Søk i Aktiv i Oslo

Skuespillere søkes til “En nasjon blir til”

Publisert: 03.05.2012 12:00

Noroff-studenter søker skuespillere til “En nasjon blir til”

Fem studenter fra Filmproduksjon ved Noroff Fagskole søker 5 skuespillere til kortfilmen “En nasjon blir til”. Opptaksperioden vil være fra 21-25.mai

 

Kort om filmen:

Tre arbeidskye personer har tatt over et forlatt hus og erklærer seg selv for en selvstendig nasjon for å holde politiet unna.

 

De er på utkikk etter følgende skuespillere:

Frank(26-30 år):

Frank er en lurvete slappfisk som har okkupert et hus på landet sammen med kjæresten sin, og hennes bror. Han begynner som en kar uten motivasjon eller ambisjoner, som kun ønsker å leve et bekymringsløst liv uten arbeid eller stress. Når hans smått absurde plott for å holde politiet unna tomta iverksettes, viser han nye, mye mer dystre sider ved sin personlighet.

Han er en virkelighetsfjern kar, med et overdimensjonert ego som begynner å vise sitt ansikt idet han får politisk makt. Det blir etter hvert klart at Frank er en fullstendig sosiopat med null respekt for sine medmennesker, men også uten noen som helst oppfatning om at hans oppførsel er moralsk forkastelig. Han er ikke umoralsk, han er amoralsk. Han utvikler seg til en klassisk, høyt teatralsk Caligula-diktator med en ekstrem nasjonalistisk holdning (til en nasjon han selv oppfant for å slippe unna loven). Han er også lettere desillusjonert, og reagerer i sjokk når hans glaskapsregime møter motstand.

 

Eva (23-27 år):

Eva er til å begynne med Franks kjæreste, men deres kjærlighetsforhold rakner raskt med maktspillet som utarter seg med nasjonsbyggingen. Hun er hakket mer jordnær enn Frank, men til syvende og sist minst like maktsyk, og kanskje enda ondere. Eva har ingen skrupler med å utnytte andre, skyr ingen midler, og mener målet alltid helliger midlene, selv om målet i seg selv ikke er så særlig hellig. Hun gir seg ut for å være prinsipielt imot Franks tyranni, men viser seg å kun ønske samme makt.

Gjennom Franks styre opprettholder Eva en falsk kjærlighet og lojalitet for ham (som kanskje eller kanskje ikke har vært falsk hele tiden). Hun prøver å spille på denne rollen til tiden er moden for kupp. Selv om hun begjærer samme makt som Frank, har hun ikke den samme teatralske tilnærmingen.

 

Kjartan (26-28 år):

Kjartan er broren til Eva, som bor i leiligheten deres. Han liker å spise bønner, og er i motsetning til de andre ikke spesielt politisk interessert. Under det grusomme regime blir Kjartan tvunget til å ta rollen som det uskyldige, mishandlede folk. Han er svært formælt, og snakker (mumler) kun når det er absolutt nødvendig.

 

Lensmann Mortensen (40-50 år):

Lensmann Mortensen er i sitt eget bilde bygdas fryktede og respekterte lovens mann, men i virkeligheten er han en frustrert taper som ikke har noen kontroll over de kriminelle, og knapt sin egen patrulje. Han er en høylytt, lett irritert kar som dessverre ikke er like tøff som han gir seg ut for. Han liker veldig godt å spille Vri Åtter

 

Konstabel Knut (30-40 år)

Knut er kollega av Mortensen. Han liker også å spille Vri Åtter, og han har nettopp kjøpt seg en Audi.

 

Da dette er en studentproduksjon har vi desverre ikke mulighet til å betale noe lønn, men det vil være en veldig god erfaring.

Dersom du skulle finne dette prosjektet interessant, send gjerne en e-post med litt informasjon om deg selv, relevant erfaring og et bilde til joachimwarhuus@gmail.com.

Auditions blir holdt fortløpende