Søk i Aktiv i Oslo

Julefilmer på DVD - Julegavetips på DVD og Blu-ray

Julegavetips: film på DVD og Blu-ray – julen 2011

Hvilke filmer bør du kjøpe på DVD og Blu-ray denne julen?

Her finner du tips om hvilke filmer du kan kjøpe julen 2011. Går rett til oversikten over julefilmer >>

Kong Curling

Stjernespekket norsk komedie med kjente fjes som Atle Antonsen, Jon Øigarden, Ingar Helge Gimle, Kåre Conradi, Steinar Sagen, Jan Sælid, Linn Skåber, Ane Dahl Torp, Else Kåss Furuseth, Bård Tufte Johansen, Harald Eia med fler. Kong Curling er en vittig og visuelt lekker komedie med manus av Atle Antonsen og Ole Endresen.

Hangover 2

Gutta fra Hangover er tilbake, men denne gangen får de trøbbel i Bangkok. Etter det drøye utdrikningslaget i Las Vegas er Stu lite sulten på å ta nye sjanser. Han satser på et ryddig opplegg, planen er en neddempet lunch med kompisene i forkant av vielsen. Men det går ikke helt som planlagt denne gangen heller.

Hodejegerne

Hodejegerne er en intens actionthriller men også en utfordrende granskning av spørsmål om svik, begjær og dødelige ambisjoner.

Filmatisering av Jo Nesbøs roman med samme navn. Axel Hennie i hovdrollen

Nissene over skog og hei

Det tok 10 år før Espen Eckbo og Kristian Ødegård våget å lage en oppfølger til julekalenderklassikeren “Nissene på låven” (2001). Nå har de kalt sammen stjernelaget igjen og skapt en helt ny parodi, denne gang med reality-nisser på reise gjennom norsk natur.

Green lantern

I et annet univers, like fjernt som det er mystisk, opererer en elitestyrke som har eksistert i flere hundre år. De kjemper for fred og rettferdighet, korpset går under navnet Green Lantern. Soldatene har sverget sin orden intergalaktisk troskap. De er alle bærere av en ring, iboende en kraft som gir de som bærer den evnen til å skape enhver ting hjernen kan forestille seg.  Action og science fiction med Ryan Reynolds, Blake Lively og Peter Sarsgaard, fra Casino Royale-regissør Martin Campbell.

Super 8

Det er sommeren 1979, og en vennegjeng i en småby i Ohio er vitne til en katastrofal togulykke mens de spiller inn en Super 8 film. De mistenker at det ikke var noen ulykke, og kort tid etter rammes byen av en rekke mystiske forsvinningsnumre og uforklarlige hendelser. Den lokale sheriffen prøver å avdekke sannheten – og den viser seg å være mye mer skremmende enn hva noen av dem kunne ha forestilt seg.

Midnight in Paris

Woody Allens nye romantiske komedie har et stjernelag av skuespillere: Rachel McAdams (The Notebook, Morning Glory), Marion Cotillard (Inception, La Vie en Rose), Owen Wilson (Starsky & Hutch, Wedding Crashers), Michael Sheen (Blood Diamond, Tron: Legacy) med fler. Filmen fikk gode kritikker da den kom på kino i juni 2011.

 

Julefilmer på DVD

It’s A Wonderful Life

Ingen kunne som Frank Capra fortelle historien om det hederlige, vanlige mennesket, og aldri gjorde han det vel bedre enn i It’s a Wonderful Life. Da filmen hadde premiere i julen 1946, syntes publikum den var deprimerende, og den ble ingen suksess. Nå regnes den som den kanskje største juleklassikeren av dem alle: en optimistisk hyllest til livet, vennskapet og kjærligheten.

Love Actually

Fra produsentene av Notting Hill og Bridget Jones’ Dagbok kommer den ultimate romantiske komedien – med en fantastisk samling stjerneskuespillere og et enestående lydspor.  Love Actually er blitt en av vår tids mest populære julefilmer.

The Nightmare Before Christmas

Tim Burtons Oscar-nominerte Et Førjulsmareritt fra 1993 er et animert mesterverk ulikt alt annet. I Halloweenland hersker den uberegnelige gresskarkongen Jack Skellington. Han overvåker produksjonen av alt det redselsfulle, uhyggelige og overraskende som de eksporterer til “den virkelige verden” hvert år. Rutineoppgavene kjeder Jack, men en dag endrer alt seg – ved en tilfeldighet åpner han døren til Julelandet. Han blir fra seg av begeistring, og bestemmer seg for å ta kontroll over julen.

Tre nøtter til Askepott

De fleste kjenner historien og filmen vises tradisjonelt på NRK hver jul, men du kan også eie din egen kopi på DVD. Denne tysk-tsjekkiske versjonen av eventyret om Askepott er fra 1973, og skiller seg markant fra den tradisjonelle historien.

Alene hjemme

Familien glemmer 8 år gamle Kevin (Macaulay Culkin) hjemme når de reiser på juleferie. Mens Kevin er alene kommer det noen skumle og komiske tyver på besøk og Kevin må forsvare huset sitt så godt han kan. En julefilm som passe for de fleste.

Se også:

Andre julegavetips >>
Oversikt over julefilmer på kino >>
Oversikt over julefilmer på TV >>
Oversikt over juleprogrammer på TV >>

Se også vår nyhetsside Aktuelt: Film og kino >>