Søk i Aktiv i Oslo

Parker i Oslo - Parkguide til tur, friluftsliv, lek og kultur i Oslo

 

Er du på jakt etter parker i Oslo? Oslo er nydelig! Rett og slett nydelig!

Lange fortryllende grønne sletter i nærheten av urbant byliv. Organiske skogholt med vakre velkomne trær og naturfarget grunn. Rolige og romantiske stille hjørner i parkenes ytterkanter. Majestetisk arkitektur og fontener som slående baktepper.

Oslo er byen hvor mulighetene for parkhygge er mange… Veldig mange. Oslos parker byr på alt fra storslått og polert, urbant og funky til naturlig og idyllisk. Folk flokker seg til parkene for å spille ball, kaste frisbee, sjonglere, trene, turne, spille gitar eller kort, men mest av alt – for å nyte solen og god mat og drikke.

De beste parkene i Oslo

Vi kommer ikke rundt parkprat i Oslo sentrum uten å nevne steder som Akershus Festning, Slottsparken, Frognerparken og Vigelandsparken, eller St. Hanshaugenparken. For ikke å glemme Thorsovdalen og grøntarealene som strekker seg langs Akerselva, kalt Akerselva Miljøpark. De ytre bydelene skjuler “under radaren”-perler som virkelig er verdt et besøk. Blant dem kan det nevnes Ljanselva Miljøpark, Vålerengaparken, Etterstadsletta og Svartdalsparken. (Se lang liste over alle parkene nederst på siden).

Parker i Oslo både vinter, sommer, høst og vår

Parkene i Oslo har sesong hele året. Fontener og plaskedammer blir til skøytebaner på vinteren. Åser i le for vinden på sommeren blir til akebakker med skikkelig fart-futt når snøen har lagt seg. Parkenes lekeplasser er like populære året rundt, og flere av parkene har små og koselig tilhørende kiosker og andre serveringsmuligheter. Mange av de er ypperlig for kunstutstillinger og Oslos kulturliv, og blir derfor flittig brukt til nettopp dette. 

Mange forbinder en tur til parken med gode venner, sommer, spill, leker, piknik, engangsgrill, trening og festligheter, det med en liten music angel som holder stemningen oppe. Andre forbinder det også med late dager på pleddet, med en god bok i hånden, ferdigsmurt niste i sekken og rolig egentid. Familier besøker parker for sosialt liv, for å se sine smilende barn løpe og leke fritt, vasse og plaske i fontener og å hoppe hoppetau til de bråstopper av isbil-musikken som nærmer seg.

Parker i Oslo er trendy

Byens parker har blitt Oslos nye storstue. I økende grad legger vi både vennetreff, familiesammenkomster, playdates med barna, trening og meditasjon til parkene, og mer ser vi av den storslåtte middagen (pakket ned i tre piknik-kurver) som nytes i frisk luft på en av Oslos mange grønne sletter. Parkbesøk har blitt en del av en urban trend, og denne måten å bruke parkene på øker hver eneste sesong. Nå er det i parkene vi samles – og det kan bli folksomt; vi legger derfor ved en hyggelig påminnelse om viktigheten ved å holde avstand. Les om mer gjeldende koronarestriksjoner for Oslo her.

Mennesker i en park i oslo en solfylt dag

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Parkkvelder

Parkkveldene i Oslo har en lang tradisjon og strekker seg fra før andre verdenskrig til i dag. Repertoaret har beveget seg fra korps, kor og cabaretprogrammer til fest- og serieprogram med byorkesteret, forestillinger for barn, og teaterforestillinger. Nysgjerrig på hva som skjer i Oslo? Ta en titt på Aktiv i Oslo sin “Hva Skjer?”-kalender. 

Lekeplasser

Mange parker har tilrettelagt lekeplasser for barna. Se også vår oversikt over lekeplasser i Oslo.

Parker i Oslo