Søk i Aktiv i Oslo

Julehandel - handel til jul

Julehandel

Forventet julehandel for 50 milliarder i 2011

Ifølge prognoser fra hovedorganisasjonen Virke kommer nordmenn til å bruke 50 milliarder kroner på julehandelen. Det er ikke rart handelsstanden gleder seg til jul på samme måte som snille barn. 40 % av all julehandel skjer i et kjøpesenter.

Oslos innbygger bruker mest i Norge på julehandel og det forventes at hver innbygger i gjennomsnitt vil bruke 10.850 kroner. På landsbasis er gjennomsnittet 9900 kroner per nordmann.

Julehandelens nummer 1 – julemat og drikke

Det er vanlig å tenke på julehandel først og fremst som innkjøp av julegaver, men det er julematen som gjør størst innhugg på lønnskontoer og sparegriser. I 2010 brukte hver nordmann i snitt 5539 kroner på julegaver. Det er vanligst å gi mellom 11 og 20 gaver i følge en undersøkelse utført av Vi i Villa

Se hovedsiden om mat og drikke >>
Les om julemat og finn gode oppskrifter på julemat>>

Julegaver: antall, typer og kroner

Julegaver med mening

Det er stadig vanligere å gi såkalte “julegaver med mening”,  mottageren får en symbolsk gave i form av for eksempel et kort og en veldedig organisjon får pengene. De veldedige organisasjonene forventer en stor økning i omsetningen av slike gaver i år. Ellers regner de fleste med at det er en I-Pad eller den nyeste utgaven av I-Phone vil bli en svært vanlig gave under norske juletrær i år.

Mye julehandel i shoppingsentrene

Desember er en svært viktig måned for mange bransjer. Butikker som selger smykker, cd-er, dvd-er og spill omsetter for tre ganger så mye i desember som i en annen gjennomsnittlig måned. Også klesbutikkene, bokhandlere og butikker som selger elektronikk har gode tider under julehandelen.

Se vår hovedside om shopping i Oslo >>
Les mer om tradisjonen med julegaver >>
Finn flotte tips til julegaver >>
Gjør julehandelen på et julemarked >>
Finn gavebutikker >>
Tips om firmagaver >>

Åpningstider i førjulstiden og romjulen