Tips til valentines i Oslo - Aktiv I Oslo.no

Tips til valentines i Oslo

Finn tips til valentines i Oslo! Valentines day er en hyllest til kjærligheten! Valentinsdagen, på norsk også kalt alle hjerters dag, markeres 14. februar som en feiring av kjærlighet og romantikk.

Trenger du tips til valentines i Oslo? Tradisjonen med valentinfeiring har ikke alltid vært like sterk i Skandinavia, som i USA og England, men de siste årene har også nordmennene hevet seg på bølgen.

Opphavet til Valentines Day

Valentinsdagen har blitt feiret i England helt siden 1600-tallet. Engelskmennene hentet ideen fra myten om Den hellige Valentin (Valentinus). Valentin ble fengslet, og senere steinet til døde i år 273 e.Kr. av den romerske keiseren Claudius II, fordi han ikke henga seg til kristendommen. Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære, Julia, og bad henne holde seg til Gud. Han undertegnet med «… fra din Valentin».

Den kristne feiringen av dagen kan ha røtter i romersk feiring av gudinnen Juno, som representerte kvinner og ekteskap, og starten på Lupercaliafestivalen, en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar.

Argumentene mot denne dagen er mange, og som andre merkedager er det høytid for shopping og pengebruk. Men selv om man er motstander av denne materialistiske kjøpetrenden, betyr det ikke at man trenger å være motstander av dagens budskap – kjærlighet og romantikk.

Alternativene er mange, men her er et lite knippe av ting man kan ta med sin utkårede på Valentine’s Day.

 • Romantisk restaurant oslo

  Ser du etter en romantisk restaurant Oslo? Se en oversikt over hvor du kan ta med din kjære!

  Les mer
 • Gavekort Oslo

  Er du på jakt etter gavekort Oslo? Her finner du mange gode forslag på gavekort. Både tradisjonelle gavekort og originale, morsomme og annerledes gavekort.

  Les mer
 • Valentines på Café Skansen

  Ta med daten og nyt en utsøkt treretters på Café Skansen.

  Les mer
 • Valentineshelg på Wallmans

  Overrask kjæresten med en romantisk kveld i Oslo ! Feir Valentines på Wallmans og få servert en nydelig fireretters middag, mens artistene opptrer og gjør kvelden uforglemmelig for deg og din utkårede.

  Les mer
 • Valentinsgave - overnattingsdate i idylliske Kragerø?

  Skjem din kjære & deg selv bort med denne unike helgen hos Tollboden i fantastiske Kragerø. Smak på ikon-viner fra Moët Hennessy, nyt en 6-retters meny, og la deg inspirere av moteikoner hos liseanns. Perfekt valentinesgave til din kjære.

  Les mer
 • Lysvandring i Botanisk hage

  Denne kvelden vil du se isskulptur og lysinstallasjoner i Botanisk hage, og du vil møte forskere som vil fortelle deg hvordan lys og kulde påvirker dyr og mennesker på ulikt vis.

  Les mer
 • Sjokolade og vin

  Å velge vin til sjokolade betraktes av mange som en håpløst vanskelig oppgave. Smak, test og oppdag herlige kombinasjoner. Det blir dekket bord for to under kurset denne Valentines Day.

  Les mer
 • Ølsmaking Oslo

  Ølsmaking er populært som aldri før! Det finnes så mye å lære om øl og ølsmaking og kurs i øl finner du mer og mer av.

  Les mer
 • Vinsmaking Oslo

  Les mer
 • Valentines på Østbanehallen

  14. februar er det Valentinsdagen! Dette er dagen du kan vise hvor mye du setter pris på din kjære men en omtenksom gave. Men det er ikke alltid så lett å vite hva man skal gi. I Østbanehallen har vi et stort utvalg av gaver og opplevelser, og her finner du garantert noe som passer perfekt!

  Les mer
 • Valentines på Bølgen & Moi Tjuvholmen

  Ta med valentinesdaten din på Tjuvholmen og nyt romantikken, og en nydelig treretters.

  Les mer
 • Escape Room Oslo

  Escape Room Oslo - Prøv spennende spill med venner, familie eller kollegaer! Mange av stedene har også fått barnevennlige spill som gjør dette til den perfekte familieaktiviteten.

  Les mer
 • Korketrekkeren

  Les mer