Søk i Aktiv i Oslo

Sommer i Oslo

Sommer i Oslo

Endelig er det sommer i Oslo!

Det skjer alltid noe i sommer-Oslo

Oslo og Akershus byr på muligheter hele året, men ingen tid er så fin som sommeren! Oslo har strender på alle kanter og for en hver smak. Øyene i indre Oslofjord er unike. Hovedøya med sine klosterruiner, Gressholmen med kaniner og Langøyene med sine teltmuligheter og store strender byr Oslos befolkning på fantastiske rekreasjonsmuligheter. Mer natur og til og med ensomhet kan du finne i Oslomarka. Sykkelveiene lokker med dovne turer og marka er full av koselige hytter du kan leie.

Turist i Oslo?

Er du turist i Oslo? Det er mange muligheter for deg som vil på sightseeing og lære mer om byen i enden av Oslofjorden. Oslo byr på mye folkeliv, gode shoppingmuligheter, spennende uteliv og mange kulturopplevelser året rundt. Oslo har dessuten mange severdigheter og attraksjoner av høy klasse.

Her er tipsene til deg som er turist i Oslo

Begivenheter i sentrum

Det beste med Oslosommeren for mange er likevel ikke natur, men alt som skjer av begivenheter i byen om sommeren. Aktiv I Oslo.no har en komplett oversikt over sommerens festivaler.

Aktiv I Oslo gir deg oversikt over hva som skjer i Sommer-Oslo! Begivenheter i sentrum >>

Risenga Svømmehall

Risenga Svømmehall i Asker kan friste med bla. terapibasseng, stupetårn på 1, 3 og 5 meter, bølgebasseng, 2 sklier, boblebad mm. Tilbyr også spa-behandling og ulike arrangementer som barnebursdag. Kafé med rikholdig meny. Kåret til beste svømmehall i Oslo-området flere ganger. Lett tilgjengelig med gode kollektivtilbud fra både Oslo og Drammen. Gratis parkering.

Les mer om Risenga Svømmehall >>

Tettpakket med aktiviteter for barn på Barnas Båt i sommerferien

Fra 24. juni til 21. august er Stena Saga Barnas Båt til Danmark, tettpakket med aktiviteter for barn. Ta barna med på sommerferie til sjøs, en piratreise fra Oslo-Frederikshavn med Stena Line. Og for de voksne anbefaler vi avslapping i Stena Sagas nye spa-avdeling Pure Nordic Spa.

Barnas Båt er også den perfekte starten på bilferien, start bilferien om bord. I Danmark venter bl.a. LEGOLAND®,badehotellet The Reef i Frederikshavn med stort badeland og massevis av fornøyelsesparker og feriesentre med aktiviteter for barn.

Sommerferie med aktiviter for barn på Barnas Båt, les mer >>

Kanotur på Velmunden

Fjorda, også kjent som Velmunden, består av flere små og store vann som henger sammen med sund og naturlige kanaler. Dette gjør området svært spennende å padle kano i, med mange trange viker og sund. Området har også gode fiskemuligheter. Kun to timers kjøring fra Oslo.

Vestland kano har 40 kanoer i forskjellige størrelser til utleie og kan derfor ta imot store grupper. Du kan kjøre helt frem til kanoene for å laste utstyr og bilparkering fins like ved.

Se Vestland kanos hjemmeside for detaljer, priser og veibeskrivelse >>

Eventyrlige opplevelser på Villa Fridheim

Eventyrslottet Villa Fridheim i Noresund har noe for både liten og stor.

Huset består av ca. 40 forskjellige rom. I eventyr-rommene er du omgitt av de kjente og kjære norske eventyrfigurene. I kjelleren er det et spennende eventyrmuseum og et lysmuseum.
Sommerens utstiling inkluderer eventyrillustrasjoner av Egil Torin Næsheim, materialbilder av Arve Tollan, illustrasjoner av Rune Andersson og malerier av Nenna Steinset Halvorsen. For de minste har Villa Fridheim et eget eventyrrom, der de kan høre kjente og kjære eventyr over høytaler. Aktiviteter som kanotur og orienteringsløype er også tilgjengelig.

Kombiner et besøk på Villa Fridheim med et togtur på Krøderbanen.
Villa Fridheim tilbyr ekte skreppelunsj, som må forhåndsbestilles på telefon 32 14 94 06.

Se Villa Fridheims hjemmeside for mer informasjon >>

Uteservering

Rundt påsketider var sesongstarten for en av de mest populære aktivitetene i Oslos – utepils! Ingenting er vel bedre enn å sitte på en fortauscafé og nyte en duggfrisk en mens sommersolen varmer?

Det blir stadig flere og flere restauranter, barer og caféer med uteservering i Oslo. Bare i Oslo Sentrum er det 116 forskjellige steder som nå har uteservering. Mellom 40 og 50 av disse har til og med uteservering om vinteren! Les mer om uteservering i Oslo og Akershus

Parkliv i byen

Folk flokker seg til parkene for å spille ball, kaste frisbee, sjonglere, turne, spille gitar eller kort og meste av alt for å nyte solen og god mat og drikke.
Sjekk vår store guide til parkleker og parkaktiviteter i Oslo.

Grilling i parken
– Det er lov til å grille i Oslos parker, det gir en spesiell stemning. I større byer andre steder i verden er piknik tilatt, men ikke grilling. Nyt grillmat i parken, men rydd opp etter deg, Dropp engangsgrillen og ta hensyn til at du ikke skader underlaget grillen står på. Hvis vi oppfører oss skikkelig, får vi forsette å grille i parkene i fremtiden også, det er et privilegium.
Sjekk vår grillguide for gode grilltips!

For rundt ti-femten år siden skjedde det en slags eksplosjon i parkbruken i Oslo, og trenden er at ungdommer tar parkene i bruk som sin egen storstue. Parkene brukes sent og tidlig av massevis av unge mennesker.

Oslo er berømt for sine parker og grønne lunger og turister fra andre land elsker at Oslo er en så grønn og blomstrende by.

Les mer om parkliv i Oslo
Se også Oslos vakre parker – en oversikt over parker i Oslo!

Bad i Oslo

Bademulighetene er mange i sommer-Oslo, du kan bade i ferskvannsaltvann eller i et av byens friluftsbassenger. Om du ikke kan svømme har vi en oversikt over svømmeskoler. For de aller minste er byen full av plaskebassenger! Se forøvrig vår side om vannsport!

Midtsommer på Hovedøen

Oslofjorden er Norges nest lengste fjord og byr på fantastiske muligheter for seiling og båtliv. Har du ikke egen båt, kan du lett få deg en tur på Oslofjorden likevel. Osloferjene tar deg ut til øyene, Bygdøybåten til Bygdøy og Huk, Nesoddbåten til Nesoddtangen er også et godt og rimelig alternativ. Fra Nesoddbåten har du perfekt utsyn til Dyna Fyr som Kari Diesen synger om i den kjente sangen “Hovedøen”. Redaksjonen er uenig med hensyn til om Kari Diesen anbefaler oss å gå i land en deilig sommernatt på Hovedøen. Advarer hun mot eller oppfordrer hun til å sitte forelsket og betatt og se ut over sjøen? Uansett hva Kari mener, så synes vi det kan anbefales!

Nordmarka Classic

Nordmarka Classic er navnet på en berømt kanotur som går fra Mylla helt i nord til Skar innerst i Maridalen. Turen går over 14 vakre nordmarksvann med litt bæring og trilling innimellom. Denne turen er rett og slett noe av det mest fantastiske marka kan by på. Det er dessverre alt for få som tar den. Dette bestemte vi i redaksjonen i Aktiv I Oslo oss for å rette på.

Les mer om Nordmarka Classic >>

 

Båtliv og hytteliv

Er du glad i båtliv, da kan du dra på fjordcruise med en charterbåt, eller leie deg en liten motorbåt eller seilbåt.
Indre Oslofjord byr til og med på hytteperler som er åpne for publikum. Til turistforeningspriser kan du for eksempel leie den idylliske fyrvokterboligen (bildet til høyre) på Steilene rett utenfor Nesodden.
Les mer om disse fantastiske mulighetene på siden til Oslofjorden Friluftsråd.

Utflukter og sightseeing

Hvorfor ikke ta en sightseeingtur i Oslo i sommer? Det er spennende å bli bedre kjent med byen. Kort vei fra Oslo finner du mange interessante utfluktsmål. Aktiv I Oslo gir deg utfluktsguiden.

Hvilken by er egentlig dronningen blant byer?

Si gjerne Paris med sine strålende avenuer, men vi sier som Jens Book-Jensen; Når kastanjene blomstrer i Bygdøy Allé kan mangt et under skje!