Søk i Aktiv i Oslo

Påskehandel - gode tips til årets påskehandel

Påskehandel

I påsken skal man kose seg – gjør påskehandelen tidlig!
Spesielt hvis du skal på Vinmonopolet >>

Påsken går ut på å spise og drikke seg god og fet. Derfor er det viktig å kjenne sin besøkelsestid i landhandelen på påskefjellet, eller i lokalbutikken hvis du holder deg hjemme.

I en typisk påskehandel går det mye av varer som lammelår (slik tilbereder du påskelam), Kvikklunsj, egg, øl, vin, brus, sprit, påskeegg med godteri, solkrem og appelsiner. Tenk om du skulle stå der med skjegget i postkassa på skjærtorsdag. Du har en mulighet til å hoppe i bilen, snegle deg frem til Sverige og drikke folkeøl med vikinghjelm på hodet.

Hvis det ikke er aktuelt kan du bli i fedrelandet, men du må gjøre påskehandelen innen onsdag 4. april 2012. Det er stengt på skjærtorsdag og langfredag men åpent igjen på påskeaften (men med kortere åpningstid enn vanlig). Mandag er det 2. påskedag og butikkene er igjen stengt. Uansett hvordan du velger å handle eller hamstre får du sikkert et herlig avbrekk i påskesola og tropper opp med rød nese og hvite ”briller” etter tidenes beste påske 2012!

Vinmonopolet holder stengt hele påsken

Hvis du skal handle inn noe godt å drikke på til påsken bør du være tidlig ute. Vinmonopolet holder stengt hele påsken og har kortere åpningstid enn vanlig. Dessuten må du forvente lange køer og halvtomme hyller hvis du velger å gjøre polinnkjøpet rett før påskeferien.

Sverige har åpent hele påsken

Hvorfor ikke legge årets påskehandel til Sverige? Mens hele Norge tar ferie og holder påskestengt, er det meste på den svenske siden av grensen åpent hele påsken. På Svinesund og i Nordby har de fleste dagligvarebutikkene åpent alle påskedagene, mens i Strömstad, Eda/Charlottenberg, Tøcksfors og Årjäng er de fleste butikkene kun stengt langfredag og 2. påskedag

Systembolaget (Sveriges svar på Vinmonopolet) holder åpent skjærtorsdag de fleste stedene langs grensen, men utsalget i Strömstad holder stengt. Systembolaget er også åpent på Påskeaften, men stengt Langfredag, 1. og 2. påskedag.

Se åpningstider for Systembolaget på deres egne nettsider >>

 

Uansett om det er påskehandel eller annen handel du skal gjøre unna, du finner mye nyttig info på våre shopping-sider >>