Søk i Aktiv i Oslo

Brekkedammen - yndet badested øverst i Akerselva ovenfor Stilla

Brekkedammen - populær badeplass ved Akerselva like nedenfor Maridalsvannet i Oslo

Brekkedammen ved Stilla

[include filepath=”/inc/social-buttons.php”]

På Kjelsås rett nedenfor Teknisk Museum finner du Brekkedammen, som er en badeplass med nydelig beliggenhet langs Akerselva. Store gressletter og høy temperatur i vannet gjør at denne badeplassen er til et attraktivt sted for barnefamilier så vel som ungdom og eldre. Vannet er svært rent siden det komme rett fra Maridalsvannet, som er drikkevann for store deler av Oslo, og dette er nok også noe av grunnen til badestedets popularitet.

Stilla, Frysja, Brekkedammen

Badeplassen Brekkedammen har mange navn og på folkemunne kalles den helst for Stilla. Men Stilla er egentlig navnet på den delen av Akerselva som renner fra Brekkedammen og ned til Nydalsdammen. Les mer om Stilla her >>

Navnet Frysja blir også brukt, både om stoppesteder på busser og om området som helthet. Dette er imidlertid et misvisende navn. Frysja er faktisk det gamle navnet på hele Akerselva. Noen mener at dette har endret seg og at navnet Frysja nå betegner den aller øverste delen av Akerselva, fra Brekkedammen og opp til oset i Maridalsvannet.
Historielaget Grefsen, Kjelsås, Nydalen har en lang artikkel om bruken av navnet Frysja på sine hjemmesider.

Om badestedet Brekkedammen

Badeplassen ved Brekkedammen byr på både svaberg og gressletter. Det er også fine mindre befolkede badesteder oppover langs Akerselva mot Maridalsvannet. Denne delen av Akerselva byr både på sandbunn og rullesteinsbunn.

Ved Brekkedammen er mulighet for grilling, 5 minutter til nærmeste butikk, og i sommersesongen (15.5 – 15.9) er det 5 utedoer tilgjengelig.

Ellers er det benker plassert langs elva, og området er godt tilrettelagt for rullestolbrukere.

Rett ovenfor Brekkedammen Badeplass ligger Frysja Kunstnersenter vakkert til ved Akerselva i Mustads gamle fabrikklokaler. Her har arbeider et femtitalls kunstnere i sine atelierer.

Norsk Teknisk Museum er en oase av et museum et steinkast fra Brekkedammen – så en badetur ved Brekkedammen kan gjerne kombineres med et museumsbesøk.

Brekkedammen er et populært badested ved Akerselva i Oslo Det blir folksomt ved badeplassen ved Brekkedammen om sommeren

Slik kommer du til Brekkedammen

Både 54-bussen og 25-bussen har hyppige avganger til stoppestedet Stillatorvet, som er den nærmeste holdeplassen til Brekkedammen. Du kan også ta toget eller trikken til Kjelsås.

En tur oppover langs Akerselva til Brekkedammen er også en fin mulighet før man kaster seg ut i vannet en varm sommerdag.

Se flere badeplasser og badevann i Oslo her >>

Her finner du Brekkedammen:


Vis Brekkedammen i et større kart