Høstferie - tips til ting du kan gjøre

Tips til høstferien i Oslo 2018

Høstferien i Oslo er alltid i uke 40. i 2018 er den fra 1. oktober - 5. oktober 2018.

Høstferien er elsket av de fleste som har høstferie selv, men litt mislikt av noen som må jobbe i steden. Før var det ikke noe som het høstferie, da var det Pottitferie eller Potetferie. Dette fordi det var mange som brukte denne tiden av året på å plukke poteter.

Høstferie er bra, men den må ha et innhold. Spesielt hvis vi foreldre arbeider kan det være vanskelig å vite hva man kan sende barna på. På denne siden finner du tips. Naturen er et stikkord, fjellet er et annet, kultur er et tredje. Høstferie kan være så mangt, uansett så tror vi at det er viktig med et avbrekk og en ferie midt i den ellers lange høsttiden.
– God høstferie

Se når de andre skoleferiene er >>

 • Høstcamp på Grefsenkollen med Furuholmen Friluft

  Høstferie i frisk luft! La barna få oppleve naturen som aldri før! Furuholmen Friluft inviterer til en spennende og morsom høstcamp i høstferien. Barna vil garantert få en fantastisk friluftsopplevelse med lek og morro. Kursene fylles kjapt så her må du være rask!

  Les mer
 • Ta Høstferien på Son Spa

  Ta høstpausen på spa med egne aktiviteter for familien!

  Les mer
 • Høstferiepop! Roteloftet - musikkverksted

  På roteloftet til Knut og Henrik skal vi finne kule lyder på rare steder og lage rytmisk rotemusikk. Bli med på en leken lydreise der vi utforsker sampling, søppel, beats og bråk. Passer best for barn mellom 6 - 10 år.

  Les mer
 • Barnas Høstferie i Historisk Museum

  Fortellerstund i Amerika-utstillingen tirsdag til fredag i høstferien fra kl. 12.00 til 13.00.

  Les mer
 • Høstferie på Maritimt Museum

  Bli med på en høstferie fylt med mange spennende aktiviteter for små og store. På maritimt Museum kan de by på spektakulær barneforestilling "Mellom jungel og hav", prøv deg som arkeolog eller bygg båt i Barnas Båtverksted.

  Les mer
 • Rideleir i høstferien

  Nordmarka rideskole har rideleir i høstferien. Dette er åpent for alle barn/ungdom som kan ri i skritt og trav minimum. De har ulike opplegg hver dag, det er mulig å melde seg på alle dager, eller en og en enkeltdag.

  Les mer
 • Høstleir Oslo

  På utkikk etter høstleir Oslo eller noe annet å gjøre i høst eller høstferien? Eller kanskje barna dine ønsker å delta på en høstleir eller høstcamp?

  Les mer
 • Legofestival på Teknisk museum

  Velkommen til Lego-festivalen 2018! 29. september braker det løs, årets store arrangement for klossete barn og voksne! Årets tema er LEGO LOVE – vis oss hva du elsker i LEGO!

  Les mer
 • Høstferien på Forsvarsmuseet

  Bli med på spennende familieomvisninger i museets utstilling om de eldste tider. Lær om middelalderen, borger og riddere sammen med en av museets dyktige formidlere. Museet har tegnekrok og let og finn-løype hele uken.

  Les mer
 • Barnas Helg Hadeland Glassverk

  Helgen 6.-7. oktober settes barna i sentrum og arrangerer ekstra mange fine barneativiteter her på Glassverket.

  Les mer
 • Escape Room Oslo

  Escape Room Oslo - Prøv spennende spill med venner, familie eller kollegaer! Mange av stedene har også fått barnevennlige spill som gjør dette til den perfekte familieaktiviteten.

  Les mer

Flere tips til hva du kan gjøre i høstferien

 • Barn & Hund 2021

  Populær ukesleir for barn med hund som går både på sommer og høst for hundeinteresserte barn mellom 8-18 år på vakre Melnes Gård.

  Les mer
 • Oslo Klatresenter

  Oslo Klatresenter er et av de Norges største klatresenter, og rommer tre etasjer med buldring, to etasjer med tauklatring hvorav den høyeste veggen måler 17,5 meter, og et eget aktivitetsrom for barn.

  Les mer
 • Nobels Fredssenter

  Nobels Fredssenter ligger sentralt plassert på Rådhusplassen i Oslo. Utstillinger, undervisningsopplegg, utleielokaler, museumsbutikk og kafé Alfred.

  Les mer
 • Teknisk museum

  Teknisk museum inviterer til opplevelser og læring for hele familien. Lek og lær i Vitensenteret, se på Norges første biler og fly, finn ut mer om industrialiseringen av Norge, eller prøv en av de 100-prøv selv innstallasjonene.

  Les mer
 • Hadeland Glassverk

  Hadeland Glassverk er en av Norges mest besøkte turistdestinasjoner. Hele året har de sesongrelaterte aktiviteter for hele familien.

  Les mer
 • Risenga Svømmehall

  Badeanlegget inneholder blant annet 25 meters svømmebasseng, terapibasseng, sklier og bølgebasseng. Hallen er åpen for publikum, men kan også leies til trening og andre arrangement, for eksempel til barnebursdager.

  Les mer