Søk i Aktiv i Oslo

Grillvett - Grill trygt og sikkert med Aktiv i Oslo

Grillvett – grill trygt og sikkert

Grilling er varmt og det er ofte mange mennesker samlet når det grilles. Litt grillvett er derfor viktig. Det er viktig å sette seg inn i reglene for grilling slik at den hyggelige grillkvelden eller grillfesten ikke fører til bråk og trøbbel med naboer.

Pass på tøyet ved grilling, det kan lett  ta fyr. Ikke flytt på grillen mens den ennå er varm.
Ikke la barn og hunder leke i nærheten av grillen mens den er varm.

Grilling på verandaen
Sørg for å ha minst 60 cm rundt grillen og til treverk på verandaen. Det bør også være minste en meter til tak, pass dessuten på at du ikke griller under en markise. Slik kan lett ta fyr. Ha alltid brannslukkingsutstyr i nærheten.  Ta hensyn til naboer og ikke minst sjekk om det er lov å grille på verandaen der du bor. Noen steder er det kun tillatt med elektrisk grill.

Grilling med engangsgrill
Engangsgriller kan være farlige på stranden der det er mye mennesker. Unge og eldre går barbente og kan lett tråkke i grillen. Finn deg et skjermet sted der folk ikke løper og går. Sett helst grillen på sand, grus eller asfalt, ikke på svaberg eller gress
Det er et generelt forbud mot engangsgriller i skog og mark fra 15. april til 15. september, griller kan likevel brukes nede ved vannkanten og på godkjente bålplasser i marka. Skal du grille i parken, tenk plassering av grillen, unngå å plassere den på gress. Ta med deg 1,5 liters flaske med vann, for å slukke ilden. Det tar tid å få grillen kald, men den må være det før du kaster den og for all del, ikke kast engangsgriller i naturen!

Kullgrill
Ta på tennvæske før du tenner på, og pass på at det er riktig mengde, du må ikke sprute tennvæske på grillen når den er tent. Det er farlig. Når du er ferdig med å grille fjerner du kullrestene, men det kan du først gjøre etter at kullet er kaldt.

Gassgrill
Når det er gjelder gassgriller, er det oppbevaring av gassflasken som er det viktigste. Ikke plasser den inne i leiligheten din, og husk et det er forbudt å oppbevare gassflasker under bakkenivå. De største gassflaskene du har lov til å oppbevare er på 11 kilo. Gassbeholderen kan gjerne oppbevares ute, men det er viktig at den ikke utsettes for sollys under oppbevaring, den må stå i skyggen.