Søk i Aktiv i Oslo

Sommerferie-tips - Tips til sommerferien i Norge

Tips til sommerferien i Norge

Dersom du ikke helt vet hva du skal gjøre i sommerferien ennå, så har du kommet til rett sted. På denne siden har vi samlet mange gode ideer og tips til hva du kan gjøre i sommer. Ha en god sommerferie!

Se også vår nyhetsside Begivenheter i Norge, hvor du får aktuell informasjon om opplevelser i hele Norge, både om sommeren og resten av året.

Drømmen om å padle Glomma

Endelig skulle drømmen om å padle på Norges lengste elv bli virkelighet. Elven er 604 kilometer lang. På den aller første turen nøyde vi oss med å padle 22 kilometer, men det er jo en begynnelse. På ekspedisjonen Glomma 2007 var det 12 medlemmer, fire voksne, fem barn og tre ungdommer. 2007 var den våteste sommeren noensinne. Likevel var det en fantastisk tur.

Les mer om å padle på Glomma >>

 

Besseggen – slik gjør du det

Turen over Besseggen eller Eggen som mange familiært kaller den er Norges mest kjente fottur. Noe av det mest spesielle med denne turen er at den går på de høyste punktene og følger eggen og høydene i naturen, i stedet for å følge daler og skar som er mer vanlig. Denne luftigheten gjør turen til en fantastisk opplevelse.

Les mer om å gå tur på Besseggen >>

 

KUL:TUR sommerleir

Liker du å danse, spille i band, synge, spille teater eller drive med idrett? Da er KUL:TUR Sommerleir den perfekte leiren for deg! Sommerleiren er for barn i alderen 10 – 13 år (5. – 7. klasse), og finner sted på Solbakken Folkehøgskole i Skarnes, kun 1 time fra Oslo.

Les mer om KUL:TUR Sommerleir her>>

 

Lie hytteutleie

Velkommen til natur og fiske i Telemark. Fra Lie, Åmdals Verk kan du nå mange kjente feriemål innen 1-3 timer. Lie Hytteutleige gir deg et godt tilbud og en variert ferieopplevelse! Fjelllandskap med stigende fjell rundt omkring gir et godt og stabilt klima både sommer og vinter.
Kontakt: Liv og Tore Jostein Lie, Nådlandsknausene 15
4034 Stavanger, tlf: 905 41 406

Les mer om Lie hytteutleige her >>

Østfoldbadet

Når skolen er stengt holder Østfoldbadet åpent!

Et av Norges mest komplette badeanlegg ønsker deg og hele familien velkommen til bademoro i Askim sentrum, under en time fra Oslo (både med bil og tog). Familieavdeling med lekebasseng og bølgebasseng, klatrevegg, stupanlegg, rutsjebane, idrettsbasseng, velværeavdeling og kafeteria. Terningkast 6 i VG.

Legg ferieturen til Østfoldbadet >>

 

Vestland Kanoutleie

Vestland Kanoutleie har kanoer til utleie for padling på Fjorda – et ypperlig område for kanopadling kun to timer fra Oslo! Du kan også leie håndlaftede tømmerhytter med utsikt ut over Saltbufjorden. Vestland Kanoutleie tilbyr i tillegg blant annet robåt, lavvo og fiskekort.

Les mer om Vestland Kanoutleie her >>