Søk i Aktiv i Oslo

Nordic Music Prize

Nordic Music Prize - Jonsi vant Nordic Music Prize 2010

Nordic Music Prize 2014

Årets nominerte til Nordic Music Prize

De følgende tolv albumene er  nominerte til årets neste nordiske album 2014.

Atlanter – Vidde
Death Hawks – Death Hawks
Hjaltalín – Enter 4
Iceage – You’re Nothing
Jenny Hval – Innocence Is Kinky
Jenny Wilson – Demand The Impossible
Minä ja Ville Ahonen – Mia
Mona & Maria – My Sun
Múm – Smilewound
Rhye – Woman
Synd Og Skam – Lad Mig Falde Ind Til Dig/Center
The Knife – Shaking The Habitual

Om Nordic Music Prize

Nordic Music Prize er en årlig pris for årets beste nordiske album. Prisen, som er inspirert av den britiske og irske Mercury Prize, ble introdusert i 2010. Prisen ble initiert av by:Larm, som blant annet er en av de viktigste konferansene og showcasene for den nordiske musikkbransjen.

Den første Nordic Music Prize ble vunnet av islandske Jónsi for sin solo debut, GO, og ble presentert for artisten av Kronprins Håken Magnus under by: Larm i Oslo i februar 2011.
Jónsi vant Nordic Music Price 2010 >>

Slik velges vinneren av Nordic Music Prize

Nordic Music Prize deles hvert år ut til en artist eller band, fra Island, Danmark, Norge, Sverige og Finland. Hvert land har en egen komité, som nominerer de 25 beste albumene fra sitt land.

Videre vil 50-150 bransjefolk i hvert land stemme frem de ti beste albumene fra fra hvert land, som i alt utgjør 125 album.

Det er totalt 12 album som blir nominsert til Nordic Music Prize. Det beste albumet fra hvert land blir automatisk nominert til Nordis Music Prize.  De øvrige 7 nominasjonene blir avgjort av Nordic Music Prize egen komité.

Blant tolv nominerte album blir vinneren valgt av en jury. Juryen er ledet av Andres Lokko og består av internasjonale journalister og bransjefolk.

Les mer om Nordic Music Prize og juryen her >>

Til forsiden av Guide til by:Larm >>