Søk i Aktiv i Oslo

Romantiske Tips Til En Uforglemmelig Valentines Day i Oslo i 2022

Alle Hjerters dag - Valentines i Oslo - Valentinsdagen - Kjærlighetens dag

Så står du her igjen - det er romantikk i luften, kanskje forventninger - og hvis du vil ha noen super-duper-romantiske tips til steder å dra, ting å finne på og noen ekstra fine overraskelser, finner du det på denne siden.

Når det går mot Valentines i Oslo, yrer av andre som deg på Google >>> kjærester, koner og ektemann på let etter hva som vil gjøre Valentines Day spesiell for sin kjære. Men så skjer livet og hverdagen går. Da er det alltid godt med hjelpende hånd som sender deg i riktig retning og serverer Oslos amorøse klang på en samme side. (eller ølsmaking)

(PS: blomster slår sjeldent feil.).

Hva kan du gjøre på Valentines Day i 2022 i Oslo? 

Når vi tenker på romantikk, eller vil finne romantiske ting å gjøre i Oslo, er som regel nydelige matopplevelser inkludert. Mange restauranter legger til rette for at 14 februar blir romantisk, likevel er det noen som virkelig skiller seg ut:

En dag i kjærlighetens navn

Gjør Valentines Day til en helaften

Du kan f.eks. begynne den romantiske dagen ved å møtes litt tidligere på dagen – for par som bor sammen kan dette være en deilig kopp kaffe eller frokost på sengen. En helaften betyr ikke å knekke kontoen med luftballongtur over Oslo. Det kan være så enkelt som å gjøre noe dere begge liker, dra dit hvor dere først møttes eller delte et spesielt øyeblikk. Kanskje teste ut en aktivitet dere har snakket om, men aldri gjennomført? Og deretter toppe det med en forestilling, en middag eller spa med romantisk overnatting?

Og du da, du som vil slå på stortromma på Valentines Day i 2022...

... her kommer det mye nyttig å ta med seg når Den Store Kjærlighetsdagen nærmer seg.

1. Planlegg god tid i forveien 

Det verste du kan gjøre (når du vil at det skal bli skikkelig bra) er å vente til tampen brenner og du bare har en dag eller to til Valentinsdagen. Da er det lett å febrilsk slenge sammen en eller annen (lite gjennomtenkt) gave, og å krysse fingrene og satse på å finne engod  restaurant som ikke er fullbooket. 

Gi deg selv nok tid til å planlegge daten og tenk på de små detaljene som utgjør forskjellen mellom en ålreit date og en date som gjør kneleddet svakt.

  • Skal dere ut og spise eller lage en romantisk middag hjemme? 
  • Trenger du barnevakt?
  • Hva skal du ha på deg? Partneren din syns allerede at du er finest i verden, men en liten ekstra innsats skader aldri.

2. Forbered de små tingene først 

Når du har booket bord på en romantisk restaurant og fått tak i en gjennomtenkt gave er det meste klart til en Valentinesdag. Men(!), det finnes en finpuss å fokusere på som vil løfte hele dagen >> de små deilige detaljene. 

Et kort, eller enda bedre, en trollbindende kjærlighetsbrev, det gjør susen. Er du ikke av den romantiske typen, men å få ned svart på hvitt hvor bunnløst og brutalt forelsket du er? Bruk 15 minutter av dagen din hver dag i en uke og sett sammen en brev. Det er ofte vanskelig å få ned alt på 15 minutter, men 15 minutter i 7 dager gir deg godt med tid til å få frem alle grunnene til at du elsker så høyt som du gjør. 

Andre romantiske småting du kan sørge for å ha på plass i god tid før Valentines Day er:

  • Stearinlys (ah.. levende små flammer – hva er vel mer romantisk?)
  • Massasjeolje (mhm.. masser de slitne skuldrene)
  • En romantisk musikkspilleliste (denne er undervurdert – ha musikken klar)
  • Fine esker eller gavepapir (det er fint med fine gaver som er fine utenpå også)
  • Blomster og sjokolade (hva er det med blomster og sjokolade som får damer til å miste hode? >>> denne er super-safe)
  • Små gaver som håndkrem og digge såper (psst.. sjekk ut Rituals > ren og skjær magi)

Å ha disse små tingene klare noen dager i forveien tillater deg å fokusere på de viktige tingene på selveste Valentinsdagen. Ting som å sørge for at daten din har det gøy og koser seg (og faller enda dypere ned i forelskelsen).

3. Finn den perfekte gaven 

Det er en hel haug med klisjé-infiserte gaver der ute. Prøv så godt du kan å unngå disse og fokuser på noe din partner virkelig bryr seg om. Du kan bruke standard Valentinsdagsgaver som hjerteformede gjenstander, bamser, blomster og sjokolade som en del av gaven, men husk å inkludere noe som vil settes pris på. Er du usikker, spør noen spørsmål, lytt godt og overrask om litt. 

PS: Legg bort telefonen, lev i nuet, vær tilstede og hold øyekontakt. Lite sjarmerer mer enn full og ekte oppmerksomhet.