Søk i Aktiv i Oslo

Korketrekkeren - Oslos morsomste akebakke! Aking på høyt nivå.

Korketrekkeren

Akebakken over alle akebakker!

Korketrekkeren er akebakken over alle akebakker i Oslo-området. Mange tror at den berømte bakken ble benyttet til bob-bane under OL i Oslo i 1952. Det er ikke riktig, bobbanen fra OL lå mye lengre øst en akebakken, deler av traseen er i dag skiløypen mellom Frognerseteren og Svandstuen.

Korketrekkeren kan derimot smykke seg med å ha vært arena for det aller første VM i aking i 1955. På 20-tallet ble det arrangert kjempstore akekonkurranser i bakken, med 400 akere og 2000 tilskuere. Bakken ble også benyttet til både motorsykkelløp og billøp om sommeren.

Takk til Martin S. Ore for denne nyttig informasjonen

Marka byr generelt på flotte vinteraktiviteter – se også våre sider om Nordmarka og Oslomarka

Korketrekkeren

Selv navnet lyder festlig, det lyder av røde eplekinn og varm eplekake på Frognerseteren, eller vafler på Skistua. Korketrekkeren er kjelker og latter og elger midt i akebanen. Det med elgen har hendt i hvert fall en gang.

Oppskrift på aketur i “korken”

1. Snø

Bakken trenger mye snø, men husk at det ofte er mye mer snø i høyden enn nede i Oslogryta. Sjekk føremeldingene eller ring Akeforeningen tlf. 22490121

2. Akemiddel

Noe med ratt er bra;  snowracer, snowhorse eller en god gammeldags rattkjelke. Store pakkakebrett, går veldig bra på de fleste typer føre.
Du kan også leie mer “proffe” kjelker.

3. Transportmiddel

Det er beste er Sporveien, kjøp et dagskort. Ta Holmenkollbanen opp til Frognerseteren stasjon, ak ned til Skistua. Selve Korketrekkeren begynner på den andre siden av sletta mellom Frognerseteren Restaurant og Skistua, bak Heftyevillaen. Når du kommer ned til bunnen av akebanen er du på Midtstuen stasjon, derfra tar du t-banen opp igjen til  Frognerseteren. “Så er det på’n igjen”, så mange ganger du orker.

4. Hvis Korketrekkeren er for skummel for de minste

Det er mange med mindre barn som ikke ikke lar det stå til ned selve Korketrekkeren, men heller lar barn boltre seg i bakken ned mot Skistua. Det er en fin nybegynnerbakke for de minste. Men pass på det er mange mennesker som aker og står på ski i bakken, så de aller minste må ake sammen med en voksen. Denne bakken er også et alternativ hvis forholdene i nederste del av korektrekkeren er for våte eller for tørre.

Visste du at:

  • Turen ned tar 6-9 minutter, med vanlig fart og under greie forhold
  • Korketrekkeren har vært Oslo-akebakke siden 1900 tallet.
  • I 1921 arrangerte Norsk Motorcykle Klub bakkeløp i Korketrekkeren
  • At en del turoperatører, hoteller og aktivitetssbyråer tilbyr akearrangementer av ulike slag for bedrifter og andre grupper i Korketrekkeren. Skiservice, Tomm Murstad jr og Akeforenigen i Oslo er blant dem som tilbyr slike arrangementer. Til slike opplegg medfølger tidtaking, servering av gløgg midt i bakken, med bål og underholdning. Alternativt julebord? De fleste ake- og bobklubbene tilbyr slike arrangemeter,