Søk i Aktiv i Oslo

Er du og dine kolleger også rammet av pandemiens påbud og begrensninger? Digital teambuilding har for første gang i historien blitt en stor del av mange arbeidsplasser, og det er sabla god løsning for alle som ikke kan eller vil sitte fysisk sammen.

Digital Team brukes til å skape en følelse av:

 • Samhold
 • Sosialt liv
 • Samarbeid
 • Kommunikasjon
 • Lek
 • Aktivitet

Virtuelle aktiviteter og leker 

Teambuilding er utfordrende når alle eller flere i teamet jobber eksternt. Den gode nyheten er at det finnes fantastiske digitale teambuilding-aktiviteter. Alt fra spennende spill og digitale escape rooms, som Megazones “Sherlock Holmes – murder at the mansion” og Let’s Plays “Beat the Hacker”, til online vinkurs og matkurs. 

Å bygge bånd mellom kolleger er ekstra viktig når teamet jobber fra hjemmekontor. Enten aktiviteten er for moro skyld eller for å bidra til å påvirke arbeidet, er tiden til å bistå det virtuelle teamet ditt en investering som gir utbytte i team-samhold og arbeidsytelse. Digital teambuilding kan bestå av spill og leker for at kollegaer skal bli bedre kjent, holde kontakt eller løse spennende oppdrag sammen. Det brukes også for å tilrettelagte aktiviteter for å bedre jobbrelatert samarbeid. 

Hva er digital teambuilding? 

 1. Det er å skape forbindelse og tilhørighet mellom et team ikke sitter fysisk sammen
 2. Det er å knytte bånd, tillit og samspill mellom kollegaer 
 3. Det bidrar til å bedre kommunikasjonen, motivasjonen og å øke produktiviteten

Teambuilding er for mange firmaer et viktig tema. Når pandemien setter en stopper for sosialt samvær finnes det heldigvis fantastiske alternativer til å bygge relasjoner og holde pump i motivasjonen.

Hvorfor er digital teambuilding viktig for bedrifter? 

Den beste måten å koble sammen eksterne team sammen på er å sørge for at alle føler seg sett og hørt. En undersøkelse fra 2020 og 2021 avdekket at:

“Digitaliserte arbeidsplasser ga følelsen av at arbeid gjort ble “usynlig” og at kollegaer manglet følelsen av tilhørighet og samhold.”

Den røde tråden gjennom begge undersøkelsene var:

 • Det kan være ensomt å jobbe hjemmefra
 • Mindre tid i et kontormiljø er færre muligheter til å knytte sosiale bånd
 • Mindre kommunikasjon førte til mindre tillit til kolleger
 • … som alt i alt kan føre til dårligere arbeidsytelse 

Hele 94% av arbeiderne i undersøkelsene sa at tilknytning til sine kolleger var avgjørende for teamets suksess, og 19% sa at det var den viktigste faktoren for en følelse av velvære på jobben. 

Les mer om de ulike digitale alternativene på denne siden og ta kontakt med leverandørene som passer for din bedrift. Løs oppdrag sammen, samarbeid bedre hjemmefra og bli kjent på en ny måte.

For flere typer teambuilding, når fysisk oppmøte er tillatt, ta en titt her.