Tips til valentines i Oslo - Aktiv I Oslo.no

Tips til valentines i Oslo

Finn tips til valentines i Oslo! Valentines day er en hyllest til kjærligheten! Valentinsdagen, på norsk også kalt alle hjerters dag, markeres 14. februar som en feiring av kjærlighet og romantikk.

Trenger du tips til valentines i Oslo? Tradisjonen med valentinfeiring har ikke alltid vært like sterk i Skandinavia, som i USA og England, men de siste årene har også nordmennene hevet seg på bølgen.

Opphavet til Valentines Day

Valentinsdagen har blitt feiret i England helt siden 1600-tallet. Engelskmennene hentet ideen fra myten om Den hellige Valentin (Valentinus). Valentin ble fengslet, og senere steinet til døde i år 273 e.Kr. av den romerske keiseren Claudius II, fordi han ikke henga seg til kristendommen. Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære, Julia, og bad henne holde seg til Gud. Han undertegnet med «… fra din Valentin».

Den kristne feiringen av dagen kan ha røtter i romersk feiring av gudinnen Juno, som representerte kvinner og ekteskap, og starten på Lupercaliafestivalen, en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar.

Argumentene mot denne dagen er mange, og som andre merkedager er det høytid for shopping og pengebruk. Men selv om man er motstander av denne materialistiske kjøpetrenden, betyr det ikke at man trenger å være motstander av dagens budskap – kjærlighet og romantikk.

Alternativene er mange, men her er et lite knippe av ting man kan ta med sin utkårede på Valentine’s Day.