Søk i Aktiv i Oslo

Telting - Vedlikehold av teltet

Vedlikehold av teltet

Lagring :

Før du lagrer teltet over en lengre tid bør det være 100% tørt. Er det fuktig kan det gå råte i det, noe som resulterer i flekkdannelser og vond lukt. Etter turer bør du henge teltet opp i et varm rom og tørke det helt. Den beste lagringsplassen er i et mørkt rom som ikke er fuktig, eller varmere en +15°c.

Vasking :

Vask teltet en gang i blant. Det forlenger levetiden betraktelig. Bruk sparsomt med en mild såpe som ikke inneholder klor eller ammoniakk og lunkent vann. ikke for mye såpe. Skyll teltet godt med rent vann i dusjen. Etter vasken må du være svært nøye med tørkingen.

Lufting :

Du bør lufte teltet minst en gang i året. Sett det opp på plenen og la det stå over natten. La alt av dører og luftekanaler være åpen under utluftingen, jo mere gjennomtrekk jo bedre. All oppsamlet fukt fordamper.

Frakt :

Vær forsiktig med teltet når du transporterer det. Pakk teltstengene midt i teltet. Trekket telte blir levert i pleier å være ganske skrøpelig. Bytt det ut med et som er solid, tykt og vanntett. Har du ikke plass til teltet i sekken, så plasser det midt må sekke ikke nederst. Nederst er kan de fort bli vått.

Impregnering:

Dette er noe du gjør på plenen hjemme før turen. Det å impregnere teltet kan være smart, da blir det temmelig vannavvisende i hvert fall i en periode. Stort sett alle telt er impregnert fra produsenten, men her er det snakke om ekstra impregnering hjemme. Kiwi har en teltimpregnering som heter “Camp Dry” denne eller andre bruker du på hele teltduken. Pass spesielt godt på sømmene. Impregneringen holder ikke lenge og så skal du ha glede av dette må du gjøre det ofte.