Søk i Aktiv i Oslo

Birkelunden - En skjønn perle øverst på Grunerløkka

Birkelunden i Oslo er lokalisert i øverste del av vakre og urbane Grünerløkka, i et fredet område mellom Paulus Kirke og Grünerløkka skole. Grünerløkka er godt kjent for å ha blitt et av Oslos mest populære områder, og parken er dermed flittig brukt av både lokale og besøkende. Parken er rektangulær og passer til både lengre og kortere opphold, og kommer tørsten eller sulten i løpet av besøket er parken i nærheten av et kompakt utvalg av både matbutikker, kafeer og restauranter.

På varme dager byr de store trærne i parken på en godt velkommen skyggeplass, gjerne mens dere nyter ferskpresset appelsinjuice, iskaffe eller frozen yogurt kjøpt i nærheten.

Vil du ha en deilig matopplevelse, ca 15 minutters gange fra parken, anbefales det å ta tur innom den kulinariske perlen – SüdØst. Er det derimot drinker og barhygge som frister, ligger Nedre Løkka Cocktailbar og Lounge også kun en liten spasertur fra parken. Psst.. Deres Espresso Martini er den beste i byen!

Flyfoto over Birkelunden i Oslo

Foto: wikiwand.com

Birkelunden Marked

På søndager samles mennesker fra hele Norge for å både kjøpe og selge nytt og brukt på Birkelunden Marked. Mat, oster, klær, møbler, dingser, duppeditter, hjemmestrikk og andre håndlagde juveler er bare noe av det som kan kjøpes. Det føles omtrent som et søndagsloppemarked og omtales som en gullgruve full av vintage-produkter. Les mer om Birkelunden Marked her

Birkelunden Marked

Hvordan komme seg til Birkelunden?

Både trikk og buss tar deg til selve parken. 

Trikk: 11, 12 og 18
Buss: 30

Parkering ved Birkelunden

Her kan du være heldig å få gateparkering i nærheten, dog er det innført både beboerparkering og betalingsautomater der det tidligere var gratis parkering. Vil du derimot sikre deg en parkeringsplass og er villig til betale for plassen, er dette de nærmeste parkeringshusene:

  • Ringnes Park Parkeringshus
  • Mølla P-hus

Toaletter i nærheten av Birkelunden

Det finnes ingen offentlige toaletter i parken, men serveringsstedene et steinkast unna har selvsagt toaletter. Noen steder tar ca en tier for andre enn sine gjester til å benytte seg av toalettene, mens andre smiler og sier velkommen inn. 

Det nærmeste offentlige toalettet ligger i Sofienbergparken.

Oslo bugner av flotte, store og fantastiske parker. Vil du lese om Oslos parkliv og de beste parkene i Oslo? Ta en titt på Aktiv i Oslo sin parkguide her.