Søk i Aktiv i Oslo

Uvdal - guide til vakre Uvdal

Uvdal (foto: Arild Raaen)
Foto: Arild Raaen

Aktiv i Oslo.nos guide til Uvdal

Uvdal – Tettere på naturen

Uvdal har ikke valgt slagordet “tettere på naturen” for ingenting – her har du alt naturen har å by på rett utenfor døren, sommer som vinter. Innen rekkevidde både fra Oslo og fra Vestlandet kan du få ferieopplevelser helt utenom det vanlige. Her kan du vandre på Hardangervidda, prøve fisket på veien og overnatte komfortabelt i fjellet.

Tilbydere av overnatting, aktiviteter og opplevelser i Uvdal >>

Du velger selv om du vil overnatte i flotte ski in-ski ut leiligheter eller i våre mer tradisjonelle fjellstuer! På ferie i Uvdal er det mulighet for å smake på det naturen har å tilby. Lokale produsenter av spekemat, kjøtt, urter og tradisjonsbakst kompletterer en allerede minneverdig ferietur. Velkommen!

[include filepath=”/inc/social-buttons.php”]

Attraksjoner i Uvdal

Langedrag Naturpark
I spesielt naturskjønne omgivelser ligger Langedragshusene som et Soria Moria slott 1000 m.o.h. med utsikt over vann og fjell mellom Hallingdal og Numedal. På tunet kan besøkende få oppleve nærkontakt og kos med våre mange husdyr. I naturparken kan du på nært hold studere ville dyr, som ulver, gauper, fjellrev, villsvin, elg og reinsdyr. Les mer >>

Nore og Uvdal bygdetun
I åssiden i Kirkebygda, bare 10 minutter fra Rødberg sentrum,
ligger Nore og Uvdal Bygdetun. Området som opprinnelig var en prestegård, er i dag et bygdetun med 17 bygninger som er samlet fra Nore og Uvdal kommune. Her kan besøkende oppleve en gammel skolestue, det opprinnelige prestegårdsstabburet, et fjøs, et kornmagasin og mye mer. Ved tunet ligger også Uvdal Stavkirke fra 1168 som er utsmykket med fantastiske rosemalerier og treskjæringer. Områdets andre stavkirke ligger i Nore og er fra 1167. Kirken har enestående treskjæringer av dyr som drager og løver, og inne i kirken er det også to runeinnskrifter.

Rafting i Uvdal

Numedalslågen er blitt omtalt som en av Nord-Europas beste rafting elver med rette. I Uvdal finner du flere tilbydere av rafting og guider av internasjonal standard med rett erfaring og kompetanse.

Hardangervidda

ØrretHardangervidda er et mekka for alle som liker å gå i fjellet. Uvdal er et suverent startsted, med kort avstand til mange velegnede utgangspunkter. Om du velger en dagstur eller en lengre tur – Hardangervidda er verdt et besøk! Et stort utvalg i godt merkede stier gjør at man kan oppleve noe nytt hver dag, både til fots og på sykkel. Vann og tjern ligger tett på vidda, med godt ørretfiske og fine bademuligheter. De eventyrlystne kan tilbringe natten i ei steinbu og komme virkelig tett på naturen. Vinterstid er det fine ski-løyper fra Imingfjell, Jønndalen og Dagalifjell.

Vinter i Uvdal

Vinter i UvdalOgså på vinterstid er det vakkert i Uvdal. Fjell og daler dekkes av ren, hvit snø og roen senker seg inne. Det er tid for å fyre i peisen på hytta. Ute er det masse aktivitet – i våre alpinsentre er det supre forhold fra desember til påske, og du kan bo i nye leiligheter med alt utstyr midt i bakken. I fjellet kjøres det opp over 400 km med løyper, og våre koselige fjellstuer tilbyr deilig mat og overnatting. Men det er ikke bare på ski man kan ha det gøy! For de som ønsker fart og spenning, hva med rallykjøring på is eller en elgsafari på snøscooter? På jakt etter en ny opplevelse i vinter? Prøv hundekjøring eller isfiske!

