Søk i Aktiv i Oslo

Om Oslo Fashion Week

oslo-fashion-week - les om Oslo Fashion Week

Oslo Fashion Week – Dette er Oslo Fashion Week

Oslo Fashion Week ble for første gang arrangert Oslo i februar 2004. Siden den gang har det blitt gjennomført moteuke i Oslo to ganger i året, henholdsvis i februar og august.

Reportasjer fra Oslo Fashion Week >>

Målet med Oslo Fashion Week var sette norsk design på kartet og promotere norske designere i en internasjonal kontekst. På Oslo Fashion Week får norske designere en gylden anledning til å vise frem sine kolleksjoner for er bredt publikum.

Flere anerkjente designere har deltatt på Oslo Fashion Week en rekke ganger, blant annet Mood of Norway og Fam Irvoll.

De siste årene har Oslo Fashion Week nedskalert programmet og i 2012 er det kun elleve visninger på programmet under moteuka.

Oslo Fashion Week- gründeren

Pål Vasbotten er gründer av og leder for moteuken.  Vasbotn har lang fartstid i motenorge og i 1990 var han med og startet modellbyrået Heartbreak, som gjorde det bra internasjonalt. Senere ble modelbyrået Pholk etablert som en avlegger av Heartbreak.

Da Pål startet med Oslo Fashion Week i 2004, ble han mindre aktiv som modellpappa og fokuserte i større grad på klærne og designerne.

Les intervju med Oslo Fashion Week-gründeren >>

Oslo Fashion Week og Nåløyet-prisen

I samarbeid med magasinet Henne delte OFW ut motedesignprisen “Nåløyet” til årets beste norske designer under moteuka i feburar. Prisen deles fortsatt ut i februar, men etter å ha vært en del av Oslo Fashion Week i seks år gikk Nåløyetprisen i 2011 solo og deles nå ut av Henne alene.

Tidligere vinnere av Nåløyet er blant annet designere som Arne & Carlos (2004), So Hee (2005), Ida Gullhav (2006), Siv Støldal (2007), Batlak og Selvig (2008), FIN – Per Åge Sivertsen (2009), Mardou & Dean (2010).

Se de nominerte til Nåløyet på Henne.no >>