aktiv i oslo ikon
Tips oss om arrangement
Registrer deg gratis her
søke ikon

Julemarked Oslo og Akershus - se stor oversikt her

Julemarked i Oslo og Akershus 2018- og litt om julemarkedstradisjoner

Ingenting setter deg i julestemning som et julemarked. Julemarkeder og julebasarer, både små og store er hyggelige førjulstradisjoner. I hele Oslo og Akershus finner du både store og små markeder der du kan finne julepynt, julegaver, vinterlige aktiviteter og garantert god julestemning!

Mange julemarkeder og julebasarer holdes til inntekt for gode formål, og det kan være fint å kjøpe julegaver på et sted der inntekten går til et godt formål. Andre julemarkeder er mer kommersielle, og noen steder er det kanskje kunstnere som selger sine egne produkter.

Et julemarked er uansett et sted hvor du kan oppleve en hyggelig og litt gammeldags julestemning og ikke minst kan du finne originale julegaver. Norske julemarkeder har pleid å være ganske små, men i de siste årene har vi begynt å adoptere kontinentale skikker. Mange steder i Europa, spesielt i Tyskland er det vanlig med store julemarkeder.

Julemarked i Norge

Norge har som nevnt tradisjoner for mindre julemarkeder. I Oslo og omegn har det imidlertid kommet flere og større julemarkeder den siste tiden. På Youngsstorget har det vært et stort julemarked i hele desember i mange år, dette markedet har vært Oslos største.

I Sandvika satses det også på et større julemarked i mellom-europeisk tradisjon. Det har også kommet julemarkeder som er litt spesielle og har en litt annen profil enn de tradisjonelle. Blant annet Designernes eget julemarked på Grünerløkka. Utenfor jazzklubben Blå er det julemarked på lørdager og søndager i desember. Folkemuseet på Bygdøy arrangerer barnevennlige julemarkeder i helgene i desember, med nisseverksted og markedsboder. Handlestedet Bærums Verk som ligger idyllisk til ved elven i Lommedalen er det perfekte stedet for et nostalgisk julemarked. De frister med juleverksted og turer med hest og slede.Hadeland Glassverk har også et populært julemarked fra november og hver dag ut mot desember.

Julemarkeder i Oslo og omegn

 • Prindsen Julemarked - hver helg i desember

  Bli med når Prindsen Hage oppstår som et nordisk vinterland! Et annerledes, edgy og koselig julemarked med ulikt innhold hver helg i desember frem mot jul.

  Les mer
 • Julemarked på Hadeland Glassverk

  Hver dag 13. oktober - 23. desember. Ingen andre steder får du julestemning som hos Hadeland Glassverk! Lørdag 13. oktober åpnes dørene for et stort, innendørs julemarked med boder, julebutikk og julecafe i Galleri 2.

  Les mer
 • Jul i Vinterland 2018

  I seks uker fra 17. november forvandles Spikersuppa i Oslo til Jul i Vinterland til en magisk juledestinasjon for hele familien.

  Les mer
 • Jul på Killingmo Gård

  Kom i julestemning på Killingmo Gård! Her blir det spennende aktiviteter her som juleverksted, hestekjøring, hesteridning, nisseluejakt, eventyrlesning, hopping i høyet og masse mer! Det blir også mye fint på salg på juletorget og i stabbursbutikken - Frøken Fiber.

  Les mer
 • Julemarked i Botanisk Hage

  Julestemning i Botanisk hage! Ta med familien og oppdag boder med husflids- og håndverksprodukter med utstillere fra fjern og nær. Her kan du skaffe deg fine julegaver og komme i ordentlig julestemning. Mye kan spises eller drikkes, og det blir både gode, gammeldagse "julesmaker" samt mer moderne produkter.

  Les mer
 • Julestemning på Skjerven gård

  Tradisjonen tro, er det julemarked på Skjerven gård også i år. Tori og Jon Ivar Bakke ønsker velkommen inn på tunet 8. og 9. desember kl. 12-16. Her kan store og små oppleve lun julehygge og mange aktiviteter som ridning, kjøring med hest og vogn, hopping i høyet og saueklipping.

  Les mer

Julemarked i Tyskland

Fra slutten av november og frem til jul er det stor stemning i de tyske byene. Da inntar de tradisjonsrike tyske julemarkedene gater og torg. Overalt er det julepyntede gater, stredene bugner av varer og godterier som brente mandler, honningkake og tyske pølser. Dampende krus med Glühwein eller Julegløgg sørger for liflige dufter og en varm og hyggelig stemning. Det tyske julemarkedene lyder mange navn. De mest kjente er Weihnachtsmarkt» og «Christkindlesmarkt

Julemarkedsreiser

De tyske markedene er så berømte at det arrangeres spesielle julemarkedsturer, og store mengder amerikanere og japanere reiser dit for å oppleve skkkelig førjulsstemning.  De eldste og mest kjente er markedene i München og Julemarkedet i Nürnberg startet med sikkerhet opp allerede i 1628. Hele to millioner mennesker besøker julemarkedet i Nürnberg årlig. Også i Lübeck er det et et stort og kjent julemarked. Der er det eget kunstnermarked og ikke minst en eventyrskog hvor barn i alle aldre blant annet kan besøke Snøhvit og de syv dvergene, Rapunzel og mange flere.

Lübeck er ogå hele verdens marsipan-hovedstad. Lübeckermarsipanen er verdens beste og mest eksklusive. En tur til Sverige for å gå på julemarked er heller ikke av veien. Der arrangerer julemarkedene gjerne på slottene rundt omkring blant annet Drottningholm slott i Stockholm. Drottningholm er intet mindre enn den svenske kongefamiliens hjem,  og der blir du servert julegløgg av Dronning Silvia i egen person.

Også på Liseberg er det stort julemarked.Danmark er også gode på julemarkeder og spesielt er det julemarkedet i Tivoli i København mange nordmenn besøker. Hundretusenvis av lyspærer fartsfylte karuselle,  markedsboder og matboder gir skikkelig julestemning for store og små.