Søk i Aktiv i Oslo

Destinasjoner - guide til spennende destinasjoner i Norge

Spennende destinasjoner på Østlandet

Norge har mange spennende, idylliske og flotte destinasjoner for de som ønsker seg en kort helgetur eller en lang ferietur. Her guider vi deg til noen av de fineste reisemålene på Østlandet, alle innen få timers radius fra Oslo.

Våre destinasjonsguider gjør det lett å orientere seg om hva et reisemål kan by på av aktiviteter, fasiliteter og opplevelser.

Se også Ferie i Norge for å finne morsomme aktiviteter i hele landet >>

[include filepath=”/inc/social-buttons.php”]

Filefjell og Tyin

Filefjell (foto: Oddgeir Hvidsten, Flickr.com)Filefjell ligger i Vang kommune i Oppland Fylke. Vang ligger ved inngangen til Jotunheimen, og fra Filefjell har du utsikt til 30 topper på over 2000 meter. Filefjellområdet kan friste med alpinsenter, mange aktiviteter og hyggelige overnattingssteder.

Filefjell er dessuten et eldorado for jakt, fiske, fotturer og langrenn.

Guide til Filefjell og Tyin >>
 

Flå og Vassfaret

Vassfaret Bjørnepark (foto: Arild Nybø / Flickr.com)I Flå finnes svømmehall, idrettshall, kino og bibliotek. Kommunen har flere skog-, natur- og kulturstier om sommeren, og oppkjørte skiløyper om vinteren. Eventyrveien, sykkelveien gjennom Hallingdal fra Geilo til Noresund, går gjennom Flå.

Vassfaret Bjørnepark er en av Hallingdals mest besøkte turistattraksjoner. Og etter sigende finnes det ville bjørner også i Vassfaret.

Guide til Flå og Vassfaret >>

 

 

Gol og Golsfjellet

Tisleifjorden, Golsfjellet (foto: m.prinke / Flickr.com)Her er det skiløyper, slalåmbakker og skiheiser. Terrenget på Gol er variert og fint, sommer som vinter. På Gol er det også muligheter for ting som hundekjøring, isfiske, paintball, ridning, paragliding, terrengkjøretøy, snøscooterkjøring og funcarter. På kvelden er det tid for hoteller, restauranter og kaféer med god mat, dans og underholdning. I tillegg er Gol et møtepunkt i Hallingdalen, har mange fine butikker og ikke minst har Gol eget badeland.

Guide til Gol og Golsfjellet >>
 

Hemsedal

Offpist i Hemsedal (foto: Hemsedal Turistkontor)Hemsedal er et fjellsted det gnistrer av sommer som vinter, men særlig om vinteren går det unna. Hemsedal er fart, fest og moro både i og utenfor bakken og mennesker av alle typer. Hemsedal byr på afterski i verdensklasse, men også ekte norsk fjellbygdkultur og natur. Du kan oppleve alt fra fullt party til stille seterveier og vidunderlig vakker natur. Det er lett å finne frem til steder utenfor allfarvei hvor du kan nyte stillheten og naturen.

Guide til Hemsedal >>

 

 

Norefjell

Norefjell (foto: anete / Flickr.com)Norefjell og områdene rundt har masse å by gjester på både sommer og vinter. Skisenteret på Norefjell var arena for de olympiske vinterlekene i 1952. Her kan du kjøre sammenhengende i over 6000 meter med en fallhøyde på 1010 meter – størst i Norden! Det er også alpinbakker på Tempelseter og Haglebu, og dessuten topp forhold for deg som liker langrenn.

Norefjell er et fantastisk turområde også om sommeren.

Guide til Norefjell >>

 

Rendalen

Fiskevollen, Rendalen (foto: Jan Ove Furesund / Flickr.com)Rendalen er Sør-Norges største kommune og har god plass til friluftsliv av alle slag. Her er det store urørte skogs- og fjellområder og dessuten et variert og rikt kulturlandskap med mange idylliske setre.

Rendalen har tre store attraksjoner som definitivt er verdt et besøk: Det er Jutulhugget som er Nord-Europas største Canyon, Fiskevollen ved Sølensjøen som er Norges eneste ferskvanns-fiskevær og Bullmuseet i Jakob Breda Bulls hjembygd.

Guide til Rendalen >>

 

 

Uvdal

Uvdal (foto: Arild Raaen)Uvdal har ikke valgt slagordet “tettere på naturen” for ingenting – her har du alt naturen har å by på rett utenfor døren, sommer som vinter. Innen rekkevidde både fra Oslo og fra Vestlandet kan du få ferieopplevelser helt utenom det vanlige. Her kan du vandre på Hardangervidda, prøve fisket på veien og overnatte komfortabelt i fjellet. I Langedrag Naturpark kan du på nært hold studere ville dyr, som ulver, gauper, fjellrev, villsvin, elg og reinsdyr.

Guide til Uvdal >>

 

 

Vaset i Valdres

Vaset i Valdres (foto: Even Sandvold Roland / Flickr.com)Vaset er et eldorado for barnefamilier. Her finner dere et rolig sted uten mas og ståk, hvor foreldre og barn kan kose seg like mye. Vaset er et oversiktlig sted med mil på mil av tumleplass, på setre og støler, på fotturer, med fiskestang, på alpinski og snowboard i alpinbakken. Vaset er også et eldorado for sykkelturer. Milevis med barnevennlige stølsveier lokker sykkelturister fra hele Norge.

Guide til Vaset i Valdres >>