var deilig at det var så enkelt og at de ikke stilte noen spørsmål, det tror jeg andre setter pris på også.

I dag hadde vi også litt tid å slappe av på. Vi satt oss ned med noen gratismagasiner og leste litt, mens vi ventet på at Hare Krishna folka skulle komme. Sånn satt vi og koste oss i et par timer.

Nå er vi på Nordstrand, hvor vi har lagt oss til på Kastellet skole. Vi ligger litt høyt oppe, på en slags veranda. Vi føler oss litt tryggere her oppe enn det vi gjorde da vi la oss i går. På begge plassene. Det har vært en ganske bra dag, og moralen er på topp, fem dager til virker ikke så uoverkommelig som det gjorde i går natt.

Uteliggerliv – hovedsiden >>

Motta oppdateringer om neste episode av Uteliggerliv på e-post

Din e-postadresse:

Abonnér på Aktiv I Oslo TV: