Søk i Aktiv i Oslo

Romantiske ting å gjøre i Oslo - For par - Aktiv i Oslo

Romantiske ting å gjøre med kjæresten, partneren eller ektefellen – i Oslo

Enten dere er nyforelsket eller et ektepar gjennom flere år – som leter etter mer romantikk i hverdagen, finner dere alt dere trenger for en fullverdig oversikt over romantikkens potensiale i Oslo her.

Aktiv i Oslo har snakket med ekteparet Rachel og Kristian Elgen – ildsjelene og gründerne bak VI-appen. Etter Rachels og Kristians besøk på God Morgen Norge, fikk norske par opp øynene for VI-appen – en gratis app og et hverdagsverktøy som skal bidra til å bevare styrken, romantikken og kommunikasjonen i parforholdet. Her deler de også hva de ville gjort om de hadde 24 timer sammen i Oslo. 

Oversikten er lagt opp slik:

 • Koselige og romantiske restauranter i Oslo
 • Romantiske steder å gå til fots i Oslo
 • Romantiske parker i Oslo
 • Romantiske spa og velværesteder i Oslo
 • Romantiske barer i Oslo
 • Museer i Oslo for en unik opplevelse
 • Romantiske, så vel som begivenhetsrike opplevelser for par i Oslo

Akershus Festning, romantiske ting å gjøre i Oslo

Skjønne, vakre, vesle Oslo

Denne byen byr på kjærlig og amorøs klang når hjertet banker for en annen. En romantisk opplevelse kan virkelig spire blomster i et nytt eller godt etablert parforholdet, men som Rachel Elgen sier: 

“Det aller viktigste for romantikk i et parforhold er er å se hverandre, ta tid til de gode samtalene og gjøre kjekke ting sammen i hverdagen – hverdagsromantikken.”

Vakre destinasjoner i hovedstaden resonnerer med forelskede par i drømmerier om romantiske ting å gjøre i Oslo. La dere skjemmes bort i kjærlighetsfylte eventyr – hånd i hand, skulder til skulder, panne til panne, lepper til lepper.

24 romantiske timer i Oslo

Vi spurte Rachel og Kristian: Hvis dere hadde hatt 24 timer i Oslo til å pleie romantikken og ekteskapet, hva ville dere gjort? 

Da ville vi bodd på Oslos beste hotell, Hotel Amerikalinjen, syklet rundt i Oslos krinkler og kroker, og tatt en tur til Hovedøya. Vi ville også tatt en drink på Torggata Botaniske, en tur til Vippa for å kjenne på den autentiske Oslopulsen og spist på Lille HerbernBygdøy. Lille Herbern er vårt favorittsted i Oslo – en fantastisk sjørestaurant hvor man får en romantisk øysommerfeeling – spesielt på kvelden. Tar man Bygdøyfergene fra Rådhusbrygge blir det ekstra koselig og begivenhetsrikt, og duket for 24 herlige timer sammen!”

Det er ingen tvil om at romantikk er et helhetlig kretsløp hvor flere komponenter må finne felles rytme for romantisk harmoni, og med denne oversikten kan dere drysse kjærlighet over hverdagen ved å enten planlegge sammen, eller legge til rette for en romantisk overraskelse. En sommerkveld Rachel aldri vil glemme, var da Kristian overrasket henne:

Vi elsker Hovedøya som ligger bare 5 min fra Aker Brygge med båt, og vi har mange gode minner derfra. En sommerkveld som jeg husker best var da Kristian fikset barnevakt og inviterte meg til en date med medbrakt mat og drikke i vannkanten på Hovedøya – det anbefales!”

Koselige og romantiske restauranter i Oslo

Når vi tenker på romantikk, eller vil finne romantiske ting å gjøre i Oslo, er som regel nydelige matopplevelser inkludert. Her finner du de mest romantiske restaurantene i Oslo.

Bella Bambino Ristorante

Som skjermet i en italiensk vakker krok, med klassisk og tiltalende meny – fullspekket av generøse måltider, kan dere nyte alt fra havets delikatesser, til nydelig hjemmelaget pasta, for ikke å glemme de søte fristelsene (kanskje til en skål med boblende Moscato).
Benvenuti al Ristorante Bella Bambina!

Bella Bambino ristorante i Oslo

Mirabel på Sørenga

En upåklagelig allrounder dere stole på – med deilig likevekt mellom pizza, pasta, burger, fisk og andre kjøtt- og middelhavsinspirerte retter. I herlig harmoni med utsikt over Oslos magiske fjord, omfavnet av luksuriøst design kommer dere til å bli sittende lenge! Terningkast 6, eller vent, kast to terninger – spesielt for sjokolademoussen med Baileys.

Mirabel på Sørenga

Restaurant Fjord

Kast loss og tre inn i dette maritime eventyret. En kort spasertur fra Nationaltheatret finner du havets himmel på en tallerken – dandert med sjømat som virkelig smelter på tungen. Len dere tilbake i en eksklusiv, liten og intim restaurant, og se det åpne og aktive kjøkkenet kokkelere med lidenskap for delikatesser fra havet.

Restaurant Fjord romantiske ting å gjøre i oslo

Hanami

La oss ta en øyeblikk og snakke litt om denne solrike og diskré perlen med bølgesus og vakkert vann som bakteppe. Dette er stedet for finstemte små og store retter hvor kokkene tryller frem velharmonerte smaker. Hva er vel et bedre tegn enn stamgjester som stadig vekk lar seg imponere og sjarmere av idyllen og Hanamis smaksopplevelser?

Hanami restaurant i Oslo

Asia Aker Brygge

Kom sulten! Asias meny byr opp til taktfull smaksløksdans med sine fiffie forretter og gastronomiske hovedretter. Med søtsug eller som sjokoladeelsker er dette virkelig himmel på jord. Det er nesten umulig å velge fra den mangfoldige menyen. Bestill derfor litt av hvert hver og del med ditt spisefølge – å dele mat er tross alt romantisk i seg selv.

Asia Aker Brygge

Christiania Restaurant

Plassert i frimurerlosjens gamle lokaler, et steinkast fra Stortinget, ligger denne skatten sentral til – med svært flotte vindusplasser. Her møter du både crunchy, salt, søtt og spicy – alt etter hva du foretrekker. Etterklangen av matopplevelsen vil lyde noe som dette: “Gosh det var godt!”

Christiania Restaurant

COYO

Dette er mildt sagt en opplevelsesverdig meksikansk delight på kaikanten ytterst på Sørenga – toppet med taco og tequila for de som ønsker det. Velsmakende og fancy drinker er en del av konseptet til COYO, og med slående utsikt blir ikke bare ganer og smaksløker tilfredsstilt – øynene hviler over også på nydelig interiør – kun et hopp fra havet.

Coyo restaurant i Oslo

Louise Restaurant og bar

La interiørets himmelrike ønske deg velkommen inn til Louise. Her begynner vannet i munnen å renne så raskt dere tar fatt i menyen. For hvert steg på veien gjennom delikatessene venter det kulinariske opplevelser gjennom hver rett. Med utsikt over Oslofjorden og Akershus Festning, kombinert med enestående mat – ligger Louise tilrettelagt for triumf.

Louise Restaurant og bar romantisk ting å gjøre i Oslo

Olivia Tjuvholmen

Forbered deg på steinovnsmagi uten sidestykke. Her får du pizza i alle slags varianter, pizza du sent vil glemme, og mest sannsynlig dra tilbake til for å oppleve en gang til. Det hviler en nydelig varme over hele stedet, spesielt med en av Tjuvholmens beste beliggenheter – hvor lyset fra solnedgangen trenger gjennom de store vinduene. Sett Olivia på listen over “must-do-with-my-loved-one”.

Olivia Tjuvholmen romantiske ting å gjøre i Oslo

Riwaj of India

10/10! Atmosfæren, lukten, interiøret, maten, servicen, presentasjonen. Riwaj har alt du kan ønske deg av Indias himmelske smaksrike. Med generøse porsjoner servert på en usedvanlig flott og behagelig måte, er denne Grünerløkkaperlen en av Oslos mest populære indiske restauranter. Dere kommer ikke til å angre.

Riwaj of India romantiske ting å gjøre i Oslo

Sørenga Sjømat

Rammet inn av store og lyse lokaler, med havutsikt som en ramme rundt Sørenga Sjømat, gir restauranten et upåklagelig maritimt preg. Med den avslappede atmosfæren som gir rom for ro og betydelige smaksopplevelser, er maten her er ingenting mindre enn blåst-av-banen-fantastisk!

Sørenga sjømat restaurant oslo romantiske ting å gjøre i oslo

Holmenkollen Park Hotell

Høyt der oppe, på toppen av Oslo, glitrer Oslofjorden hele veien opp i klarvær. Her får du mer enn deilige smaker servert – nemlig smaken av byens beste utsikt. Som et frydefullt besøk til din elegante bestemors storstue, fullspekket av nasjonalromantikk og deilige varme farger, omkranses du av tradisjonell og klassisk kokekunst i billedskjønne omgivelser.

Holmenkollen par hotell romantiske ting å gjøre i oslo

Tatakii Asian

Eksklusivitet er den umiddelbare og vedvarende følelsen av Tatakii Asian. Menyen er inspirert av japansk Izakaya-tradisjon, enklere forklart som japansk tapas. Her får du alt fra avanserte sammensatte retter fra Korea, til småretter av sashimi og sushi som smelter på tungen. Ikke mindre eventyrlig er tåken av tørris som henger over en sjokoladedessert du skulle ønske du bestilte to av. Pent og pyntelig plassert på byens vestkant er det ingenting mindre å forvente enn klasse, stilig atmosfære og luksuriøse detaljer.

Tatakii Asian restaurant romantiske ting å gjøre i Oslo

Restaurant Park 29

Om idyll har en restaurant-destinasjon, finner du den her, i vakre lokaler med en nydelig hage for uteservering i godværet – rett bak slottet. Maten er av bunnsolid håndverk, og presentasjonen forteller en historie om lidenskap fra kjøkkenet – dandert med kjærlighet.

Restaurant Park29 romantiske ting å gjøre i Oslo

Nodee Sky

Det er bare å ta av seg hatten. Lekkert, vakkert og rikt på alt som tilhører fine dining forklarer Nodee Sky. De sparer ikke på kruttet hva gjelder eksklusivitet, gull, glitter og kvalitetsrike råvarer. Her når du virkelig nye høyder (bokstavelig talt) både mat- og utsiktsmessig. Et gastronomisk, kulinarisk og et hinsides magisk matimperium. Dette er så langt forbi et ordinært måltid en kan komme – Nodee Sky er en rik opplevelse.

Nodee sky restaurant i Oslo romantiske ting å gjøre i Oslo

Uansett hvilken restaurant valget faller på, blir det en romantisk aften, nydelig smaker og en fantastisk opplevelse.

Romantiske steder å gå til fots i Oslo

Det finnes kanskje ingen bedre måte å oppleve hjertet av Oslo på enn til fots, og med bevisstheten stilt inn på romantikk, er hver og en av disse gåturene et fantastisk alternativ for å sørge for at dagen blir fullspekket av romantiske ting å gjøre i Oslo. Knyt skolissene, flett fingrene sammen og ta beina fatt. Turene er like fine morgen, ettermiddag og kveld, samt til enhver årstid hvor omgivelsene byr på ulike farger og utsikter. Det må nevnes at Oslo er spesielt romantisk under solnedganger – og på våren står Oslos himmel ofte i oransje og rosa flammer etter en klar dag. 

Akershus festning

Havnepromenaden

Damstredet

Bygdøy

Tjuvholmen

Broen “Akrobaten” fra Grønland over til barcode, Bjørvika og Sørenga

Det finnes langt flere fine plasser å vandre. Vi anbefaler å ta en titt på dnt.no, der kan dere finne fantastiske turer lagt opp fra start til slutt, rundturer, sykkturer og dagsturer m.m.

Noen andre steder i Oslo verdt å nevne for romantiske ting å gjøre i Oslo er:

 • Telthusbakken og Kjærlighetsstien
 • Langs Akerselva Miljøpark (på Kjærlighetsbroen kan dere feste en hengelås)
 • Frogner, Briskeby og Uranienborg-området
 • Torshovdalen
 • Kampen og Vålerenga
 • Aker Brygge
 • Ullevål hageby
 • Hovedøya

Romantiske parker i Oslo

Det finnes ikke en park i Oslo som ikke er tilrettelagt for å pleie kjærligheten. Her kan dere nyte en romantisk piknik eller helaften mens dere koser dere på et felles mykt teppe. Ta gjerne med en liten music angel som spiller deres egne spilleliste – det gjør det hele ekstra romantisk. Selvom enhver park kan benyttes for romantikk, er det et knippe parker som virkelig har det ekstra lille romantiske preget over seg. PS: Det er visse grønne sletter i botanisk hage som enda er til pynt, sjekk derfor skilting før dere rigger dere til i kjærlighetens navn – vaktene kommer ganske så raskt om dere forsøker å finne romantisk ro på grønn pynt. Trykk på bildet for å lese mer om de ulike parkene, og for å planlegge deres dag full av romantiske ting å gjøre i Oslo.

Botanisk hage

Ekeberg skulpturpark

Slottsparken

Tjuvholmen skulpturpark

Frognerparken og Vigelandsparken

Det bugner av grønne lunger gjennom hele byen, og hver og en av de er verdt et besøk. Her finner du full oversikt over alle parker og friområder i Oslo. Les mer.

Romantiske spa og velværesteder i oslo

Ahh, spa – sjarmerende, rolige omgivelser som gjør det mulig å sjekke ut fra hverdagens kjas og mas i byen. Oslos svar på den lengtende følelsen etter hvile og avslapning (med luksuriøse behandlinger i vakre rom) finnere dere på et av Oslos vakre spa. De imøtekommer enhver preferanse til en rekke priser. Og én ting er mer enn sikkert, på jakt etter romantiske ting å gjøre i Oslo, ligger et spabesøk helt på toppen av treet. Trykk på bildet for å lese om de ulike spaene. 

The Well på Kolbotn

The Well Romantiske spa i Oslo Romantiske ting å gjøre i Oslo

Artesia Majorstuen

Artesia Majorstuen romantiske spa romantiske ting å gjøre i Oslo

Artesia Grand Hotel

Artesia Grand Hotel romantiske spa i Oslo

Four Season Spa på Aker Brygge

Four Season Spa i oslo aker brygge romantiske ting å gjøre i Oslo

THIEF Spa på Tjuvholmen

The Thief Spa i Oslo, romantiske ting å gjøre i Oslo

Bare Flyt Majorstua

Bare flyt Majorstuen, romantiske ting å gjøre i Oslo med kjæresten

Bare Flyt Sagene

Bare flyt Sagene, romantiske ting å gjøre i Oslo med kjæresten

Son Spa

Son spa romantiske ting å gjøre med kjæresten, spa oslo

Flere av spaene tilbyr gavekortløsninger, en gave som uten tvil vil bli satt pris på av din kjære, eller en som fortjener litt ekstra omsorg og oppmerksomhet.

Romantiske barer i Oslo

Det oser av romantikk hvor enn kjærligheten følger med, dog hviler det en rubelrik romanse over dyp øyekontakt i omgivelser av stearinlys, bakgrunnsmusikk og to klirrende glass (med deres favorittdrikke). Det finnes et hav av ulike barer i Oslo som egner seg perfekt til date-night, men som med alt annet – det er noen som virkelig skiller seg ut. Klikk på bildet for å lese mer om de ulike barene.

