Søk i Aktiv i Oslo

Episode 1 av Uteliggerliv

Iduns dagbok

Uteliggerliv, dag 1: Bosted
I dag startet vi som uteliggere. Vi begynte under trafikkmaskinen, og vi spurte en mann som var der om tips. Han advarte oss mot å sove i sentrum, og fortalte at han hadde en kompis som hadde blitt drept mans han sov ute i sentrumsområdet. Det var ikke så moro å høre, og jeg ble ganske bekymret egentlig. Både jeg og Leif er enige om at vi ikke skal sove i sentrum i løp av uka. Det er jeg glad for.

På vei ut derfra fant vi en rull med lett og tynn skumgummi som vi tenkte vi kunne ta litt av og bruke som underlag. Da vi gikk bort til den så vi en ganske blodig sprøytespiss som stakk ut. Det var skikkelig ubehagelig. Det var jo masse andre sprøyter rundt der også, men det var denne som satt et lite støkk i meg. Den var blodig og satt fast i noe vi hadde tenkt vi kunne sove på. Da ble det plutselig mer ekte.

Utover kvelden ble det kaldt, og vi fant fort ut at vi ikke kunne sove ute i natt. Allerede i ettermiddag ble det kjølig, og vi fikk bruk for regnjakkene våre som pledd. Derfor søkte vi ly i et innendørs parkeringshus. Her skal vi sove i et hjørne som er i alle fall litt skjult. Jeg føler at vi er litt utsatt inne i parkeringshuset, med tanke på at det er flombelysning. I tillegg er jeg redd for at vi enten skal bli låst inne, bli gassforgifta av ett eller annet, eller at det faktisk kan dukke opp en vakt eller to.

Det at det er superhardt og veldig ubehagelig å ligge rett på betong gjør ikke saken noe bedre, men lyset slukket i alle fall etter en liten stund, så jeg tror jeg kan klare å sove. Jeg bruker å kunne sovne hvor som helst.

Uteliggerliv – hovedsiden >>

Motta oppdateringer om neste episode av Uteliggerliv på e-post

Din e-postadresse:


Abonnér på Aktiv I Oslo TV: