Søk i Aktiv i Oslo

Bananbåt – ellevill moro på vannet

Bananbåten er ikke hva den en gang var – før så var det en båt som kom med deilige gule bananer, nå er bananbåt en gummibåt i bananfassong som trekkes etter en annen båt. Kjempegøy!

Også moderne bananbåter har kommet fra Syden til Norden

Bananbåter, tubes og parasailere har vært et vanlig syn på strender i Syden lenge. De siste ti årene har fartsfyll sjøsport med tuber og bananer blitt vanligere her hjemme også. I motsetning til i varmere strøk må aktivitetene ofte utføres med våtdrakt, men det gjør dem ikke mindre spennende. Det finnes etter hver mange arrangører som tilbyr arrangementer med aktiviteter som bananbåt, tubes, kneeboards, wakeboard og så videre i Norge. Dette er aktiviteter som egner seg for både små og store grupper. Ofte kan deltagerne prøve forskjellige vannaktiviteter. Det går også an å bestille bananbåtturer uten andre aktiviteter. En tur med bananbåt varer vanligvis 15-20 minutter. De ulike bananbåtene kan være litt forskjellige det kan være plass til alt fra to til 10 personer. Det finnes også ekstremutgaver av bananbåten en av dem heter Flying Banana og det er lett å tenke seg hvordan den virker.

Det kommer en båt med bananer

Det er lett å datere bananens ankomst til Norge. Det var gjennom Christian Matthiessen, selveste banan-Matthiesen og det engelske selskapet Eldars og Fyffes. Eldars og Fyffes kjøpte nemlig banankasser av Christian Matthiessen. Banankassene ble produsert i Oslo, og Fyffes foreslo for Matthiessen at han skulle prøve å importere bananer til Norge. Banan-Matthiessen slo til og i 1905 kom de første bananene til Norge – med båt.

Bananbåtkonkurranser – hvem er banankongen?

Bananbåt er en ganske mild form for litt ekstrem vannsport. De fleste synes det er kjempegøy å klamre seg fast på bananbåten. Å kjøre bananbåt krever ingen trening eller forkunnskaper og er derfor morsomt for alle. Det er ganske vanlig å lage en slags konkurranse hvor den som sitter på til slutt er vinneren – eller banankongen om du vil.

På denne siden finner du informasjon om arrangører av bananbåtopplevelser og forhandlere av bananbåter.

Relaterte sider