Bygdøy Alle 3

Bølgen og Moi Gimle

Bølgen og Moi Gimle ting å gjøre i oslo, romantiske ting å gjøre i Oslo

Nedre Løkka Cocktailbar og Lounge

Nedre Løkka coctailbar og lounge romantiske ting å gjøre i oslo

L`ardoise på Bislett

L'ardoise på Bislett romantiske ting å gjøre i Oslo

Olivia Aker Brygge

Olivia aker brygge romantiske barer i Oslo

SALT langs langkaia, havnepromenaden

SALT bar romantiske barer i Oslo

The Thief på Tjuvholmen

The Thief, romantiske ting å gjøre i Oslo

Vinbar på Restaurant Teatro 

Restaurant Teatro Vinbar romantiske ting å gjøre i Oslo

Champagneria Bodega på Solli

Champagneria Bodega Mathallen Oslo romantiske ting å gjøre i oslo

Couch på Grunerløkka

Couch Oslo romantisk bar i Oslo

Vesper bar Bjørvika

Vesper bar bjørvika romantiske barer i Oslo

Louise Restaurant og bar på Aker Brygge

Louise restaurant og bar Aker brygge, romantiske ting å gjøre i Oslo

Vil du virkelig slå på stortromma, er det flere barer og restauranter som tilbyr Chambre Sépraée. Med en fransk sving blir betydningen “et rom i rommet” like attraktivt som det det faktisk er; et uforstyrret og privat arrangement på et eget rom. Her får dere sitte i fred og ro, og kan virkelig nyte hverandres selskap. Kanskje et frieri ikke er så langt unna? Da må det nevnes at et privat rom som dette virkelig setter prikken over i-en. Ta en titt her for å se hvilke restauranter og barer som tilbyr Chambre Séparée. 

Museer i Oslo for en unik opplevelse

Noen Oslo-museer er svært romantiske – de er sjarmerende og en fryd å være i. Det er sant at “romantikk” og “museum” ikke alltid går hånd i hånd. Både flombelysning og barn som løper rundt strider litt imot det de fleste anser som romantiske ting å gjøre i Oslo, men i Oslo ser det allikevel ut til at flere er som skapt for romantikken. Uansett hva slags romantikk dere er ute etter, er Oslos museer en av mange måter å bli litt ekstra forelsket i Oslo, og i hverandre på. Både Gustav Vigeland og Edvard Munch har på hver sin unike måte udødeliggjort kjærlighetens spekter. Å vandre hånd-i-hånd mens dere utforsker ulike kunstverk i Oslo blir en opplevelse litt utenom det vanlige, samt at det gir dere et nytt og forfriskende samtaleemne. 

Vigeland-museet rett ved Frognerparken

Oslo ladegård i Gamlebyen, omvisning

Vikingskipshuset på Bygdøy

Norsk Maritimt museum på Bygdøy

Kon-Tiki museet på Bygdøy

Historisk museum på Tullinløkka

Kistefos på Jevnaker

Skimuseet på Holmenkollen

Nobels Fredssenter

Munchmuseet

Er du nysgjerrig på flere av Oslos museer, finner du en stor museumsguide her.

Romantiske, så vel som som begivenhetsrike opplevelser for par i Oslo

Det finnes ingen tvil om at romantikk også handler om å ha det gøy sammen. Oppleve noe nytt, overraske med noe uventet, konkurrere litt, drysse på med litt spenstig krydder i hverdagen eller sveve sammen (bokstavelig talt) over Oslo. Oslo byr på mange ulike typer opplevelser for par. Dette er opplevelser som skaper morsomme minner og nye historier å fortelle. 

Wallmans Oslo

Båtturer på Oslofjorden

Kollensvevet

Oslo Klatrepark

Ølsmaking i Oslo

Vinsmaking i Oslo

Ski-simulator

SNØ

Shuffleboard i Oslo

Dansekurs i Oslo