Søk i Aktiv i Oslo

Påskepynt - Pynt i påsken

Påskepynt

GåsungerLiljer er påskens blomst, den står for nytt liv…

I Norge bruker vi den vakre påskeliljen til påskepynt. Noen påskeliljer sammen med litt vårgrønt og gule stearinlys gjør mye av seg.

Gult er den nordiske påskefargen, i andre land brukes andre farger, som lilla, fiolett og lyse grønt. Men her i landet er det altså bare solens farge, gul som gjelder, solens og eggets og kyllingenes farge. Les mer om påskens farger.

Egg er flott påskepynt, les mer om pynting med egg.

Fargede frokostegg lager du i en fei! Se vår side om påskemat.

 

[include filepath=”/inc/social-buttons.php”]

Lettvint og hyggelig fra naturen

PåskepyntGrønn spirende kvister gir flott påskestemning uten for mye arbeid,plukk inn kvistene og sett dem i varmt vann så spirer de raskt. Du kan også gå på jakt etter lubne, myke gåsunger. Noen steder har det kanskje kommet vårblomster, er du heldig kan du plukke en og annen blåveis til påske.

Å ta i hus noen av naturens egen vårtegn er topp til påske og tillegg kommer dere dere ut på tur i det forhåpentligvis flotte påskeværet. Å samle kivster og gåsunger er også topp for barn i alle aldre og selv toåringen kan være med, uten at det blir søl og strev, så vi anbefaler vårens egen pynt fra naturen.

Påskepynten vi bruker er knyttet til gamle tradisjoner og pynten har symbolske betydninger. Les om påskens symboler og gamle påsketradisjoner.