Søk i Aktiv i Oslo

Førstehjelp er livsviktig

Alt for få mennesker i Norge behersker livreddende førstehjelp. Mange liv kunne ha vært reddet dersom flere hadde gått på kurs og lært seg det aller viktigste.

Hjerte- og lungeredning

Særlig er det viktig å beherske hjerte- og lungeredning, svært mange liv blir spart fordi det er folk tilstede som behersker hjerte- og lungeredning og mange flere kunne vært reddet dersom flere av oss hadde behersket hjerte- og lungeredning.

Barn og unge har også stor nytte av å kunne litt førstehjelp dersom ulykken skulle være ute.

Det er mange forskjellige frivillige organisasjoner og bedrifter som arrangerer førstehjelpskurs.

Hjelpekorpset – redning og beredskap

Du kan ringe til noen av de som står under her og høre om de har et kurs som passer for deg, Er du interessert i å gjøre en innsats som førstehjelper kan dui vurdere å melde deg inn i Hjelpekorpset til Røde Kors. Som medlem får du grundig opplæring i førstehjelp og har også muligheten til å utdanne deg videre – det er tilbud om hele 40 spesialkurs, som breredning, sjøredning og så videre. Ungdommens Røde Kors kan være stedet for deg som er ung og ivrig etter å hjelpe andre.

Livredning

Norges Livredningsselskap har mange lokallag og du kan melde deg inn i ett av disse hvis du vil lære å redde mennesker fra å drukne. Livredningsklubbene tilbyr trening i basseng og du kan trene til og ta merker i livredning eller kanskje delta i livredningskonkurranser.

Mer om livredning