Søk i Aktiv i Oslo

Påske - alt om påsken - tips til påske og påskefeiring

Påske – om påske, påskemat og påskeferie

 

*Siden er under oppdatering* grunnet Covid-19. 

Påske er en viktig høytidstid og i Norge byr påsken på på ferie og mange fridager. Den tradisjonelle norske måten å feire påske på er knyttet til turer i naturen, god mat og fritid og tid til familie og venner. Mange reiser på fjellet i påsken for å gå årets siste skitur, mange setter båten på vannet eller andre besøker slektninger. De aller fleste feirer imidlertid påsken hjemme og i Oslo er det ofte tiden for den første virkelige utepilsen i solveggen.

Aktiv I Oslos guide til påsken er full av informasjon om alle typer påskefeiring for folk fra Oslo og Akershus, Her finner du tips om hytter på fjellet, fjellvett, oppskrifter på god påskemat og stoff om påsketradisjoner.

Du finner tips om hvordan du kan lage påskeskirenn, navigere i vinterfjellet og sikre barnet ditt i pulken, hvis du satser på påske i fjellet. Skal du feire påske i byen finner informasjon om hva som skjer i Oslo i påsken.  Hva med å tilbringe påsken i Nordmarka? Sjekk våre påsketips nedover på siden eller klikk deg rundt i påskemenyen på høyre side.

Aktiv I Oslo.no har mange sider om påske, påsketradisjoner og påskeaktiviteter. Våre sider om påske er nyttig både for deg som vil reise bort i påsken og deg som heller vil kose deg hjemme og feire påske i byen.

Helligdagene i påsken

Les mer om bakgrunnen for de ulike hellidagene i påsken her:

Palmesøndag
Skjærtorsdag
Langfredag
Påskeaften
Første påskedag

Påskeferie i Norge – Påske i hele Norge

Påskeferie er faktisk et spesielt norsk fenomen. Vi har en fem dager lang sammenhengende helg fra og med skjærtorsdag til og med andre påskedag som alltid er på mandag. Med lang ferie har man muligheten til å reise litt i påskeferien. Vi har samlet tips til hvordan du kan få en super påskeferie i Norge.

Påskeferie i Norge – tips for deg som vil reise på påskeferie i hele Norge >>

Påskeferie i Oslo – Påske i Oslo


Det er mange som tilbringer påskeferien i byen og du kan få en fantastisk påskeferie i Oslo. Bypåske kan være turer i sol, besøk på museer, shopping når det ikke er helligdager, kinobesøk og mye mye mer. Det skjer faktisk mye spennende i Oslo i påsken.

Påskeferie i Oslo – tips for deg som feirer påske i Oslo >>

Påsketrafikken – tips deg som skal på veien i påsken

Påsketrafikken er stor på norske veier og trafikken er og køene er ofte det minst hyggelig med påsken. Det er lurt å holde seg oppdatert om hvor det er køer og så videre. Husk også være forsiktig i påsketrafikken. Kjør pent og ikke stress.

Husk at selv om påske ofte betyr vår i lavlandet kan du regne med at det fortsatt er vinter på fjellet. I fjellet kan det være kolonnekjøring og stengte veier.

Påsketrafikken – trafikkmeldinger og tips >>

Påskeværet – været er allitid viktig, særlig i påsken


Skiturer i strålende sol, avslapping i solveggen – vi nordmenn vil ha sol i påsken! Det er viktig å ta hensyn til været, særlig om du er til fjells. Husk å sjekk værmeldingene før du legger ut på langtur.

Les mer om påskeværet >>
Les solvettreglene >>

Foto: Grong Kommune / flickr.com

Påskemat – ingen påske uten mat

Påskeferie er bra og uansett om du skal på påsketur eller ei er god påskemat viktig. Aktiv I Oslo.no gir deg oppskrifter på hvordan du kan lage super mat til påske. Vi har tradsjonelle oppskrifter og litt mer moderne oppskrifter.

Aktiv I Oslo.no’s egen huskokk har tryllet frem lekre påsketapas >>
Her finner du oppskriftene på tradisjonell norsk påskemat fra kyllinggryte, til påskelam og hvordan du koker egg >>

Oppskrift: Hvordan lage nydelig påskemarsipan >>
Oppskrifter: Slik lager du påskelam >>

Tradisjoner – påske er lik tradisjoner av mange slag

Påske er ferie og masse gøy. De fleste av oss feirer med påskeegg, påskelam, påskekyllinger og gul påskepynt. Påskefeiringen i Norge har sitt opphav langt tilbake i gamle tider. Mange synes det er morsomt å vite litt om bakgrunnen til ulike tradisjoner. Aktiv I Oslos guide til påsken inneholder masse stoff om opphavet til dagens påskefeiring i Norge

Les om påskens gamle tradisjoner >>
Påskens symboler >>
Påskens farger >>
Moderne påskefeiring i Norge >>

Påskekrim – en særnorsk påsketradisjon

Påskekrim – påske og krim – er en merkelig tradisjon. Både på TV og i bokform serveres vi mord og mysterier i drøssevis i løpet av denne korte høytiden. Krim til påske er nesten like selvsagt i den norske påskefeiringen som egg og kylling og gåsunger og skirenn. Påskekrim er en tradisjon som har flere forklaringer og er et særnorskt fenomen.

Påskeharen, påskeeggene og påskekyllingene

Lurer du på hvem påskeharen egentlig er? Les alt om påskeharen her

Eller kanskje du vil vite mer om påskeegg og hva har egentlig kyllinger med påske å gjøre? (Bortsett fra at de er gule?)

Gudstjenester – påske er en viktig religiøs høytid

Påske handler om mer enn bare feire, mange vil gjene gå i kirken og minnes Jesu lidelse og ikke minst Oppstandelsen i påsken. Aktiv I Oslo.no gir deg overrsikt over gudstjenester i Oslo i påsken. I Oslo er det spesielle gudstjenester i forbindelse med påske på alle påskens dager.

Les også om påsken i Bibelen og historien som er knyttet til hver enketl av påskens dager >>