Søk i Aktiv i Oslo

Akerselva - Norges viktigste elv

Foto: Maria Madelaina S. Hugaas

Akerselva – Norges viktigste elv

Akerselva er Norges viktigste elv, den har alt og den er ikke – klisjeen er umulig å unngå – grå på noen som helst slags måte. Nesten hver meter av de åtte kilometerne fra fjell til fjord byr på spennende opplevelser. Akerselva er et viktig rekreasjonsområde også.

Akerselva er 8,2 kilometer lang og har et fall på 149 meter. Akerselva er en del av det store Nordmarksvassdraget.

Akerselva renner gjennom Oslo fra Maridalsvannet til Paulsenkaia i Bjørvika. Akerselva skiller fra gammelt av østkanten fra vestkanten i Oslo, skillet er både geografisk og til en viss grad kulturelt.

Den populære elva renner gjennom bydelene Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka, Sentrum og Gamle Oslo, og renner til slutt ut ved Paulsenkaia i Bjørvika.

Store deler av bredden på begge sider av elva er parkemessig opparbeidet og severdighetene langs breddene er mange. Det er populært å gå eller sykle hele eller deler av strekningen fra marka til fjorden eller omvendt.

Bli med på en guidet tur langs Akerselva >>

Elvelangs i fakkelys

Hver år i september på den torsdagen som er nærmest vårjevndøgn er det fakkelvandring langs Akerselva med kulturinnslag fra topp til bunn. Denne aktiviteten er svært populær og opptil 50.000 mennesker går tur langs de fakkelbelyste veiene.

Les om fakkelvandringen ved Akerselva >>