Søk i Aktiv i Oslo

Påskeferie i Norge - Oversikt over påskeferie i Norge

Påskeferie i Norge 2021

På denne siden finner du tips til hvordan du kan få en super påskeferie i Norge. Norge er et fantastisk ferieland som kan by på påskeferie for en hver smak. Aktiv I Oslo.no gir deg tips alle typer påskeferie, både for deg som vil ha påskeferie på fjellet og deg som foretrekker å feire på sjøen. Vi har også andre tips, kansje påskeferie i Oslomarka er tingen?

Verdens lengste påskeferie

Påskeferie i Norge er faktisk et spesielt norsk fenomen. Vi har en fem dager lang sammenhengende helg fra og med skjærtorsdag til og med andre påskedag som alltid er på mandag.

Lang og deilig påskeferie i Norge

I resten av verden er det ikke vanlig med så lang påskeferie. Mange nordmenn går dessuten enda lengre og tar ut noen ekstra fridager i dagene mellom palmehelgen og selve påsken. Dermed kan påskeferien lett bli ti dager lang. Det er mange tradisjoner knyttet til den norske påskefeiringen.

Den stille uken – et annet navn på påskeferie

Påskeferien regnes som en svært stille tid på grunn av alle helligdagene. Det er fire helligdager knyttet til påsken. Ingen annen høytid har så mange helligdager. Julen har egentlig bare to pluss første nyttårsdag. Påskeuken kalles derfor for den stille uken.

Hva gjør folk i påskeferien?

Hører du ordet påskeferie, tenker du vel gjerne på hytteturer, hvite vidder, påskesol og appelsiner. Imidlertid er det ikke så mange som reiser til fjells som det kanskje kan virke som. De aller fleste er faktisk hjemme og slapper av og mange reiser til kysten og åpner sommerhytta. Folk i Oslo og Akershus er de i Norge som reiser mest på påskeferie.

Påsketrafikk på vei til påskeferie

Trafikken i påskeferien er så stor at de har fått sitt eget navn; påsketrafikk. Det er ikke et positivt begrep. Imidlertid er det mulig å komme seg helskinnet selv til påskefjellet dersom du planlegger påskeutfarten litt.

Påskeferie på fjellet i Norge

Det er slett ikke for sent å komme seg til fjells i påsken heller. Vi har en omfattende oversikt over fjellferie med tips om aktiviteter til fjells og oversikt over fjellstuer i hele Norge. Mange betjente og ubetjente hytter har fortsatt ledige plasser, men det kan hende du må ringe litt rundt.

Hytter til leie

Selv om påskeferien er høysesong for hytteutleie i fjellet, er den ikke det for hytteutleie andre steder. Og hvis du leter litt kan du finne hytter nesten hvor det skal være.

Se for eksempel vår oversikter over hytter til leie.

Den Norske Turistforening DNT tilby mange fellesturer i hele Norge og det er forsatt mulig å melde seg på hvis du har lyst til å dra på fjelltur sammen med andre.

På nettsidene til DNT finner du oversikt over turer og hytter og dessuten mye nyttig informasjon om om fjellpåske.

Se oversikt over hyttene her

Påskeferie på fjellet i Norge – tips for deg som vil til fjells i påsken

Båttur i indre Oslofjord til spennende museer.

Hvis du ikke ønsker deg så langt, og hvem har sagt at du må dra langt for å ha en fin påskeferie? Ved sen påske kan man ta Bygdøybåtene som begynner å gå 1. april. De går fra Rådhusplassen til Dronningen og Bygdøynes.

Museene på Bygdøy er åpne i hele påsken. På Kon-Tiki Museet kan du få påskefølelse når du ser de imponerende steinskulpturene fra Påskeøya. ( Museene er stengt grunnet covid-19 ). 

Norsk Folkemuseum ( stengt grunnet covid-19 ) er åpent alle dager i påsken. Museet satser virkelig på påske og har blant annet en påskeeggutstilling! Barna kan feire påske i Barnas Pannekakehus og være med på eggmaleverksted, besøkende kan også lære om påsketradisjoner og være med på rebus.

Øyhopping i Oslofjorden

En annen spennende mulighet for deg som bor i eller er på besøk i Oslo er å dra på øytur med Oslobåtene. Det koster ikke mer enn et dagskort hos Oslo Sporveier å dra på et øycruise. Vårruten starter opp allerede 20. mars. Ruten fra Rådhuset til Bydøy starter opp 1. april.

For informasjon om rutetider se på nettsidene til Ruter

Påske i Oslomarka

Påske i marka kan være kjempefint, men det kommer litt an på været. Hvis vårsmeltingen er i full gang er det jo antagelig fint vær, men kanskje litt for vått i sporet. Mulighetene er også gode for skareføre og ikke minst å sitte i solveggen i dypet av marka og føle seg som en konge.

Skiforeningen legger ut informasjon om skibusser og skiføre kontinuerlig.

Sjekk Skiforeningens hjemmeside.

Bypåske

Påsken 2021 blir annerledes på grunn av corona, og da kan det være greit å få underholdningen rett hjem i egen stue. I vår Hva Skjer kalender vil du finne gode tips til digitale arrangementer.

Se mer her.