Om det finnes en setning som best forklarer Josefines park, er det denne: Et grønt, idyllisk og kunstnerisk knutepunkt for en kort eller lengre pause i et trafikkert gateløp.
I krysningen av Josefines gate og Hegdehaugsveien ligger denne lille perlen som en innbydende klem. Parken er såpass liten at det føles ut som om både naturen og bylivet holder rundt deg, men stor nok til at det har blitt et trekkplaster for mange som ønsker et rolig sted i en ellers folkefylt gate. Parken har kjørt opp bane tilrettelagt for triumf med likevekt mellom urbant og organisk, og skulpturene er parkens hemmelig våpen. Denne lille skjønnheten kommer du til å like. Og vil du sysselsette barna mens du tar en etterlengtet strekk på det grønne gresset, lag en konkurranse. Hvem finner flest edelstener i parken?
Parken er lyssatt om kvelden og er åpen for alle hele døgnet.
Kunstneren Fredrik Raddum har laget parkens skulpturer. Han har brukt alt fra polyester, stål, aluminium, silikon og plast i sine humoristiske og surrealistiske figurer. Flere parker har de siste årene hatt en satsning på kunst. Kulturrådet melder at et grøntområde med kunst vil styrke parker som møteplass, og Kulturetaten har hatt ansvaret for kunsten i Josefines park.
Det bugner av et mangfoldig restaurant- og kafétilbud kun noen steinkast unna parken, dog er det et par som skiller seg ut.
Parken var tidligere en engelskinspirert villahage. Villaen som den opprinnelige hagen hørte til, er tegnet av Georg Andreas Bull i nygotisk stil og stod ferdig i 1863. Den gamle villahagen ble kjøpt av kommunen og gjort om til en offentlig park tidlig i etterkrigstiden, og het den gangen Hygeaparken. Josefines park er fra gammelt av derfor ikke en park, men offentlig og vakker hage.
Oslos parkliv byr på mange fantastiske begivenheter i byen. Fler enn fleste tror. Ta en titt på Aktiv i Oslo sin parkguide for å finne de beste parkene i Oslo.
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia