Søk i Aktiv i Oslo

Skuespillere søkes til eksamensfilmprosjekt

Publisert: 26.03.2012 14:09

Skuespillere søkes til ambisiøst eksamensfilmprosjekt ved NISS Film og TV-utdanning

Studenter ved NISS Film og Tv-utdanningen søker skuespillere til ambisiøst eksamensfilmprosjekt.

SYNOPSIS:

Det er den store dagen, det er audition til den nye store spillefilmen. Det er en eventyrfilm som handler om en jente som skal bekjempe ett monster på havet dyp. Alle jentene har fått ett brev i posten om at de er en av tre som har muligheten til å få den store hovedrollen. Dette er en mørk, melankolsk og dyster thriller film som vil ta i bruk vakre elementer der vann og hva som befinner seg på havets dyp er ett gjennomgående tema, da spesielt kjempeblekkspruten. Det starter med en sekvens i havet, også vil det være bilder av vann, havet og blekkspruter innimellom i de tre fortellingene.

Filmens tre hovedkarakterer bytter på å lese fra manuset de har fått i posten, og manuset de har fått lyder slik:

  • ”Jeg vil bare synke ned i dypet på havets bunn, som en sten og bli der for alltid.”
  • ”En dag skal jeg finne deg, og avsløre skatten som ligger der, jeg venter til stormen er over, og når alt er stille, da kan jeg skimte ett lys på havets dyp.”
  • ”Det klarer du ikke, det er ingenting annet enn ett monster på havets dyp, og de som drar ned, kommer aldri opp, de blir slukt av monsteret”
  • ”Men hvis ingen har kommet opp igjen, hvem vet hva som egentlig befinner seg
  • ”Bare den som våger å hoppe i det og trosse monsteret vil se hva som skjuler seg på havets dyp.”

Studentene derfor etter personer som er interessert i å spille i en fantastisk og liten eksamensfilm, og det de trenger er:

* Vinter: Vinter er en 23 år gammel jente som bor alene i en liten leilighet i Oslo. Hun har sosial angst. Hun er redd for å gjøre feil. Hun føler seg utestengt og isolert. Hvis hun gjør noe feil eller folk ser rart på henne mister hun selvfølelsen, og hun velger derfor å flykte fra verden. Det hun egentlig er redd for er å ikke være noen… Hun har derfor stengt seg inne i leiligheten til hun en dag får ett brev i posten om at hun har blitt plukket ut til audition. Dette får henne til å vurdere å komme seg ut av leiligheten og satse på drømmen, men vil hun våge å trosse frykten? Det handler om en jente som har en drøm om å bli skuespiller, men hun våger ikke å følge drømmen sin fordi hun ikke tror på seg selv.

*Vår: Vår er en 23 år gammel jente som bor i en ok leilighet sammen med kjæresten sin. Hun har selvutslettet seg selv fra sitt eget liv, der kjæresten og den apatiske livsstilen har tatt overhånd. Brevet i posten om audition og håpet om å følge sin egen drøm og leve sitt eget liv er dråpen som får henne til å begynne å tenke på seg selv og dra vekk fra kjæresten. Krav til skuespiller er at hun må være villig til å svømme i en vanntank, da hun skal filmes med blafrende kjole i vann.

*Kjæresten til Vår: Han skal være en apatisk tøff type som røyker Hasj og ikke har det så greit med seg selv. Det vi ser etter da er en kjekk kar på rundt 25 år.

*Høst: Høst er en 23 år gammel jente som bor sammen med moren sin i et fint hus. Faren er ikke med dem langer, og moren og Høst har bare hverandre. Moren er en avdanket gammel skuespillerinne osm aldri fikk drømmen sin oppfyllt. Moren legger derfor alle sine knuste drømmer og håp over på datteren, og er derfor den som oppmuntrer henne til å dra på audition og følge den drømmen hun aldri klarte å nå. Datteren vil egentlig bare gjøre noen helt annet, men de emosjonelle følelsene for moren stopper henne i å gjøre opprør…

*Moren til Høst: Moren til høst er en dame på 40-50 år. Hun er en sliten og “classy-lady”, en avdanket og franatisk gammel skuespillerinne med ett glimt i øyet. Hun har på seg masse sminke og har en fjong hårsveis.

Siden dette er en studentproduksjon følger det ikke honorar.

Innspillingen vil skje en gang i perioden mellom Tirsdag 24.04.12 og Onsdag 09.05.12 (maks 3 dager innspilling, der hver av karakterene får 1 inspillingsdag hver). Lenge på den ferdige filmen er ca 15 minutter.

Høres dette interessant ut så skriv litt om deg selv, eventuelt tidligere erfaring med skuespill, og send et nytt bilde av deg selv til: peea.eide@gmail.com.

 

Publisert 26.03.2012