Søk i Aktiv i Oslo

Kaste juletre i Oslo - Innlevering og henting av juletrær i Oslo

Innlevering av juletrær

Innlevering og henting av juletrær i Oslo

Når jula er over, er det på tide å kaste ut juletreet. Men for folk i Oslo er det ikke alltid lett å vite hvor man skal gjøre av det. Hver kommune i Norge har dager de henter juletrær. Derfor kan det være kjekt å sjekke renovasjonsselskapets nettsider eller ta en telefon.

 

Julepynt og juletre skal i følge tradisjonen tas ned på Helligtrekongersdag, altså trettende dag jul, 6. januar. Siste frist for å rydde bort jula er imidlertid 13. januar, da det heter seg at «tjuende dag Knut jager jula ut».

Henting av juletrær i Oslo 2019

For folk på landet er ikke et gammelt juletre så vanskelig å kvitte seg med, men for folk i byen er det annerledes. Tidligere tok Renovasjonsetaten i Oslo med seg gamle juletrær som ble satt ved siden av søppelbeholderen, men så enkelt er det ikke lenger. Nå skal nemlig juletrærne resirkuleres og bli kompost

I Oslo kommune hentes juletrær fra 5. til 12. januar 2019.Her kan du sjekke datoen for din bydel. Det er også flere hageavfallsmottak som tar imot gamle juletrær.

Husk å fjerne alt av pynt og at treet ikke kan leveres i pose eller med strømpen på.

Her finner du oversikt over når juletreene hentes nær deg >>

I tillegg er det flere foreninger som sørger for innsamling av gamle juletrær, og hos flere utsalgssteder er det mulig å levere tilbake juletreet etter at jula er over.

Les om tradisjonen med juletrær >>

Les også våre tips om vedlikehold og kjøp av juletre >>

Alt om jul – Aktiv I Oslo.no’s guide til julen >>