Søk i Aktiv i Oslo

Fredspriskonserten - program for Fredspriskonserten i Oslo Spektrum

Fredspriskonserten 2010
Fredspriskonsertens stjernelag – artistene samlet på Nobels Fredspriskonsert i 2010.

Foto: Ole Haug, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

Fredspriskonserten

Fredspriskonserten holdes til ære for vinneren av Nobels Fredspris

Nobels Fredspriskonsert holdes dagen etter fredsprisutdelingen, altså 11. desember, i Oslo Spektrum. Fredspriskonserten kan også sees på NRK1 for dem som ikke har billetter.

[include filepath=”/inc/social-buttons.php”]

Vertskap for årets Nobels Fredspriskonsert er Helen Mirren og Rosario Dawson.

Engelske Helen Mirren er mest kjent som skuespiller. Gjennom en lang karriere har hun vunnet en drøss med priser, deriblant Oscar for beste kvinnelig hovedrolle for sin innsats som Dronning Elizabeth II i filmen “The Queen”.

Amerikanske Rosario Dawson er skuespiller med mange filmroller bak seg. I tillegg har hun engasjert seg i flere veldedige organisasjoner, bla. V-Day som jobber imot vold mot kvinner.

 

 

Artister 2011

Janelle Monae

Janelle Monaes innovative stil blander pop med soul, funk og rock. Debutalbumet hennes ble av flere amerikanske aviser kåret til beste album 2o1o.

Les anmeldelsen av Monaes konsert under Øyafestivalen tidligere i år >>

 

 

 

 

David Gray

David Grays album “White Ladder” fra 1998 er tidenes mestselgende i Irland og med tolv millioner solgte album bak seg, er David Gray klar for Fredspriskonserten.

 

 

 

 

 

Jarle Bernhoft

Tidligere vokalist i Span, nå er han mest kjent for sine energiske “en-manns-band” show og slapp soloplate nr. 2 i januar 2011.

 

 

 

 

 

Ellie Goulding

Ellie Gouldings “Lights” debuterte som nr. 1 på de britiske albumlistene og ble mestselgende album i 2010. Fire hitsingler og en BRIT-award senere inntar hun Oslo med sin elektro-folk-pop sound.

 

 

 

 

Jill Scott

Grammy-vinner, New York Times bestselger og skuespiller Jill Scott var People magazines Top Breakout Star of 2010.

Debut-albummet hennes solgte til dobbel platina og ble nominert til flere Grammy-priser, inkludert Best New Artist. Hennes femte album, The Light of the Sun, slippes senere i år.

 

 

 

Sugarland

Jennifer Nettles og Kristian Bush utgjør country-duoen Sugarland. Duoen har solgt over 8 millioner plater og vunnet flere Grammy, CMA og ACM-priser. The Incredible Machine, bandets fjerde album ble sluppet 19 oktober 2010 og har solgt til platina.

 

 

 

 

World Youth Choir

World Youth Choir består av mer en 60 medlemmer mellom 18 og 30 år fra 40 ulike land.

 

 

 

 

 

Evanescence

Amerikanske Evanescence har solgt mer en 20 millioner album på verdensbasis. Debutalbumet lå 100 uker på Billboardlistas top 200 og vant to Grammyer.

 

 

 

 

Angelique Kidjo

Grammy-vinner Angelique Kidjo er en av de største artistene innen world music, med 11 album bak seg.

Født i Benin i Vest-Afrika, Kidjo er UNICEF goodwill-ambassadør og forkjemper for kvinners helse og utdanning i Afrika.

 

 

 

Ahmed Fathi

Ahmed Fathi fra Jemen er en av verdens mest anerkjente oud-spillere.

 

 

 

 

 
Miatta Fahnbulleh

Miatta Fahnbulleh fra Liberia har en av Afrikas flotteste stemmer. Hun kom til New York i 1968 og har siden sunget, komponert og produsert sanger.

 

 

 

 

Billetter til Fredspriskonserten

Billettene til Nobels Fredspriskonsert blir vanligvis lagt ut for salg i slutten av oktober.
Se her for mer informasjon om billetter >>

Fredspriskonserten 2010 var en verdig og strålende markering for Liu Xiaobo>>
Les mer om Fredspriskonserten på hjemmesiden til Nobels Fredspriskonserten her >>

Fantastisk stemning på Fredspriskonserten

Dersom du har muligheten til det, anbefaler vi virkelig å bestille billetter. Det å oppleve Fredspriskonserten live er helt spesielt. Fredsprisvinneren er vanligvis til stede og kommer opp på scenen for både å holde en tale og å motta publikums hyllest. Dette er øyeblikk du ikke kommer til å glemme.

Les vår reportasje Fredspriskonserten i 2008>>

Mer om Fredspriskonserten

Konserten arrangeres av Den Norske Nobelkomite til ære for fredsprisvinneren. Den har de siste årene blitt holdt i hovedstadens storstue, Oslo Spektrum. Den blir kringkastet til rundt 100 land jorda rundt.

Mange verdenskjente artister har opptrådt på Fredspriskonserten

Fredspriskonserten er svært annerkjent og populær, og det er en ære å bli invitert til å opptre. Hvert år gjestes konserten av verdensberømte artister. I 2010 kunne du oppleve artister som Barry Manilow, Herbie Hancock, Jamiroquai og Robyn.

Tidligere har artister som Wyclef Jean, Donna Summer, Diana Ross, Lionel Richie, Willie Nelson, Paul McCartney, Andrea Bocelli, Diana Krall, Craig David, Angelique Kidjo, Alicia Keys og Carlos Santana bæret vinneren av Fredsprisen med å opptre på Fredspriskonserten.

Det blir hvert år holdt av en plass til en norsk artist eller gruppe. De som har fått æren av å representere Norge musikalsk de siste årene er Sivert Høyem, Alexander Rybak, Marit Larsen, Morten Abel, Madrugada, Sondre Lerche, Lene Marlin, Sissel Kyrkjebø, A-ha og Morten Harket.

Fredspriskonsert-verter fra Hollywood

Rollene som programledere / vertskap blir også tildelt verdensberømte kjendiser, som oftest skuespillere. I fjor var Oscarvinner Denzel Washington og skuespiller Anne Hathaway verter. I 2010 sjarmerte ekteparet Will Smith og Jada Pinkett Smith de hadde også med seg sine barn Jaden (den nye Karate Kid) og datteren Willow på scenen.

I 2008 var vertene Scarlett Johansson og Sir Michael Caine, i 2007 Uma Thurman og Tommy Lee Jones, i 2006 Sharon Stone og Anjelica Houston, i 2005 Julianne Moore og Salma Hayek, og i 2004 var det Oprah Winfrey og Tom Cruise som fikk æren.

Mer informasjon finner du på Nobels Fredspriskonserts nettsider >>