Søk i Aktiv i Oslo

Operastranden - Aktiv I Oslo.no

Oslos (Norges!) nye stolthet. Operastranden – denne kronjuvelen i Bjørvika står klar sommeren 2021. For et power-prosjekt! Det hele bringer med seg følelsen av en tropisk beach-ballade, og utviklingsplanen inkluderer et friluftsområde på størrelse med Olaf Ryes Plass. Finn frem flip-flops’a og sleng håndkleet rundt nakken. Nå skal det bades, nytes, plaskes og stupes.

“100 meter med badeglede for alle og enhver”

Operastranden – Oslos nye bystrand i 2021. Ikke bare blir denne skjønnheten av en strand en 100 meter lang sentral badeplass – den ene delen blir en langgrunn sandstrand og derfor en svært familie- og barnevennlig strand i Oslo. Delen for de voksne blir steinbelagt med kortreist gammel gatestein. Steinene som blir brukt i prosjektet ble nemlig funnet under selve graveprosessen. Og til ekstra stor glede for alle badeløver – det kommer en stor flytebrygge med et spenstig stupebrett.

Dette er et mesterverk, og prosjektet ledes av HAV Eiendom AS. Utviklingen av Operastranden plasserer Oslo rettmessig på listen over sjarmerende og moderne badebyer i Skandinavia. Dette strand- og parkområdet, nydelig akkompagnert av frodige, vakre og naturfargede omgivelser, rammes inn av slående arkitektur og bølgesus – i nærheten av Oslos urbane byliv, flere nydelig steder å spise i Barcode og mange fantastiske restauranter på Sørenga.

Operastranden, strender i Oslo, badeplasser i Oslo, strand i bjørvika

Illustrasjon/opphavsrett: Rift.no

Norges mest populære strand

Operastranden presenteres som en uimotståelig cocktail, og blir uten tvil Oslos nye trekkplaster, med kulisser og beliggenhet som tar pusten fra besøkende. Ingen kan spå fremtiden, men det ligger godt i kortene at Operastranden kommer til å bli Norges mest populære strand.

Stranden og grøntarealet blir både enestående og helt gratis. Barn og andre mindre svømmedyktige har stått sentralt i planleggingsprosessen. Her kan de minste plaske trygt med splasj og bademoro i vannkanten. Det er langgrunt og uten høye kanter. Stranden blir derfor ypperlig for å bli trygg både i og ved sjøen, samt for å lære seg å svømme – for ikke å glemme landkrabber som foretrekker vassing fremfor en dukkert. 

I tillegg til Operastranden og tilhørende friluftsområde, vil kommunen få etablert et servicebygg med toaletter ved friområdet. Videre etableres et mindre kulturbygg med servering. Bygningene vil trolig stå ferdig til sesongen 2022.  

Hva skjer med Sukkerbiten ved Operastranden? 

Sukkerbiten, en 7000 m2 stor tomt på utsiden av det nye strandområdet, omfattes ikke av strandprosjektet. Sukkerbiten har lenge vært omdiskutert. Planen om et gigantisk fotografihus har møtt betydelig motstand, og flere har tatt til ordet for å sikre at Sukkerbiten blir en grønt friområde – uten bygninger. Planene om fotografihuset og videre utvikling av Sukkerbiten er derfor foreløpig lagt på is, inntil byrådet tar en beslutning.

Nå er det bare å glede seg til Operastraden åpner, og til vi kan blåse luft i store badeballer, i baderinger med rosa flamingoer og i flytemadrasser med paraplydrink-design!