På sykkel i Uvdal

På sykkel i Uvdal
I Uvdal finnes det mange muligheter for sykkelentusiaster. Her går en av Norges vakreste sykkelruter, Numedalsruta, og det er særlig traseen gjennom Smådøl som med sin vakre natur gjør sykkelturen til en opplevelse. Ruten går deretter gjennom Rødberg og videre langs Norefjorden hvor man kan ta en pause for å bade eller fiske litt. Men det er ikke bare på landeveien det er muligheter. Også for terrengsyklisten har Uvdal mye å by på. Gamle traktorsleper og fine skogsveier lager flotte treningsmuligheter og legger til rette for natur opplevelser utenom det vanlige.

 

 

Attraksjoner, aktiviteter og overnatting i Uvdal

Uvdal Alpinsenter

Uvdal AlpinsenterUvdal Alpinsenter er et familievennlig skisenter som ligger øverst i Numedal langs riksvei 40. Uvdal Alpinsenter er blant de første anleggene i Norge som åpner for sesongen. Uvdal alpinsenter kan tilby 25 nedfarter og 5 heiser, i tillegg til snowboardpark, gode off-pistemuligheter og langrennsterreng. Skiskole, utstyrsleie og overnatting er tilgjengelig i anlegget.

Mer informasjon om Uvdal Alpinsenter >>

 

Kirkebygda Produkter

Kirkebygda ProdukterFra Kirkebygda Produkters eget produksjonskjøkken blir vilt fra vidda og skogene foredlet til steiker, spekemat og karbonader. Lammekjøtt og kalvekjøtt kommer rett fra bonden. Urter forvandles til spennende oljer, krydderblandinger og te. Frukt og bær blir til syltetøy, gelér og eddik. Kirkebygda Produkter tilbyr også “ta med hjem”-mat. Kirkebygda Produkter har også tekstiler, gaver og interiør.

Mer informasjon om Kirkebygda Produkter >>

 

GoToUvdal

GoToUvdalHos GoToUvdal kan du bo i flotte leiligheter eller i høystandard hytte. Leilighetene ligger i Alpintunet hvor du har ski inn / ski ut med flott utsikt utover alpinanlegget. Hyttene ligger kun 150 meter fra anlegget, der man har delvis utsikt mot bakken.

Mer informasjon om GoToUvdal >>

 

Uvdal Resort

Uvdal ResortUvdal Resort ligger vakkert til ved foten av Hardangervidda med utsikt mot Iminggjell og Dagalifjell. Uvdalselva renner stille forbi, og inviterer til flotte tur- og fiskemuligheter, svømming, kanopadling og andre vannaktiviteter.

Uvdal Resort tilbyr overnatting i hytter av høy standard med blant annet kabel-TV og gratis bredbånd. De nyeste og største hyttene har sengeplass til 7 personer, fordelt på to soverom og himmelseng i stua. Hyttene har solide møbler, vedfyring, flislagt bad og godt utstyrt kjøkken.

Mer informasjon om Uvdal Resort >>

Uvdal Skisport

Uvdal SkisportUvdal Skisport holder til hos Uvdal Alpinsenter, og er det perfekte utgangspunktet for ditt skiopphold i Uvdal.

Det er ikke bare nybegynnere som kan ha utbytte av Skiskole! Skiskolen er for alle uansett alder. Du kan velge å delta på gruppekurs sammen med andre på ditt nivå, eller ta privattimer. Det gir en god følelse å lære noe nytt eller komme videre med teknikken. I tillegg er det sosialt og hyggelig! Uvdal Skisport legger til rette for deg slik at du får en lærerik skidag på Uvdal Alpinsenter.

Mer informasjon om Uvdal Skisport >>

Langedrag Naturpark

Langedrag NaturparkLangedrag Naturpark ligger 1000 meter over havet i naturskjønne omgivelser mellom Hallingdal og Numedal.

På tunet kan besøkende få oppleve nærkontakt og kos med våre mange husdyr. I naturparken kan du på nært hold studere ville dyr, som ulver, gauper, fjellrev, villsvin, elg og reinsdyr. Langedrag Naturpark har omtrent 300 dyr fordelt på 20 arter. Langedrag tilbyr familieferie, gårdsferie og leirskole.

Les mer om Langedrag her >>

Sevletunet

SevletunetSevletunet er ett av de nærmeste overnattings-stedene til Langedrag Naturpark – 4,5 km sør for Rødberg, 190 km. fra Oslo.

Stedet egner seg godt som overnattingsted for kulturinteresserte, da Sevletunet befinner seg midt blant Nore og Uvdals stavkirker.

Les mer om Sevletunet her >>