Søk i Aktiv i Oslo

Høstferie i Oslo [2023] - Dette kan dere gjøre i høstferien - Aktiv i Oslo

Tips til høstferie i Oslo 2023

Høstferien i Oslo er alltid i uke 40. I 2023 er høstferien fra mandag 2. oktober.

Det er straks høstferie i Oslo igjen, bladene slipper fra greinene og omgivelsene går fra grønt og frodig til varmt og rød-oransje. Høstferie i Oslo i år er offisielt i fem dager fra mandag 2. oktober – fredag 6. oktober. Dog vet vi at så fort skoledagen er over fredag 29. september, går barna over i høstferiemodus for de neste ni fridagene. 

Hvorfor har vi høstferie?

Før var det ikke noe som het høstferie, da var det Pottitferie eller Potetferie. Dette fordi høstferien foregår omtrent samtidig som potethøsting i Norge. Tidligere trengte gårdene ekstra arbeidskraft for å få unna avlingene og skoleelever stilte gledelig opp for å tjene noen kroner og ører. I dag er det imidlertid svært få barn som tar høstferie for å plukke poteter. 

Høstferie er bra sier noen, andre mener høstferien kommer for raskt etter sommerferien og stikker kjepper i hjulene for nye rutiner som endelig er på plass. Dog er det nå slik at høstferien kommer i år også. Som arbeidende foreldre kan det være vanskelig å ta seg en hel uke fri og finne på familieaktiviteter. På denne siden finner du noen tips til høstferie i Oslo. Naturen er et stikkord, fjellet er et annet, kultur er et tredje. 

Høstferie i Oslo kan være så mangt. Det kan bli så godt som gratis, som en middels ferieutgift eller en ferie i det øvre økonomiske sjiktet. Uansett hva, er det mange muligheter til å skape en god og minneverdig høstferie i Oslo. 

Gratis ting å gjøre under høstferie i Oslo

Turbingo
​​Turbingo er rett og slett gøy… for alle! Det gir hele turen et mål og en mening for barna – annet enn «å bare gå» – som de fleste foreldre vet kan være en utfordring. Tur trenger ikke å være å sette den ene foten foran den andre. Det kan enkelt gjøres om til en liten skattejakt med turbingo. Klikk her for utskriftsvennlig turbingo. 

Lag minnerike høstkort
Ta med pepperkakerformer eller andre små former ut på tur. Plukk alle slags blader i alle slags farger og press ut former. Brett sammen et A4 ark og lim på formene. La barnet signere (om de kan) og skriv på dato for årets høstferie i Oslo. Kjempekoselig minne å ha med videre i livet, eller som en hyggelig overraskelse til både foreldre, besteforeldre, venner eller annen familie. 

Høstpiknik og grille pinnebrød
Pakk med sitteunderlag og noen tepper. Tenn et bål på en lovlig bålplass (se oversikt over bålplasser i Oslo her), spikk tuppene på noen lange pinner (barn være under tilsyn av en voksen), surr pinnebrødet rundt pinnen og grill pinnebrød over glørene. Forsøk å unngå direkte flammer, da kan pinnebrødet bli svartbrent. Ønsker du å grille pølser også, kan pinnebrødet surres rundt pølsen. Dette er kjempekoselig, moro for alle og veldig godt etter en tur ute i det fri.

Dra på besøksgård
De aller fleste syns det er hyggelig å dra på en besøksgård og som regel er det gratis å komme inn. Noen tilbyr kanefart, andre tilbyr å kose med kaniner, og noen steder er det tilrettelagt for å hoppe i høyet eller ri på ponnier. Pakk med en god niste, en termos med kakao dere lager sammen og nyt en dag med dyrene. Se oversikt over besøksgårder i Oslo her

Grav ned en tidskapsel
Finn et sted dere liker å dra til, eller gjør det enkelt og velg et sted i hagen. Ta en liten boks, fyll den med lapper og beskjeder, evnt. andre ting som markerer året som har vært og grav ned boksen. Vent noen år før dere graver den opp igjen, da har mye skjedd i mellomtiden og alle har sikkert glemt hva de la i boksen. Spennende og morsom aktivitet for alle. 

Andre ting å gjøre under høstferie i Oslo

Å stå på ski uten snø er mulig nå som SNØ er åpent. En dag som fangene på fortet er også en spennende aktivitet. Bowling, klatrepark, museer og svømmehaller er sikre vinnere. En koselig film under dynen i sofaen, gjerne med verdens saftigste gulrotkake på bordet (denne oppskriften er farlig god!), er noe alle vil ha glede av. 

God høstferie!

Se når de andre skoleferiene er >>

Her finner du flere aktiviteter og kommende arrangementer i høstferien

Flere tips til hva du kan gjøre i høstferien

 • Oslo Klatresenter

  Oslo Klatresenter er et av de Norges største klatresenter, og rommer tre etasjer med buldring, to etasjer med tauklatring hvorav den høyeste veggen måler 17,5 meter, og et eget aktivitetsrom for barn.

  Les mer
 • Nobels Fredssenter

  Nobels Fredssenter forteller engasjerende historier om Alfred Nobel, fredsprisen og prisvinnere gjennom utstillinger, arrangementer og digitale opplevelser. Museet ligger sentralt plassert ved Rådhusplassen i Oslo.

  Les mer
 • Teknisk museum

  Teknisk museum inviterer til opplevelser og læring for hele familien. Lek og lær i Vitensenteret, se på Norges første biler og fly, finn ut mer om industrialiseringen av Norge, eller prøv en av de 100-prøv selv innstallasjonene.

  Les mer
 • Hadeland Glassverk

  Hadeland Glassverk er en av Norges mest besøkte turistdestinasjoner. Hele året har de sesongrelaterte aktiviteter for hele familien.

  Les mer
 • Risenga Svømmehall

  Badeanlegget inneholder blant annet 25 meters svømmebasseng, terapibasseng, sklier og bølgebasseng. Hallen er åpen for publikum, men kan også leies til trening og andre arrangement, for eksempel til barnebursdager.

  Les mer
 • Norsk Maritimt Museum

  Norsk Maritimt Museum er det nasjonale museet for sjøfartshistorie og kystkultur, og ligger idyllisk til på Bygdøynes i Oslo. Se spennende utstillinger og aktiviteter for hele familien ! Museet tilbyr omvisninger til små og store grupper, og har et bredt skoletilbud.

  Les mer
 • SNØ Oslo

  SNØ er verdens eneste helårsarena som forener langrenn, snowboard, alpint og freeski under samme tak. Her kan du delta på spennende aktiviteter for bedrifter, vennegjenger og privatpersoner.

  Les mer
 • Leos Lekeland Oslo

  Leos Lekeland er en møteplass for hele familien. Her kan man leke, slappe av, spise og ha det kjempe gøy! Alle deres lekeland har sykkelbaner, rutsjebaner, softballkanoner, trampoliner og mye annet gøy!

  Les mer
 • Megafun

  Med 5.000 kvadratmeter er Megafun den største innendørs morofabrikken i norden. Her kan du fly i vindtunell, spille megazone, eller gå på 6D kino. Ta med firmaet på enn real kick off, utdrikningslaget vil elske dette, og en morsommere barnebursdag skal du lete lenge etter.

  Les mer
 • Rush Trampolinepark

  Hos Rush vil du oppleve et eldorado av trampoliner i Norges kuleste trampolinepark! Enten det er bursdagsfeiringer, et firmaarrangement, eller skoleavslutninger gir Rush aktiviteter som passer for alle.

  Les mer