aktiv i oslo ikon
Tips oss om arrangement
Registrer deg gratis her
søke ikon

Parker - Parkguide til Oslo og Akershus

Parker og friområder

Oslo er en grønn by, full av grønne lunger og fantastiske parker. Parkene er viktige for Osloborgerne som bruker parkene flittig. Mange mener er at parkene er noe av det beste ved Oslo. Oslo byr på parker og friområder midt i sentrum på steder som Akershus Festning, Slottsparken, Studenterlunden og Vaterlandparken og parker i bydelene fra Frognerparken til Torshovdalen og parken langs hele Akerselva. Det er også parkområder i de ytre bydelene med mange spennende tilbud, blant dem kan nevnes en ukjent perle; Ljanselva Miljøpark.

Oslos parker byr på muligheter sommer som vinter med alt fra akebakker, lekeplasser, svømmebasseng, skøytebaner, plaskedammer til parkservering og kunst og kultur.

[include filepath=»/inc/social-buttons.php»]

Parkliv i Oslo

Det de fleste likevel tenker på når de tenker på parker er sommer, parkspill og parkleker, piknik og grilling med gode venner, late dager på pleddet med en god bok, sykkelturer og rusleturer. Byens parker er blitt vår nye storstue. I økende grad legger vi vennetreff, trening og middager til parkene. Parklivet er en del av en urban trend og denne måten å bruke parkene på øker stadig. Det å være i parken er en trend og tiden da parker var befolket av gamle damer med brød til fuglene og en og annen småbarnsmor er for lengst forbi. Tiden da plenene var til pynt og ikke til å trå på er heldigvis også forbi. Aktiv I Oslo gir deg alt du trenger for å nyte parklivet og å velge riktig park. I menyen til høyre kan du velge park og hva du helst vil gjøre i parken. Du kan også lese artikler og reportasjer om parken. Les mer om parkliv i byen

Parkkvelder

Parkkveldene i Oslo har en lang tradisjon, som strekker seg fra før andre verdenskrig til i dag. Repertoaret har beveget seg fra korps, kor og cabaretprogrammer til fest- og serieprogram med byorkesteret, forestillinger for barn, og teaterforestillinger.

Lekeplasser

Mange parker har tilrettelagt lekeplasser for barna. Se også vår oversikt over lekeplasser i Oslo.

Parker i Oslo